50plus Campingpark Fisching Oostenrijk

Campingeigenaar vertelt: Bernd van 50plus Campingpark Fisching in Oostenrijk

Het is de droom van velen: een eigen camping. Het lijkt ons ook fantastisch om de hele dag met kamperen bezig te zijn. Maar hoe is het om daadwerkelijk een camping te runnen? In de serie ‘Campingeigenaar vertelt…’, dit keer Bernd van 50plus Campingpark Fisching in Oostenrijk.

50plus Campingpark Fisching Oostenrijk

Proosten met schnaps op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Bernd is degene met het witte overhemd.

Bernd Pfandl is de eerste buitenlandse campingeigenaar die meewerkt aan onze rubriek Campingeigenaar Vertelt. We kwamen afgelopen oktober langs zijn stand op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht en na een paar schnaps waren we vrienden voor het leven. Geintje natuurlijk, maar we hadden nog wel even contact via social media. Dus vroegen we Bernd om mee te werken aan Campingeigenaar Vertelt. Het duurt trouwens nog wel een jaar of tien voor we zelf welkom zijn op 50plus Campingpark Fisching, maar dat terzijde… En dan nu: de antwoorden van Bernd!

Vertel eens wat over jezelf?
Ik ben Bernd Pfandl, 43 jaar oud, getrouwd met Maria en we hebben twee kinderen. Rainer van 17 jaar studeert aan de hotelschool en Paula van 13 jaar gaat naar de middelbare school. Mijn ouders Franz en Hermine wonen bij ons en helpen waar nodig.

50plus Campingpark Fisching Oostenrijk

De familie Pfandl, met links Bernd.

Wat voor camping hebben jullie?
De camping is behoorlijk klein, we hebben slechts 62 plaatsen. Kwaliteit gaat bij ons boven kwantiteit. Kwaliteit, regionaal en een eigen identiteit zijn de kernwoorden van ons bedrijf. Mijn vader is de camping begonnen in 1996. Sinds 2009 ben ik de baas 😉

50plus Campingpark Fisching Oostenrijk

Jullie hebben een 50+ camping. Wat houdt dat in?
Het is de eerste en enige 50+ camping in Oostenrijk. In het begin was dat best moeilijk. Inmiddels bestaat het 50+ concept van onze camping al veertien jaar. Onze gasten zijn volwassenen – vooral veel stellen – die willen relaxen en een goede prijs-kwaliteitverhouding belangrijk vinden. De gasten houden van ons lokale eten en ze gaan graag fietsen of wandelen.

Betekent dit dat we niet welkom zijn met onze kinderen?
Onze camping is niet toegerust op familievakanties. In dat geval raden we graag een camping van een van onze collega’s aan. We denken namelijk dat vakantie een van de meest waardevolle momenten van het jaar zijn, dus het moet voor iedereen fijn zijn. En de vakantieverwachtingen van gezinnen en die van vijftigplussers zijn nét iets te verschillend.

50plus Campingpark Fisching Oostenrijk

Wonen jullie op de camping?
Jazeker. Tijdens het kampeerseizoen zijn we 24/7 op de camping. Gasten die laat arriveren, vragen over activiteiten die de volgende dag plaatsvinden, hongerige mensen in de avond… we hebben genoeg te doen. Dat doen we allemaal om onze gasten een fantastische vakantie te bezorgen.

Wat doen jullie in het winterseizoen?
De camping is gesloten van 16 oktober tot 14 april. Voor ons is dit een tijd om tot rust te komen en met familie te zijn, maar ook om werkzaamheden op de camping te doen en naar kampeerbeurzen te gaan. Daarnaast hebben we nog appartementen die het hele jaar zijn geopend en waar we gasten verwelkomen. In de winter is onze regio erg geschikt voor sneeuwschoenwandelen, toerskiën etc.

50plus Campingpark Fisching Oostenrijk

Hebben jullie veel gasten uit Nederland?
De Nederlandse kampeerders zijn gek op ons en wij op heb. We hebben al de Zoover Gold Award 2017 gewonnen voor beste camping in Oostenrijk. Nederlanders waarderen vooral ons fietsnetwerk. Via knooppunten kunnen ze de hele regio ontdekken.

50plus Campingpark Fisching Oostenrijk

Zien jullie veel gasten jaarlijks terugkeren?
Jazeker: eens op camping50plus, altijd op camping50plus 😉
We hebben veel kampeerders die hier komen op doorreis naar het zuiden of op weg naar huis, maar we hebben ook veel gasten die elk jaar terugkomen. En dan zijn er nog de gasten die even een Fisching-pauze nemen en na een paar jaar weer bij ons komen.

50plus Campingpark Fisching Oostenrijk

Waarom moeten mensen jullie camping bezoeken?
We houden van ons werk, het is onze passie. We vinden het elke dag weer fantastisch om onze gasten een mooie vakantie te bezorgen. Kampeerders die hun vakantie graag doorbrengen op een camping die door een familie wordt gerund, zijn welkom!

Ben je nieuwsgierig naar 50plus Campingpark Fisching in Oostenrijk? Neem dan een kijkje op deze site. 

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *