Camping Porto Sole in Vrsar (Kroatië)

Camping Porto Sole in Vrsar (Istrië) ligt direct aan de mooie Kroatische zee en op loopafstand van een leuk dorp. Love2camp’s Marije stond er afgelopen zomer bijna twee weken. Hoe dat is bevallen, lees je in deze review. 

Kroatië stond al lang op ons ‘to visit’-lijstje. Het leek ons een prachtig land en we hoorden er alleen maar goede verhalen over. Eén ding hield ons tegen: de gigantische campings in Kroatië. Nu weten we ook wel dat er genoeg kleine campings zijn. Sterker nog, we zetten ze zelf hier al eens op een rijtje. Maar met ons wensenlijstje (dicht bij zee, op loopafstand van een dorp, een zwembad en kindvriendelijk) kom je toch al snel bij een van de giganten terecht. Daarom was ik aangenaam verrast toen ik tijdens een van mijn zoektochten op Zoover camping Porto Sole ontdekte. Een camping met ‘slechts’ duizend plaatsen. Een kleintje vergeleken met bijvoorbeeld Lanterna, die er bijna drieduizend telt. Dat het gemiddelde cijfer op Zoover maar een 7,4 was (terwijl we normaal minstens voor een 8 gaan), nam ik op de koop toe.

Camping Porto Sole Vrsar

Onze plek op stenen op camping Porto Sole.

Verhuizen naar een andere camping?

Na een heerlijke week in Oostenrijk reden we op Zwarte Zaterdag (jaja verkeerd gepland, lees hier maar) naar Kroatië. Onze staanplaats (500) hadden we al ver van tevoren geboekt. Dit leek ons een fijne plek omdat hij dicht bij het zwembad, de twee stranden en Camping Porto Sole Vrsarhet speeltuintje ligt. Maar eenmaal aangekomen, moesten we toch even slikken. Plaats 500 is namelijk een en al stenen en dat ziet er niet heel aantrekkelijk uit. Tijdens een zeldzame hoosbui bleek later dat de stenen goed van pas kwamen.

Aan camping Porto Sole hebben we echt een paar dagen moeten wennen. We zijn zelfs even op een andere camping (Polidor, die we trouwens héél mooi vonden) gaan kijken omdat we overwogen om te verkassen. Dat had meerdere redenen. Ten eerste is Porto Sole ‘s nachts niet heel rustig. Op onze plek hadden we daar extra last van. We stonden namelijk vlakbij de receptie waar jongeren ‘s nachts graag nog even zaten te chillen en dat ging niet heel geruisloos. De jongens die in de camper achter ons stonden, maakten het pas echt bont. Dat ze het gezellig hebben en geluid maakten, was niet erg, maar om drie uur ‘s nachts zó hard terrormuziek draaien waardoor wij rechtop in bed zaten, was een beetje te gortig. Gelukkig vertrokken ze al snel en keerde de rust enigszins weer. De gasten op Porto Sole komen onder meer uit Nederland, maar het is geen Nederlandse enclave.

Camping Porto Sole Vrsar

Een overzicht van de camping. (foto: Camping Porto Sole)

Sanitair en zwembad

Camping Porto Sole VrsarDaarnaast is het sanitair van Porto Sole niet om over naar huis te schrijven. We vonden het er echt niet schoon. Vieze vlekken op de tegels zaten er dagen daarna nog. Natuurlijk zijn gasten medeverantwoordelijk voor schoon sanitair, maar de camping laat hier echt wel wat steken vallen. Gelukkig is er wel een sanitairgebouw met enkele buitendouches. En de dag beginnen met een douche in de buitenlucht is behoorlijk fijn!

Ok, deze review is niet heel positief begonnen. Zijn er nog wel pluspunten? Gelukkig wel! Porto Sole heeft namelijk twee fijne zwembaden (een peuterbad en een recreatiebad) met gedeeltelijk uitzicht op zee.

Camping Porto Sole Vrsar

Het ruime kinderbad met genoeg bedjes (tegen betaling).

Rondom de baden staan veel ligbedden, alleen moet je hier wel voor betalen. En als een overnachting zo’n 70 euro kost, mag je van mij gratis ligbedjes aanbieden. Het zwembad heeft trouwens een bar, wat best relaxed is als je op je bedje een drankje wilt drinken.

Camping Porto Sole Vrsar

Vanaf het zwembad heb je uitzicht op zee.

Prachtig snorkelen

Rondom de camping vind je verder twee strandjes waar je kunt liggen, zwemmen en snorkelen. Het ene strandje is vrij klein en ligt bij het restaurant. Als je hier ‘s avonds eet, heb je mooi uitzicht op zee. Het andere strand is wat groter. Hier kan je ook fijner snorkelen. Voor beide strandjes liggen grote opblaastoestellen in zee, waar je tegen betaling op mag. Langs het grotere strandje vind je trouwens ook campingplekken die echt een geweldig uitzicht hebben.

Camping Porto Sole Vrsar

Een van de twee baaitjes bij de camping.

Camping Porto Sole Vrsar

Uitzicht vanaf het restaurant op de baai op camping Porto Sole.

Om te eten of drinken hoef je trouwens niet van Porto Sole af. Er is een groot restaurant met terras waar je prima kunt eten of drinken. Op sommige avonden is hier live muziek. Porto Sole heeft verder nog een bar waar je koffie of een borrel kunt halen. Bij het tweede (grotere) strandje is nog een soort strandtentje waar je lekker kunt zitten met uitzicht op zee.

Camping Porto Sole Vrsar

Het terrasje/strandtentje van Porto Sole. (foto: Camping Porto Sole)

Verder vind je op de camping een goed gesorteerde supermarkt, een ijsstalletje, een winkel met toeristische artikelen, een kapsalon, een pinautomaat en een fitnessruimte. Ook staan er een broodstalletje en een fruitkraam, die de hele dag zijn geopend. Wat je er verder allemaal kunt doen, lees je hier.

Camping Porto Sole Vrsar

Via deze galerij met winkeltjes loop je zo naar een van de baaitjes. Boven deze galerij vind je het zwembad.

Wandelpad naar Vrsar

Links de zee, rechts het wandelpad naar Vrsar.

Het grote voordeel van Porto Sole is dat je langs de zee over een wandelpad heel eenvoudig naar het stadje Vrsar loopt. Onderweg heb je een prachtig uitzicht, zeker als je rond zonsondergang gaat. Vrsar is een leuk toeristisch plaatsje, waarover binnenkort meer in een andere blogpost. Ook de omgeving is fantastisch. Denk aan plaatsen aan Rovinj, Pula, Poreç en Novigrad, die zeker een bezoek waard zijn.

Vrsar

Vanaf de camping loop je naar Vrsar.

Al met al hebben we het prima naar onze zin gehad op Porto Sole, maar we keren niet snel meer terug. We vinden hem toch wat te groot en druk, zeker in het hoogseizoen. Op de camping staat bijvoorbeeld een verhuurder van elektrische stepjes, wat betekent dat jong en oud op die stepjes rondscheurt. Ook auto’s rijden er vrij hard. Onze jongens hebben ook geen vrienden gemaakt, terwijl ze in Oostenrijk niet uit de speeltuin waren weg te slaan. Ik denk dat het komt omdat de camping vrij groot is.

Is Porto Sole dan echt een afrader? Nee, zeker niet! Waarschijnlijk zijn er genoeg mensen voor wie dit echt de perfecte camping is. Hij is – ondanks al mijn kritiekpunten – zeker de moeite van het proberen waard. Al met al kan ik me prima vinden in de bovengenoemde 7,4. Wil je trouwens meer over onze vakantie weten? Lees dan dit vakantieverslag.

Ben jij wel eens op Porto Sole geweest?

Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
Camping Le Phare Honfleur
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *