Zwembad Valle Gaia Toscane

Camping Valle Gaia (Italië)

Úren heb ik begin dit jaar besteed aan het zoeken naar leuke campings in Italië. Elke camping had wel weer wat (een muggenplaag, geen restaurant op de camping, geen zwemgelegenheid etc.). Ik had ook wel een wensenlijst, hoor. Tot mijn verbazing slaagde ik uiteindelijk toch. Een van de campings was camping Valle Gaia in Toscane en daar hebben we het erg fijn gehad. Lees snel verder!

De eerste week van onze Italiaanse vakantie verbleven we op camping Orchidea aan het Lago Maggiore. Daar schreef ik al eerder een review over. Maar daarna wachtten ons nog twee weken camping Valle Gaia. Toen we op Orchidea na zeven nachten alles weer inpakten om nog 400 kilometer richting Toscane te rijden, vroeg ik me wel even af waar we aan begonnen. Hier zaten we op een fijne camping aan een prachtig meer, ‘slechts’ 1000 kilometer van huis en nu moesten we zo nodig weer verder. Nou ja, dit waren gewoon gedachten die er misschien bij horen als je iets (inmiddels) vertrouwds verruilt voor iets nieuws. Gelukkig kregen we helemaal geen spijt van onze campingverhuizing.

valle-gaia-333

Onze ruime en zeer zonnige plek

Natuurlijk hadden we van tevoren een plaats op Valle Gaia gereserveerd. We stonden op plek 333, dat is op het ‘nieuwe’ gedeelte van de camping. Na toch weer een halve dag rijden, kwamen we aan op een warme en zonnige camping. In de hitte zetten we onze vouwwagen op waarna we in het winkeltje wat boodschappen deden en opblaasdieren Kroki en Rogier (in deze blogpost zie je ze echt) kochten. De beste vrienden van onze jongens in de weken erna.

Het winkeltje, de receptie (met gratis wifi) en pinautomaat van Valle Gaia

Het winkeltje, de receptie (met gratis wifi) en pinautomaat van Valle Gaia

Het winkeltje van Valle Gaia is helemaal in orde. Je kan er basisdingen en zelfs nog wat meer kopen. Ze hebben een uitgebreid wijnassortiment (kom maar door, hoor!) en je kan er brood halen. Het is aan te raden om je brood de dag van tevoren te bestellen, zodat je ‘s ochtends niet voor een bijna leeg schap staat. Dat is ons een paar keer gebeurd. Hieruit kan je afleiden dat we niet goed naar onze eigen tip hebben geluisterd… Er is trouwens ook een pinautomaat op de camping.

Valle Gaia pool

Het super fijne zwembad

Valle Gaia heeft twee zwembaden. Wij maakten alleen maar gebruik van het grote zwembad en niet van het wat kleinere zwembad helemaal boven op de camping. Dit hoort bij vakantiepark La Casetta. Het zwembad van Valle Gaia vonden wij echt super. Er zijn vier baden: een diep bad waar je kan duiken en baantjes kan trekken, twee kleinere baden en een groot bad dat steeds iets dieper wordt. In dit laatste bad waren de meeste kleine kinderen. Omdat het in het begin heel erg ondiep is, spelen hier de echte kleintjes. Verder vind je in dit bad veel kinderen met opblaasdieren en mensen die balletjes overgooien etc. Dit vonden wij niet storend, aangezien we het zelf ook deden, maar juist heel gezellig. Om het bad heen staan fijne ligstoelen. Ondanks dat het hoogseizoen was, konden we toch wel elke dag een bedje bemachtigen. En dat zonder handdoekje leggen!

Valle Gaia zwembad bar

De zwembaden en de bar

Naast het zwembad is een barretje. Hier kan je tussen de middag lunchen, ijsjes kopen, drankjes halen en ga zo maar door. We vonden het heel fijn om hier af en toe te lunchen. Natuurlijk met een heerlijke cappuccino na! En ja, we weten dat Italianen cappuccino alleen maar in de ochtend drinken, dus dat dit eigenlijk echt not done is.

valle-gaia-pizza-gaia

Een deel van het Pizza Gaia-terras. Ziet er niet charmant uit op deze foto, is wel heel fijn.

Eten en drinken doen we erg graag op vakantie. Daarom kwam het mooi uit dat Valle Gaia een heel fijn restaurant heeft: Pizza Gaia. Reserveren is hier trouwens geen overbodige luxe. Naast het terras ligt een grote speeltuin en dat is ZO FIJN! Vanaf het terras konden de jongens zo de speeltuin in lopen waardoor wij weer even tijd voor elkaar hadden. Erg relaxed. Het personeel van Pizza Gaia (dat trouwens ook regelmatig bij het zwembadbarretje werkt) is ontzettend aardig.

Heerlijke vegetarische antipasti bij Pizza Gaia

Heerlijke vegetarische antipasti bij Pizza Gaia

En erg belangrijk: het eten is heerlijk. We hebben er in de vakantie een paar keer gegeten en hadden onder meer een bord vol heerlijke antipasti. Ook hebben we twee keer een pizza gehaald en voor de tent opgegeten.
Boven aan de camping is er nog een restaurant: Robin Hood. Het eten schijnt hier lekker te zijn en eigenlijk wilden we het wel proberen, maar we kozen toch voor Pizza Gaia omdat de kinderen zo lekker konden spelen.

 

 

Valle Gaia sanitair

De douches in een van de sanitairgebouwen. Dit is niet het nieuwste gebouw.

Allemaal mooi en aardig, maar valt er ook nog wat te klagen? Ehm ja, een beetje wel. Het sanitair vonden we niet om over naar huis te schrijven. Vooral het nieuwste gebouw in het midden van de camping is erg mooi aangelegd, maar de schoonmaak kan hier echt beter. Dat geldt ook voor het andere gebouw. Het was niet ontzettend vies, maar we zagen hier wel duidelijk verbeterpunten.

Overview camping Valle Gaia

Het ‘oude’ gedeelte van Valle Gaia

De camping in z’n geheel is mooi aangelegd. Onze plek was zeer ruim. We hadden geen eigen kraantje, maar stonden naast de gemeenschappelijke kraan. Opgelost dus. Anders hadden we het wel gemist. ‘s Avonds is het behoorlijk rustig op de camping en dat is erg fijn. Bij de receptie is gratis wifi. Wij kochten een wifi-code. Die was erg goedkoop en zo konden we er ook voor onze tent gebruik van maken.

Valle Gaia Casale Marittimo Toscane

Het prachtige dorpje Casale Marittimo

Valle Gaia ligt naast het plaatsje Casale Marittimo. Werkelijk een schilderachtig dorpje met een grandioos uitzicht. We dwaalden hier rond en keken onze ogen uit. Het is klein, maar zó mooi!

Help! Een witte haai in het aquarium van Livorno

Help! Een witte haai in het aquarium van Livorno

Verder hebben we een keer koffie gedronken in Cecina en in Cecina Mare en bezochten we Pisa, het aquarium in Livorno en Volterra (waar we de vierde verjaardag van onze jongste zoon vierden).

Andere Toscaanse dorpjes stonden ook op ons lijstje, maar op een gegeven moment hadden we gewoon geen zin meer om in de auto te zitten.

Vada beach

Love2camp op het mooie strand van Vada

Het enige wat we een beetje hebben gemist, is het strand. We houden echt van het strand en wisten uit ervaring dat de Toscaanse kust niet dezelfde stranden als de Costa Brava heeft. Toch lagen we bij het strand van Marina di Bibbona wel erg hutje mutje. Ondanks de drukte was het wel gezellig tussen de Italiaanse families. Wat is dat toch een mooi schouwspel! Zó leuk hoe hele families samenkomen op het strand om lekker te zonnen, eten en natuurlijk te praten. We bezochten onder meer het witte strand met de heldere zee bij Vada. Ook hier was het zoeken naar een plaatsje. In de prachtige zee kwam ik trouwens bijna aan m’n einde toen ik werd overspoeld door een enorme golf. Gelukkig overleefde ik het, maar mijn zonnebril drijft nog altijd ergens in die mooie zee.

Valle Gaia La Casetta

De entree van camping Valle Gaia en vakantiepark La Casetta

Toscane is natuurlijk prachtig en camping Valle Gaia is een echte aanrader. Een prima uitvalsbasis om de streek te verkennen!

Ben jij wel eens op camping Valle Gaia geweest?

 

Meer campingreviews op Love2camp

Camping du Pont de Bourgogne
Camping Les Collines de Castellane, Frankrijk
Camping Les Gran Pins in Velles, Frankrijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *