Camping Oriental (Nederland)

In Zuid-Limburg, tussen Valkenburg en Maastricht, ligt camping Oriental. We zijn er inmiddels drie of vier keer geweest. Tijd voor een review dus!

Oké, de verrassing van deze review is eigenlijk al een beetje weg. Als ik hierboven vertel dat we er al meerdere keren zijn geweest, kan het niet anders dan dat het geen slechte camping is. En dat is het dus inderdaad niet. Camping Oriental is een fijne plek om een paar dagen te verblijven.

Camping Oriental

Oriental is onderverdeeld in straatjes en enkele veldjes.

Mijn vriend en ik zijn al een eeuwigheid bij elkaar. Een van de eerste weekendjes dat we samen gingen kamperen, was Valkenburg onze bestemming. Dankzij de ANWB-campinggids, die ik toen altijd gebruikte, kwamen we op Camping Oriental terecht. We hadden een paar fijne dagen en hebben er daarna nog eens een weekend gestaan. Toen ons oudste mannetje anderhalf jaar was, gingen we voor het eerst met de vouwwagen op pad. Voor we die zomer naar Spanje zouden gaan, wilden we hem ergens in Nederland uitproberen. Het werd een kleine week op Oriental. We zwommen, aten vlaai, gingen fietsen en bezochten Maastricht. Afgelopen meivakantie zocht ik een zonnige bestemming voor een weekje weg. Een week van tevoren tikte ik op Weeronline werkelijk elke leuke plaats binnen vijf uur rijden in. Valkenburg had op dat moment de beste kaarten voor de meivakantie, dus reserveerde ik snel een plekje. Dat het vervolgens op vrijdag en zaterdag in het hele land behalve in Zuid-Limburg mooi weer was, vergeef ik Weeronline… Lees hier trouwens hoe onze meivakantie was.

Oriental
Terug naar de review. Op Zoover krijgt Oriental een 8,6. Kijk, dan weet je al dat het waarschijnlijk goed zit. Dat cijfer is volgens ons volkomen terecht. Camping Oriental wordt gerund door een familie. Het is een overzichtelijke camping in een prachtig gebied. De camping bestaat uit verschillende straatjes en enkele veldjes. Op elk veldje staat een speeltoestel met een zandbak er omheen. Aan het eind van de camping bevindt zich een groot speelveld.

Oriental sanitair

Een van de sanitairgebouwen

 

Sanitair op Oriental

Het sanitair op Oriental is dik in orde. Er zijn verspreid over de camping vier sanitairgebouwen. De altijd vriendelijke en vrolijke schoonmaker houdt ze op en top schoon. Tref je een keer een vies toilet of een douche vol haren, dan is dit echt de schuld van de gebruikers. Er zijn kleine toiletten voor kinderen en er zijn mooie kinderdouches. In de hoge douches kan je je kind makkelijk afspoelen zonder meteen rugpijn van het bukken te krijgen en in de familiedouches kan je tegelijk met je kind douchen omdat er twee douchekoppen tegenover elkaar zijn. Ook de (af)wasgelegenheid is uitstekend.

Oriental zwembad

Het zwembad wanneer het dak is geopend (foto: Camping Oriental)

Zwembad

Het zwembad is prima. Het is overdekt, maar bij mooi weer kan het dak open. In het zwembad bevinden zich enkele kleedhokjes en een paar douches. Er is een korte en brede glijbaan en een vrolijk peuterbad. Op zich is het een simpel zwembad, maar de kinderen vermaken zich er uitstekend. Buiten is nog een kinderbad dat op warme dagen wordt gebruikt. Het water binnen vond ik niet al te warm, maar dat lag meer aan de kou buiten. Voor mijn gevoel was het aangenamer toen het buiten warmer werd.

Winkel en eten

De winkel is goed gesorteerd. ‘s Ochtends zijn er verse broodjes te koop die, als je een beetje geluk hebt, net warm uit de oven komen. Verder is er een snackbar die ‘s avonds enkele uren open is. Bij de receptie is een barretje en ook worden er ijsjes verkocht.

Oriental speelveld

Alle ruimte op het mooie speelveld

Speeltuin

Voor de kinderen is Oriental echt een geweldige en veilige camping. Aan het begin van de camping (naast het zwembad) is een speeltuintje waar ze heerlijk kunnen spelen. Verder kunnen ze natuurlijk gebruik maken van de speeltoestellen op de veldjes. Aan het eind van de camping ligt het grote speelveld, dat uit twee delen bestaat. Het eerste deel is een speeltuin met schommels, een glijbaan, een kabelbaan, een familieschommel en meer. Daar aan vast ligt nog een groot veld met enkele sporttoestellen, een basket en alle ruimte om te voetballen. Vanaf het veld heb je mooi uitzicht op de Limburgse heuvels. Ook is dit de ideale plek om de zonsondergang te zien.

Oriental speeltuin en animatie

De animatie vindt bij mooi weer buiten plaats

 

Animatie

Het animatieteam is, afhankelijk van de periode, aanwezig op de camping. Ze organiseren verschillende activiteiten. ‘s Avonds verzorgen Jet & Fret meeleeftheater. Afhankelijk van het weer is dit buiten op een podium of op de Twinkelzolder. Onze kinderen vonden de liedjes van Jet & Fret erg leuk.

Oriental zonsondergang

Zonsondergang bij het speelveld. Oriental ligt in een prachtige omgeving.

 

Omgeving

Oriental ligt in een prachtige omgeving. Vanaf de camping kan je mooi fietstochten maken of een stukje hardlopen. Twee keer per uur stopt er een lijnbus voor de camping die je makkelijk naar Maastricht of Valkenburg brengt. Wij namen de bus naar Maastricht en stopten midden in de stad. Een dagkaartje kost 6 euro en voor dat geld reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee. Wij vonden het echt heel relaxed. Met de auto zijn we nog twee keer naar Valkenburg geweest en naar het Drielandenpunt in Vaals. Vlakbij de camping is een klein winkelcentrum met onder meer een bakker, een Plus-supermarkt en een pinautomaat. Vanaf de camping is het ongeveer tien minuten lopen.

‘Ik hou van deze camping’, zei mijn oudste zoon (6) tijdens de vakantie. Oriental is inderdaad een fijne en kindvriendelijke camping. Heel veel klopt; de vele speelmogelijkheden, het zwembad, het schone sanitair en de omgeving. Ik vermoed dan ook dat we nog wel eens naar Oriental zullen terugkeren.

 

Meer campingreviews op Love2camp

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *