Camping zomer 2019: help ons!

Het einde van het jaar nadert en dan begint het bij ons te kriebelen. We willen heel cool nog helemaal niet met de zomervakantie bezig zijn (het is immers nog niet eens kerst), maar tegelijkertijd denken we heel praktisch aan schoolvakanties, volle campings en het feit dat vakantievoorpret ook wel héél leuk is. Als je ons al langer volgt, weet je: een camping vinden is voor ons geen sinecure. En daarom hebben we jouw hulp nodig!

Want waarom zouden we zelf het wiel uitvinden als we gebruik kunnen maken van de ervaringen van onze lezers? Daarom laten we je hieronder weten naar wat voor camping we op zoek zijn en waar. O ja, dat waar is trouwens vooralsnog een ruim begrip. We weten beiden dat onze vakantiebestemming in Zuid-Europa ligt, maar dat kan zowel Frankrijk, Spanje als Italië zijn.

Camping Globo Rojo

Onze campingwensen

We houden alle twee héél erg van kamperen, maar voor de zomervakantie hebben we toch vrij specifieke wensen. Hieronder vertellen we je wat we de afgelopen jaren deden en waar we nu naar op zoek zijn.

Marije
Recente kampeerhistorie:
De afgelopen jaren gingen we in de zomervakantie naar Spanje, Italië en Kroatië. We gaan altijd drie weken op vakantie en meestal bivakkeren we eerst een week in het land waar we doorheen rijden en vervolgens nog een kleine twee weken in het land van onze bestemming. Dat waren de afgelopen jaren:
2016: Camping Orchidea (Lago Maggiore, Italië) en camping Valle Gaia (Toscane, Italië)
2017: Camping Les Cigales (Rocamadour, Frankrijk) en camping Globo Rojo (Costa Dorada, Spanje)
2018: Schwimmbadcamping Mössler (Millstättersee, Oostenrijk) en camping Porto Sole (Kroatië). Reviews van beide campings volgen nog, maar je kan er alvast over lezen in dit vakantieverslag.

Vriendjes maken

Wat zoeken we voor de zomer van 2019?
Nou, eerlijk gezegd zijn we daar nog totaal niet uit. In deze blogpost opperde ik al het plan om via de westkust Frankrijk naar Spaans Baskenland te reizen, vervolgens Spanje te doorkruisen naar de Costa Brava en eventueel nog de Côte d’Azur aan te doen. Een nogal ambitieus plan waarbij we veel onderweg zijn. Vind ik heel leuk, maar we hebben ook nog onze twee jongens. Zij worden heel gelukkig van een camping met vriendjes waar ze lekker kunnen voetballen. Op camping Globo Rojo (Spanje) en Schwimmbadcamping Mössler (Oostenrijk) kwamen ze helemaal aan hun trekken. Dus misschien moet ons ambitieuze reisplan gewoon even in de ijskast tot de boys wat groter zijn.
Onze wensen zijn:
– een middelgrote camping in Frankrijk, Spanje of Italië
– een camping op max. 1500 km. (1600 als het een SUPERcamping is)
– geen Nederlandse enclave, liefst een mix
– een zwembad en liefst nog zee of meer
– leuke dorpjes in de buurt
– eetgelegenheid op de camping
– schoon sanitair

Martine
De afgelopen jaren hebben wij de zomervakantie voornamelijk doorgebracht in Frankrijk. Niet omdat ik zelf zo weinig avontuurlijk ben, maar als je met een Francofiel getrouwd bent hebt heb je nou eenmaal weinig keus. We verkenden een scala aan RCN campings (la Bastide en Ardèche, les Collines de Castellane en Domaine de la Noguière), genoten enorm op camping du Viaduc in Millau én mengden ons tussen de Nederlanders op de l’Arche in Anduze. Op al die campings hebben we genoten! Toch wil ik dit jaar graag eens NIET naar Frankrijk. Maar waarheen dan wel? Ik zou het niet weten.

Camping du Viaduc

Stiekem wil ik graag naar Scandinavië of Zuid-Engeland, maar dat betekent rondreizen en daar doe ik mijn 7- en 9-jarige geen plezier mee. Dus toch maar een camping, of eigenlijk twee, in een land waar het klimaat iets aangenamer is. Italië heeft niet de voorkeur van mijn luv, mijn zoon wil graag naar Spanje (want daar speelt zijn voetbalheld) en ik wil vooral dat iedereen blij is én we niet meer dan 1200 kilometer moeten rijden.

Wat de camping betreft: mijn eisen zijn hetzelfde als die van Marije. En die zijn niet mis. Toch is het ons de afgelopen jaren gelukt om fijne campings te vinden.

Heb jij tips voor ons? Laat het weten!

Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
Camping Le Phare Honfleur
2 antwoorden
 1. Marieke
  Marieke zegt:

  Frans Baskenland is prachtig! Vlakbij de Spaanse grens hebben wij enkele jaren geleden in Urugne op camping col d’Ibardin gestaan. In de bergen, op zo’n 15 minuten rijden van het strand. Zwembad(je) en eetgelegenheid op de camping. Ruime plekken. Perfect voor uitstapjes naar San Sebastián, Bilbao, Pamplona. Dichtbij de stranden van Biarritz en Hendaye.
  De natuur is geweldig, heerlijke stranden. Het weer kan wel wat instabiel zijn, dus naast veel zon, ook behoorlijk wat regen gehad. Hierdoor wel veel groen (men noemt het niet voor niets de costa verde)
  De sfeer in die omgeving is geweldig, vriendelijke mensen, heel relaxt. Een mooie mix van culturen.
  Echte aanrader!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *