Camping Mario aan het Meer van Caldonazzo (Italië)

Onlangs vertelde Love2camp-vriendin Margot over haar verblijf op Camping Fornella aan het Gardameer. Dit is niet de enige Italiaanse camping die ze afgelopen zomer bezocht. Ze kampeerde ook op Camping Mario aan het Meer van Caldonazzo. Beviel dit haar ook goed?

Na acht dagen op Camping Fornella (lees hier de review), hadden we ook Camping Mario aan het Meer van Caldonazzo geboekt. Ook hier wilden we een extra grote plek, maar die waren bij de opening van het boekingsseizoen al meteen vol. Dus we probeerden de variant die iets minder ruimte bood. Bij aankomst op de camping bleken er twee van deze plaatsen, helemaal vooraan op de camping te zijn. Een daarvan hadden wij. Ik moest even slikken…

Camping Mario

Het gezin van Margot in het zwembad van Camping Mario.

De voorste plek op de camping, dat gaf mij best een onrustig gevoel. Vanaf onze plek was het drie stappen naar de kinderclub, drie stappen naar het zwembad, drie stappen naar het sanitair, drie stappen naar de bakker, etc… Maar goed, de camping was vol en we hadden nou eenmaal deze plek. Dus na overleg met manlief hoe de vouwwagen neer te zetten, zodat ook de auto nog op de plek paste, zijn we aan de slag gegaan.

Vervelen hoeft niet op camping Mario

Met de rug naar alle faciliteiten, om nog een klein beetje privacy te hebben, en geen stofwolken van langsrijdende auto’s te inhaleren tijdens het eten, waren we er klaar voor. Spoiler: we hebben een superleuke vakantie gehad!

Camping Mario heeft een ruime speelplaats met een aantal tafeltennistafels, een kleine speeltuin en een voetbalveld.

Camping Mario

Die handjes de lucht in: animatie in het zwembad.

Daarnaast is er een leuk zwembad, dat wel druk is. De bedjes zijn vaak vol en in het water is er niet veel ruimte om lekker met een balletje te gooien. We zijn dus vaak naar het meer geweest. Daar kon je lekker zitten, de kids hebben gevaren met de rubberboot, en het uitzicht was fantastisch (tussen de bergen).

Camping Mario

Het Meer van Caldonazzo ligt prachtig tussen de bergen.

Er zit een restaurant op de camping, waarvan ik de kwaliteit redelijk vond. Er zijn betere plekken om te eten. Wel heeft het animatieteam een enorm leuk programma. Elke avond is er minidisco en meestal nog een show van een circus, goochelaar, clowns, etc. Het geluid is wel erg aanwezig, dus iets anders doen is lastig. Dat kwam denk ik ook door onze plaats op de camping. Dus de kinderen een keer op tijd in bed leggen, was er voor ons niet bij.

Uitstapjes in de omgeving van het Meer van Caldonazzo

We hebben stadjes bezocht en zijn naar het dichtbij gelegen klimbos geweest. Ook het meer aan de overkant van de weg is echt ideaal en heerlijk van temperatuur. We hebben mooie bergritten gemaakt (over wel hele smalle weggetjes!) en genoten van de uitzichten.

Ook hebben we met de Trentino-kaart een treinritje naar Trento gemaakt. Ontzettend leuk om te doen. Het treinstation ligt op loopafstand van de camping.

Camping Mario

Met de trein op pad. Voor de kinderen is dat sowieso een feestje.

Toch is keuze voor uitstapjes beperkt. Het is er niet zo toeristisch en daarmee zijn er dus ook minder uitjes. Maar gelukkig hadden we dat bij het Gardameer al meer dan genoeg gehad. Al met al is dit een camping voor mensen die zitten te wachten op een animatieprogramma en daar graag in mee gaan. Voor kinderen tot en met twaalf jaar is deze camping leuk. Voor pubers is er een stuk minder aanbod.

Ken jij Camping Mario en deel jij de mening van Margot (niet)? Laat ons dan vooral weten waarom.

Meer Italiaanse campings

Op Love2camp vind je nog meer Italiaanse campings. Check daarvoor deze link.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *