Camping Monplaisir in Saint-Rémy-de-Provence

Onontdekt willen we camping Monplaisir in Saint-Rémy-de-Provence niet bepaald noemen. Maar we waren wél verrast wij zelfs nog nooit van deze mooie Zuid-Franse camping hadden gehoord. Tot nu dan, want Marije verbleef er een week.

Vorig jaar reserveerde ik onze campings naar Oostenrijk en Kroatië al zo’n driekwart jaar van tevoren. Dat deed ik nooit eerder en ondanks dat het fijn geregeld was, vond ik het ook een beetje saai om al zo ver van tevoren te weten waar we naartoe zouden gaan. Dit jaar liet ik alles weer los en boekte ik pas vrij laat (half juni) onze campings. Spanje was dit jaar onze eindbestemming en voor die tijd wilden we graag een week in Frankrijk staan. Maar waar? Met mijn ouders was ik ooit in Arles en dat vond ik wel voor herhaling vatbaar. Na niet eens zo heel lang googelen en Zoover’en vond ik camping Monplaisir in Saint-Rémy-de-Provence. Na het zien van de foto’s en het lezen van de reviews, wist ik niet hoe snel ik moest reserveren.

Camping Monplaisir

Mooi onderhouden camping

Op de foto’s ziet camping Monplaisir er al veelbelovend uit. Niet te groot en mooi onderhouden. Daar blijkt gelukkig helemaal niets aan gelogen. Het begint al bij het centrale pleintje dat je aantreft bij aankomst. In een langgerekt gebouwtje bevinden zich hier de receptie, het winkeltje, enkele wasmachines en sanitair. De ontvangst is allerhartelijkst. Samen met de boys rijd ik met de mevrouw van de receptie op een golfkarretje naar onze plek, terwijl mijn vriend met de auto volgt. Al op het golfkarretje zie ik dat de camping net zo mooi is als op de foto’s. En dan onze campingplaats: op een hoekje in een straatje en supergroot. We kijken uit op een hoge heg, maar dat vinden we eigenlijk wel fijn. Beter dan de hele dag naar de overburen staren. Op onze plaats hebben we elektra, maar geen kraantje. Hiervoor moeten we echt naar het sanitairgebouw.

Camping Monplaisir

Op het golfkarretje naar onze plaats.

Dat sanitair is trouwens helemaal in orde. In eerste instantie gaan we naar een van de meest centrale sanitairgebouwen, tot we er eentje nog dichterbij onze tent ontdekken. Gemengde douches en toiletten (nou ja, aan de ene kant de mannen en aan de andere kant de vrouwen), maar wél rustig en vooral: schoon.

Camping Monplaisir

Een van de sanitairgebouwen.

Zwembad

Op de foto’s ziet het zwembad van camping Monplaisir er zó fijn uit. Niet erg groot, maar heel relaxed. In werkelijkheid is het zwembad – logisch, want hoogseizoen – drukbevolkt. Alle bedjes rondom het zwembad zijn in de middag wel bezet. Gelukkig is er nog het naastgelegen grasveld waar ook nog veel bedjes staan. Verwacht verder geen spannende dingen in dit zwembad. Het is gewoon rechttoe-rechtaan: een rechthoekig zwembad waar je in kan lopen en dat steeds dieper wordt. Daar aan vast zit nog een peuterbad. Onze jongens vinden dat helemaal prima en wij zelf ook. Er is trouwens een badmeester, maar die vindt alles goed. Fijn, want nu kunnen we tenminste met een balletje overgooien.

Camping Monplaisir

Hier is het – in de ochtend – nog lekker rustig.

Camping Monplaisir

Campingzwembad by night.

Op camping Monplaisir vind je verder: drie tafeltennistafels, enkele jeu de boules-banen, een speeltuintje en een grasveld met twee voetbaldoelen. Verder is er een bibliotheek en een soort game-kamer. Ook is er (Nederlandstalige) animatie.

Camping Monplaisir

Pingpongtafels en jeu de boules-banen.

Restaurant en winkeltje

Het restaurant van camping Monplaisir ziet er heel leuk uit. Op het terras staan gezellige tafeltjes en stoeltjes. Wij gaan meteen de eerste avond in het restaurant eten, maar dat valt helaas wat tegen. De laatste avond eten we er gelukkig wel lekker. Op de overige avonden drinken we er na het eten vaak nog even een drankje terwijl de jongens een ijsje eten. Want: vakantie = elke dag een ijsje. Het is trouwens erg relaxed dat de speeltuin naast het restaurant ligt. Kunnen ouders ook even rustig eten.

Camping Monplaisir

Het gezellige terras!

Dan het winkeltje. Dat is klein, maar je kan er van alles krijgen. Uiteraard vers brood, maar ook… WIJN! Voor zo’n vier euro krijg je een getapt wijntje (oei, eigenlijk mag je nooit ‘wijntje’ zeggen) in een glazen statiegeldfles. Wij vinden ‘m prima smaken! En handig: vlakbij de camping is een grote Intermarché te vinden.

Camping Monplaisir

Yeah!

Saint-Rémy-de-Provence

Bij het reserveren van de camping vielen we onder meer voor het feit dat camping Monplaisir op slechts een kilometer van Saint-Rémy-de-Provence ligt. Dat klopt zeker, al blijkt in praktijk dat je na een kilometer weliswaar in stadje bent, maar dat de echte actie zich nog minstens een kilometer verder bevindt. Dat neemt niet weg dat Saint-Rémy-de-Provence een hartstikke leuk stadje is. En Monplaisir is een héél fijne en relaxte camping is. Niet alleen met Nederlanders (wel veel), maar ook met andere nationaliteiten waaronder veel Engelsen. Verder hoef je je in dit deel van Frankrijk echt niet te vervelen. Er is zo veel te doen!

Ben jij wel eens op deze camping geweest?

Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
Camping Le Phare Honfleur
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *