Camping RCN la Bastide en Ardèche

Camping RCN la Bastide en Ardèche (Frankrijk)

Prachtige natuur, leuke dorpjes en lekker weer. De Zuid-Franse Ardèche heeft  het allemaal. De regio is dan ook razend populair onder vakantiegangers en campings zijn er in overvloed. Wij kozen voor RCN la Bastide en Ardèche

Deze camping ligt aan de voet van Le Château de Sampzon, niet ver van Ruoms en
het toeristische Vallon-Pont-d’Arc. Wij kozen voor RCN la Bastide en Ardèche vanwege de gunstige ligging, direct aan de rivier. In de zomermaanden wordt er een zandstrandje gemaakt, wat vooral voor de kinderen erg fijn is. Zij kunnen in de rivier naar hartenlust zwemmen, vissen en dammetjes bouwen. Wel wordt het water al vrij snel diep en de stroming is er best sterk. Waterratten kunnen ook een duik nemen in het zwembad op de camping.

Foto: RCN la Bastide en Ardèche

Foto: RCN la Bastide en Ardèche

Er is een gewoon bad, zonder glijbanen, maar ook een peuterbadje, waarin de kleintjes heerlijk kunnen spelen. Wat dat betreft is er voor ieder wat wils. Hetzelfde geldt voor de animatie. Wij hebben er geen gebruik van gemaakt, maar het programma was gevarieerd.

Kampeerplaatsen
Deze zijn groot. Rondom onze 6-persoonstent was nog genoeg ruimte om te spelen. En toen we een paar dagen bezoek kregen, kon er nog makkelijk een tentje (en een auto) bij. Prima dus. Naast kampeerplaatsen zijn er redelijk veel huuraccomodaties, zowel stacaravans als compleet ingerichte tenten.

Eten en drinken
Verse baquettes en croissants zijn iedere ochtend te verkrijgen in de campingwinkel. Voor ijs, patat en kroketten (tja…) kun je terecht bij de snackbar. Het restaurant serveert pizza’s, pasta’s en vleesgerechten. Wil je liever iets luxer dineren, dan kun je even buiten de camping terecht in Hotel la Chapoulière. Het eten is hier fantastisch.

20140729_130736

Klimmen en klauteren

Zien en doen
Zowel op RCN la Bastide en Ardèche als in de omgeving is er genoeg te doen. Sportievelingen kunnen de Ardèche verkennen per kano. Liefhebbers van snuisterijen kunnen hun slag slaan in de dorpjes Vallon-Pont-d’Arc, Balazuc en Labeaume en ook de steden Orange, Avignon en Nîmes zijn een bezoek waard. Hetzelfde geldt voor de grotten van Cocaliere. Liever de natuur in? Ook dan valt er in de Ardèche genoeg te genieten.

 

 

 

 

 

Meer campingreviews op Love2camp

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *