Camping Máré-Vára

Campingeigenaar vertelt…: Carla en René van Camping Máré-Vára (Hongarije)

Het is de droom van velen: een eigen camping. Het lijkt ons ook fantastisch om de hele dag met kamperen bezig te zijn. Maar hoe is het om daadwerkelijk een camping te runnen? In de serie ‘Campingeigenaar vertelt…’, dit keer Carla en René van Camping Máré-Vára in Hongarije.

Vertel eens wat over jezelf?
Wij beiden zijn 59 jaar, hebben een dochter, schoonzoon en kleindochter in Nederland en een zoon die op de fiets door Europa trekt en bij boeren werkt voor kost en inwoning.

Dit zijn Carla en René.

Hoe zijn jullie eigenaar van Camping Máré-Vára geworden?
Eén keer naar Hongarije op vakantie en we waren verrast. Het heerlijke klimaat, de prachtige natuur en de vriendelijke inwoners. Toen zagen we een kleine advertentie op het Zeeuwse prikbord: woning met gastenverblijf op 10.000 m2 voor een prijs waar je in Nederland nog geen tussenwoning voor koopt. Toen zijn we serieus gaan zoeken. Ook die bewuste woning nog bekeken, maar besloten voor een bestaande camping te kiezen. Dit ook omdat we de Hongaarse taal niet beheersten.

Met wie runnen jullie de camping?
We runnen de camping nu samen. In de beginjaren dat onze zoon nog in Nederland naar school ging, was René van eind april tot eind september op de camping en Carla met zoon Jeroen in de schoolvakanties. In die periode hadden we wel hulp aan de receptie en voor de schoonmaak van het toiletgebouw.

Het leven op de camping

Wonen jullie op de camping? Zo ja, hoe bevalt dat?
Ja we wonen bij de camping maar ook weer niet in het zicht van de gasten. Dat bevalt prima.

Hebben jullie nog wel een privéleven als jullie op de camping wonen?
Jazeker, juist omdat de gasten geen zicht hebben op de ramen van ons huis.

Camping Máré-Vára

Een blik op Camping Máré-Vára.

Waar bestaan jullie dagelijkse bezigheden uit?
De bezorgde broodjes en brood conform de bestelling gereed leggen, terras iedere dag in orde maken bij de bar/receptie. Vele wandelaars en fietsers komen graag iets drinken. Natuurlijk het onderhoud aan het terrein, bediening wasmachines, informatiebord actueel houden inzake evenementen in de omgeving. De verhuuraccommodaties op orde houden. Bestellingen doen en leveringen controleren en de administratie. Reserveringen beantwoorden.

Wat vinden jullie het leukste aan campingeigenaar zijn?
Gasten een heerlijke onbezorgde, ontspannen verblijf bieden. Altijd mooi om te zien dat iedereen zijn “batterij weer opgeladen heeft”.

En wat het minst leuk?
Als we niet aan de verwachtingen van de gasten kunnen voldoen.

Welke vraag stellen campinggasten jullie het meeste?
Hoe zijn jullie hier ooit terecht gekomen?’

Wat is de gekste vraag die jullie ooit is gesteld?
‘Kunnen wij bij jullie bedlinnen huren voor ons verblijf op een andere camping?’

Camping Máré-Vára

Hebben jullie tips voor mensen die een camping willen beginnen?
Run de camping zoals je het zelf graag wilt, dat hou je het langste vol. Blijf dicht bij jezelf, ga geen rol spelen. Neem adviezen van gasten serieus, ook al weet je dat ze niet uitvoerbaar zijn.

Waar gaan jullie zelf naar toe op vakantie?
Naar vakantiebestemmingen waar het nog goed weer is. En uiteraard naar familie. Dus dat kan Nederland zijn of naar onze zoon ergens in Zuid Europa.

Ben je nieuwsgierig naar Camping Máré-Vára? Neem dan een kijkje op deze site.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *