Domaine d'Arnauteille

Camping Domaine d’Arnauteille (Frankrijk)

Ben je op zoek naar een mooie en ruim opgezette camping met grote plaatsen, schoon sanitair en een lekker zwembad? Dan ben je bij camping Yelloh! Village Domaine d’Arnauteille aan het juiste adres! De camping ligt in de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon. In de zomer van 2015 hebben we hier een paar dagen gestaan op doorreis naar Spanje en dat beviel erg goed.

 

IMG_6739

De jongens hadden het erg naar hun zin.

Aan het begin van onze vakantie waren we eigenlijk helemaal niet van plan om Domaine d’Arnauteille te bezoeken, maar regen in Midden-Frankrijk zorgde ervoor dat we eerder dan gepland richting het zuiden wilden. Vanaf onze regenachtige camping belden we naar Domaine d’Arnauteille. De receptioniste had goed nieuws: ze hadden nog plek én het was droog en warm. We klapten onze vouwwagen in, gooiden de auto vol en gaven gas richting de Languedoc-Roussillon. Domaine d’Arnauteille was al eerder voorbij gekomen tijdens mijn grote campingzoektocht. Met twee jongens in de ridderleeftijd was een bezoekje aan de Middeleeuwse stad Carcassonne erg aantrekkelijk. Toch had ik om onduidelijke redenen niet meteen geboekt, maar nu gingen we dan toch.

Grote plaats
Wat waren we blij toen we op de camping aan kwamen en onze plek kregen toegewezen! Dit is volgens mij de grootste campingplaats die we ooit hebben gehad. Daarnaast hadden we een fantastisch uitzicht over een deel van de camping en het beneden gelegen dal. De zonsondergang was spectaculair.

Zwembad van camping Domaine d'arnauteille.

Het zwembad en nog een deel van de camping.

Zwemmen en spelen
Domaine d’Arnauteille heeft meerdere zwembaden die in een soort Romeinse setting gelegen zijn. Er zijn meerdere plateaus met ligbedden. Wij vonden het zwemgedeelte echt prima. Verdeeld over de camping zijn er meerdere speeltuintjes. Sommige liggen naast het sanitair en dat is ideaal als je zelf staat af te wassen. De speeltuintjes zien er goed uit en de kinderen vermaakten zich hier uitstekend. Het sanitair is trouwens up to date en wordt ook nog eens goed schoongehouden. Vlakbij de receptie bevindt zich een kleine winkel waar ze brood en wat andere artikelen verkopen. Het winkeltje is best duur en heeft weinig producten, maar is fijn als je niet de camping af wilt. Voor de grote boodschappen kan je beter naar een van de grote supermarchés in de buurt. Verder is er nog een restaurant (waar wij niet hebben gegeten), kan je pizza’s afhalen, ijsjes kopen en wat drinken.

Donkere wolken boven Carcassonne.

Carcassonne is echt de moeite waard!

Domaine d’Arnauteille is echt een fijne en relaxte camping. Er is niet heel veel te doen ‘s avonds, maar dat is eigenlijk wel lekker. Voor de kinderen is het hier erg leuk en wij hebben het ook naar onze zin gehad. Ben je van plan om deze camping te bezoeken, vergeet dan niet je kuiten te trainen. Domaine d’Arnauteille heeft namelijk behoorlijk wat hoogteverschillen en dat betekent dat je soms moet klimmen. De camping ligt 20 kilometer van Carcassonne en is daarmee een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de ridderstad. Ik vind Domaine d’Arnauteille echt een aanrader!

 

Meer campingreviews op Love2camp

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *