Camping Sandaya La Côte de Nacre (Frankrijk) + video

Ben je op zoek naar een kindvriendelijke camping in Frankrijk en wil je niet te lang in de auto zitten? Kijk dan eens naar camping Sandaya La Côte de Nacre in Saint-Aubin-sur-Mer (Normandië). Een prima uitvalsbasis om de invasiestranden te bezoeken. Wij waren er in juli 2020 en vertellen je er alles over!

Juli 2020… was dat niet midden in coronatijd? Oui, dat klopt helemaal! En dat betekent dat er op de camping andere regels golden dan gebruikelijk. Zo mochten we maar een uurtje per dag gebruik maken van het zwembad. Daarvoor moesten we vooraf via een app inschrijven. Dat was allemaal goed geregeld, al is een uurtje zwemmen echt erg kort. Verder moesten we in alle gebouwen een mondkapje op. Oké, tot zover de coronamaatregelen!

Camping Sandaya La Côte de Nacre

De boulevard van Saint-Aubin-sur-Mer

Check de video voor een rondleiding over de camping! De tekst loopt door onder de video.

Hoe kwamen we bij La Côte de Nacre terecht?

Normandië stond al een tijdje op ons lijstje. De jongens (toen nog net 7 en 10 jaar) zijn inmiddels oud genoeg om te begrijpen wat zich hier in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. Omdat we vanwege corona niet te ver wilden rijden, vonden we het een mooi moment om eindelijk Normandië te bezoeken. Vooraf reserveerden we niets. Pas vanaf onze eerste camping (Le Phare in Honfleur, lees de review hier) belden we met La Côte de Nacre en gelukkig was er nog plek voor ons én onze nieuwe Campooz Fat Freddy.

Camping Sandaya La Côte de Nacre

De entree van camping Sandaya La Côte de Nacre.

Laten we er geen doekjes om winden: toen we na stadscamping Le Phare bij La Côte de Nacre kwamen aanrijden, moesten we echt even slikken. Na Le Phare – waar echt allerlei soorten kampeerders stonden – was dit opeens zo’n grote georganiseerde camping met alleen maar gezinnen. Gelukkig bleek het allemaal heel erg mee te vallen. Wat niet meeviel, was de plek die we kregen toegewezen. Krap, en donker en weinig privacy (in hoeverre je dat op de camping überhaupt hebt…). Daar werden we niet blij van. Gelukkig was de receptionist bereid om mee te denken. Ze had toch nog wel een plek voor ons en wat voor eentje! Een gigantische groene plek met veel zon. Oh ja, wel tegenover de miniclub en de speeltuin. Volgens haar is dat voor sommige mensen een no go vanwege geluidsoverlast maar wij waren in de gloria. Opzetten die handel!

Cote de Nacre miniclub

Hier de miniclub, waar alleen ‘s ochtends wat kinderen verzamelden. Daarachter zie je onze staanplaats.

Camping Sandaya La Côte de Nacre 6

Gelukkig, een perfect plekje!

Leuke camping voor kinderen

In eerste instantie wilden we drie nachten blijven staan, maar de camping beviel zo goed, dat het uiteindelijk een week werd. Als je me nu vraagt wat er precies zo fijn was, weet ik het niet precies.
Oké, ik probeer het toch:

 • De speeltuin is groot, met tafeltennistafels (elke avond speelden we een paar potjes) en een voetbalkooi.
 • Het zwembad is mooi. Er zijn meerdere baden en glijbanen. Ook stonden er genoeg bedjes omheen. Let wel op: heren (en ook jongens) moeten een strakke zwembroek dragen in het zwembad. Die moesten wij dus even scoren bij de supermarché haha.
 • Het is een superleuke camping voor kinderen. En dat is ook de reden dat we bleven. De jongens hadden namelijk al heel snel vrienden gemaakt en waren daar de hele tijd mee op pad.
 • Aardige medewerkers bij de receptie, die bereid zijn mee te denken en veel over de omgeving weten.
 • Het bomenklimparcours voor kinderen is geweldig (en gratis!).
 • La Côte de Nacre is een heel groene camping met veel bomen en planten.
 • Je loopt binnen tien minuten naar zee.
 • In de omgeving is genoeg te doen.
Camping Sandaya La Côte de Nacre

Onze boys vonden het zwembad echt fantastisch (check hoe de jongste van de glijbaan komt).

Camping Sandaya La Côte de Nacre

De speeltuin!

Camping Sandaya La Côte de Nacre

Verspreid over de camping staan meerdere bbq’s.

Camping Sandaya La Côte de Nacre 6

Twee keer per week kunnen kinderen het bomenklimparcours volgen.

Geen fantastisch sanitair

We hebben het heel fijn gehad op camping La Côte de Nacre. Toch waren er ook wel wat minpunten.

 • Het sanitair (dames en heren gemengd) vond ik niet heel fantastisch. Het was best wel gedateerd en schoon… best wel. Nu moet ik erbij zeggen dat wij gebruik maakten van het gebouw op het midden van de camping. Er was er nog eentje, die er een stuk moderner uit zag.
 • Het terras en restaurant (waar we niet zijn geweest) zag er niet zo aantrekkelijk uit, al kan ik dat niet goed beoordelen omdat ik er niet echt heb gezeten.
 • Op sommige delen van de camping zou ik zelf niet willen staan, maar dat is echt persoonlijk.
Camping Sandaya La Côte de Nacre

Links het sanitairgebouw waar wij het dichtst bij zaten en rechts het modernere gebouw. Al die blaadjes zijn vanwege de coronamaatregelen.

Camping Sandaya La Côte de Nacre 7

Toiletten in ‘ons’ sanitairgebouw.

Dit kun je in de omgeving doen

Camping Sandaya La Côte de Nacre ligt aan de rand van het kustplaatsje Saint-Aubin-sur-Mer. Dat is een slaperig stadje aan een kleine boulevard. De getijden zijn hier sterk, dus de zee is de ene keer heel dichtbij en de andere keer ver weg. Vanaf de camping heb ik een paar keer hardgelopen over de boulevard en dat was echt super. Strava heeft me zelfs uitgroepen tot de local legend van Saint-Aubin-sur-Mer haha.

Hardlopen Saint Aubin sur Mer

Samen met oudste zoon ‘s ochtends hardlopen in Saint-Aubin-sur-Mer. ?

Saint-Aubin-sur-Mer

Stenen in zee gooien bij zonsondergang.

Saint-Aubin-sur-Mer

Een goed gesprek tussen de broers op de boulevard van Saint-Aubin-sur-Mer.

Saint-Aubin-sur-Mer

Saint-Aubin-sur-Mer is dus een beetje saai, maar ook wel mooi.

Verder hebben we een invasiestrand (Omaha Beach), het bunkermuseum in Ouistreham en de Amerikaanse begraafplaats bezocht. In de omgeving is nog veel meer te doen. Zo had ik de stad Caen nog willen bezoeken, maar vanwege corona hebben we dat niet gedaan. Binnenkort vertel ik alles over ons verblijf in Normandië in een aparte blog.

Invasiestrand Omaha Beach

Indrukwekkend monument bij invasiestrand Omaha Beach.

Ouistreham

Strandhuisjes in Ouistreham.

Conclusie camping Sandaya La Côte de Nacre

Camping Sandaya La Côte de Nacre is echt een prima camping! We hebben het erg naar onze zin gehad en de boys helemaal. Saint-Aubin-sur-Mer is dus een beetje saai, maar je kunt er echt wel even lekker op een terrasje zitten of het strand bezoeken. Voor twee volwassenen en twee kinderen betaalden we 71 euro per nacht. Meer weten over deze camping? Bezoek dan de website.

Ben jij weleens op La Côte de Nacre geweest?

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
2 antwoorden
 1. Marijke
  Marijke zegt:

  Heey. Wij zijn van plan om naar Camping La Côte de Nacre.

  We hebben jou vakantie vlog van de camping gezien. Maar onze vraag is op welke plek hebben jullie gestaan die wel goed beviel?

  Groetjes Marijke

  Beantwoorden
  • Love2camp
   Love2camp zegt:

   Hoi Marijke,

   Leuk! Wij hebben daar een fijne vakantie gehad. Wij stonden op plaats 292. Dat is wel pal tegenover de speeltuin en de miniclub, maar wij hadden daar echt geen last van. In eerste instantie kregen we een kleinere plek toegewezen, maar daar stond alles zo dicht op elkaar. Eigenlijk is dat hele rijtje van waar wij stonden echt fijn. Ik ben benieuwd of je die plek kunt boeken. Laat je het weten? Fijne vakantie alvast (duurt nog even haha)! Groeten Marije

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar!