Camping Val d’Or (Luxemburg): Superdeluxe in een safaritent

Kamperen met een kleintje, dat leek gastblogger Kirsten zo ideaal. Haar eerste poging viel letterlijk en figuurlijk in het water tijdens een regenachtige septemberweek in Zuid-Limburg. Maar ze gaf de moed niet op: onlangs ging ze opnieuw op pad. Deze keer naar Luxemburg, in een periode met net iets meer mooi-weer-garantie. Hier lees je hoe dat is bevallen.

Camping Val d’Or

Ons oog is gevallen op camping Val d’Or in Enscherange, in het noorden van Luxemburg. Op de camping staan drie fonkelnieuwe safaritenten van Vodatent. Ook zijn er huisjes, trekkershutten en natuurlijk plaatsen voor caravans en tenten. Riviertje La Clerve kabbelt rustig langs en er zijn twee mooie speeltuinen, voorzien van trampolines, waterbakken, glijbanen en klimrekken.

De camping wordt sinds begin dit jaar gerund door het Nederlandse stel Dirkjan en Liesbeth van Berkum. Zij verwelkomen iedereen even hartelijk. Ze bakken ‘s ochtends broodjes en ‘s avonds friet en zijn zeer behulpzaam met tips over de omgeving. Veel gasten komen ook uit Nederland, dus er werd ‘s avonds gezellig wat afgekletst bij de tenten.

Safaritent

Veranda safaritent

Fijn, zo’n overdekte veranda waar je heerlijk kunt relaxen.

De middelste safaritent is een midweek lang van ons. Op de veranda staat een uitnodigende bank, die de avonden daarna mijn vaste plekje is, met een boek en een kopje thee. Binnen in de tent kijken we onze ogen uit. De voorkamer bestaat uit een keuken met koel-vriescombinatie, er staan twee kasten en een grote picknicktafel, die eventueel ook nog naar buiten kan worden verplaatst. De twee slaapkamers zijn met houten wanden van de woonkamer gescheiden. In de kinderkamer staan twee stapelbedden en de andere kamer heeft een houten tweepersoonsbed. Wat een luxe! We slapen dan ook heerlijk, met het beekje op de achtergrond en ‘s ochtends de vogels die ons wekken. Er loopt overigens wel een spoor langs de camping, maar het geluid van voorbijrijdende treinen went snel.

Uitzicht op de speeltuin

Speeltuin

Uitzicht op de speeltuin. Ideaal om je peuter in de gaten te houden.

De tent is ontzettend comfortabel. Onze tweejarige zoon stapt ‘s ochtends zo de veranda af om naar de speeltuin te rennen. Wij kunnen hem vanaf de buitenbank in de gaten houden. Wanneer de zon flink schijnt, is het in de schaduw van de tent goed vol te houden en die ene middag dat de regen met bakken uit de hemel viel, bleven we op de veranda prima droog.

Luxemburgse Ardennen

Safaritent

De safaritent van binnen.

Camping Val d’Or ligt in de Luxemburgse Ardennen. De omgeving is groen en heuvelrijk. Onze Vlaamse buren in de tent naast ons hadden mountainbikes mee om mooie tochten te fietsen. Wij bezochten de kinderboerderij van Munshausen, op tien minuten rijden. Er zijn veel dieren én er zijn workshops. Wij kozen ervoor om een uur lang met een dierenverzorgster de ezels, varkens, kippen, geiten, schapen en konijnen te voeren. Onze kleine man vond het prachtig. Iets verderop in Hosingen ligt een mooi overdekt zwembad. Het water is er heerlijk warm, er is een uitgebreid peuterbad, een stoere glijbaan en een buitenbad. Perfect voor die ene regenachtige middag.

Luxemburg

Marktje in Luxemburg stad.

Luxemburg

Ook mooi is een treinrit naar de hoofdstad Luxemburg. De trein vertrekt op een paar kilometer afstand, in Wilwerwiltz. Een dagkaart kost vier euro, daarmee kun je het hele land door met trein én bus. Kinderen tot 13 jaar gaan gratis. De treinreis was prachtig, door tunnels, langs rivieren en met stops in de schattigste dorpjes. Luxemburg zelf is een middelgrote stad met veel hoogteverschil, grote bruggen, kazematten en trendy winkels. Prima om een dag te vermaken. Dichter bij de camping ligt Clervaux, een mooie stadje met een kasteel en gezellige terrassen. Onze midweek was met al die leuke doe-dingen in de buurt om voor we er erg in hadden.

Safaritent

Kamperen in luxe.

Tot ziens camping Val d’Or

Zoals we bij ons afscheid op de laatste dag ook zeiden tegen de campingeigenaren: hier willen we best terugkeren. De safaritenten zijn comfortabel, de omgeving is prachtig en de sfeer op de camping was zeer gemoedelijk. Ideaal voor een zorgeloze vakantie, of een mooie tussenstop tijdens de reis naar het zonnige zuiden.

Deze vakantie was op uitnodiging van Vodatent.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *