Camping Zagarella (Frankrijk)

Een cool zwembad, vlak bij het strand én een man in een hondenpak. Joost, Love2camp-vriend van het eerste uur, vierde afgelopen zomer met zijn gezin vakantie op camping Zagarella in de Franse Vendée. Of dat leuk was? Hij vertelt het hier.

In de zomer naar Frankrijk. Het is voor ons eigenlijk al jaren vaste prik. Met z’n viertjes reizen wij – Michelle en Joost en onze zoons Midas (10) en Felix (8) – naar een luxe camping in het zonnige Frankrijk. De camping moet aan een aantal criteria voldoen. Luxe tent of stacaravan, leuk zwembad met glijbanen, st(r)a(n)d op maximaal een uurtje rijden. Voor zo’n vakantie gaan we uit van zo’n 2000 euro voor 2 weken.

Camping Zagarella in Longeville-sur-Mer

Onze keuze viel deze keer op de Vendée. Een departement aan de kust in het midden van Frankrijk waar je kans hebt op de meeste zonuren, hebben we ons laten wijsmaken. De plek ligt op zo’n tien uur rijden van Utrecht en het plaatsje van bestemming is Longeville-sur-Mer. De camping heet Zagerella, is van campingspecialist Capfun en we werden op olijke wijze ontvangen door een man in een hondenpak (leuk voor hem met dat warme weer).

Camping Zagarella

Foto: Camping Zagarella.

De camping kent alleen maar stacaravans en we hadden een mooi plekje aan het einde van het hoofdpad. Dat leidde naar een speelweide met onder meer een voetbalveld en daar moesten we onze zoons – enthousiaste spelers van FC De Bilt – zo ongeveer elke avond operatief laten verwijderen. (‘Nog tot de drie en dan is het echt klaar en bovendien pikkedonker, heren’). Het veld trok veel voetballertjes en elke avond gaven meestal dezelfde knapen acte de présence: onder wie twee tweelingen. Schepte toch een band.

Les Sables-d’Olonne

Onze vakantie verloopt doorgaans volgens een redelijk patroon. Klein beetje uitslapen, broodjes halen, boodschappen doen in de naburige Super U, zwemmen, af en toe een uitstapje, de man des ‘huizes’ pikt nog even de finale van de Touretappe mee, barbecueën, avondvermaak op de camping en naar bed. Daar leende deze camping zich prima voor. De campingwinkel was sober, maar de stokbroden en croissantjes knapperig vers. Het zwembad was cool, want er waren namaakrotsen waarvan de kinderen konden afspringen en zij gingen helemaal los op de spacebowlglijbaan: een absoluut pluspunt.

Camping Zagarella

Wat een coole glijbaan. (Foto: Camping Zagarella)

Schuimende golven

Op tien minuutjes rijden lag een mooi strand waar de schuimende golven enthousiast de branding in rolden. Ook weer perfect voor onze jongens die zich urenlang op het strand lieten smijten. Het leuke was dat er in de buurt ook vrienden van ons verbleven, maar, da’s dan wel weer jammer: de Franse regelgeving is anders in Nederland. Zonder bandje kun je als bezoeker hierdoor niet naar het zwembad op de camping. Het is – verzekeringstechnisch – niet mogelijk om met gasten het zwembad te bezoeken.

Les Sables-d'Olonne

Schuimende golven in Les Sables-d’Olonne.

Ook leuk voor een bezoek is het kustplaatsje Les Sables-d’Olonne. Er is een mooi strand, een prachtige 18e-eeuwse boulevard én het smalste straatje van Europa: de Rue de l’Enfer is 53 cm smal. Ook zijn er in het kustplaatsje huisjes met schilderingen van schelpen te vinden. Iets te vet aangeprezen, maar ach… als je er toch bent.

Resumée:

  • Camping: Zagarella
  • Locatie: Longeville-sur-Mer (departement Vendée) op zo’n tien uur rijden van Utrecht
  • Alleen stacaravans
  • Nederlands gesproken door receptie en animatie (hoogseizoen)
  • prima zwembad met buitenbad, binnenbad, peuterbad en glijbanen zoals spacebowl
  • campingwinkel, restaurant, afhaal (verwacht uiteraard geen haute cuisine, maar de pizza’s waren prima) en bar
  • strand op tien minuten rijden

Ken jij camping Zagarella? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaringen.

Meer campingreviews op Love2camp

Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
Camping Le Phare Honfleur
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *