Campingeigenaar vertelt: Edith en Hans (en Jack!) van camping Mesles in Frankrijk

Het is de droom van velen: een eigen camping. Het lijkt ons ook fantastisch om de hele dag met kamperen bezig te zijn. Maar hoe is het om daadwerkelijk een camping te runnen? In de serie ‘Campingeigenaar vertelt…’, dit keer Edith en Hans van (honden)camping Mesles in Frankrijk.


Vertel eens wat over jezelf?

Camping Mesles Frankrijk

Edith, Hans én Jack

We zijn respectievelijk 61 (Hans) en 59 (Edith) jaar en hebben altijd van kamperen gehouden. Vooral van reizen door Frankrijk met onze camper. Op het moment dat ons werk voor beiden stopte, kwamen we op het idee om naar Frankrijk te verhuizen en een camping te beginnen. Hans heeft bij het UWV gewerkt en Edith had een sportcentrum alleen voor dames (Ladies Sport). Ook omdat ons pensioen nog ver van ons verwijderd was, moesten we een manier bedenken waar we geld mee konden verdienen, maar met iets wat we heel leuk vonden. We houden van rust, natuur en ruimte én natuurlijk van honden. Eigenlijk zijn we onze eigen doelgroep.

Een hondencamping was ons idee, ook om ons te onderscheiden van de andere campings. Een relaxte vakantie voor baasjes en hun hond(en). Grote omheiningen (een vakantie zonder riemen.) En de Morvan (Bourgondië) is echt schitterend. Heuvels, bossen en weilanden wisselen elkaar af. De heggetjes zorgen voor een schilderachtig tafereel. Het landklimaat zorgt voor lange droge zomers (en koude winters).

Hoe zijn jullie eigenaar van camping Mesles du Morvan geworden?
We wilden graag wonen bij de camping en hebben dit project gekocht. Er was niks anders dan gebouwen en een weiland (goedkoper dan in Nederland). Dus veel klussen en hard werken om hier een huis voor ons zelf en de camping te creëren. Frankrijk is altijd ons favoriete land geweest. In het midden van Frankrijk is het zo rustig, zelfs in het hoogseizoen. Ook goed te doen met de auto in één dag rijden (850 km vanaf Utrecht). We zijn altijd aan het werk, lekker buiten op het terrein of binnen in ons huis.

Waarom zijn jullie een hondencamping begonnen?
Omdat we zelf een hond hebben en dus een hondencamping ideaal vonden om te verblijven.

Camping Mesles Frankrijk

Met wie runnen jullie de camping?
Alleen wij tweetjes! Euh… drietjes: Jack zorgt voor een goede sfeer op de camping tussen de honden. Geen alfa hond, maar meer een omega hond (vredestichter en beschermer van puppies en oudjes).

Wonen jullie op de camping? Zo ja, hoe bevalt dat?
Heerlijk! Ons huis staat aan de camping. Dit is lekker gemakkelijk dichtbij.

Hebben jullie nog wel een privéleven als jullie op de camping wonen?
Jazeker, we gaan buurten bij vrienden die we hier hebben. En buiten het seizoen – van oktober tot april – hebben we een grote vrijheid. Die gebruiken we om te klussen, maar ook om zelf op vakantie te gaan! Of om even naar Nederland te gaan om onze familie te bezoeken.

Camping Mesles Frankrijk

Waar bestaan jullie dagelijkse bezigheden uit?
In het seizoen zijn we alleen met de camping, de campinggasten, de table d’hôte, hondenwandelingen en astronomie (sterrenkunde) bezig. We willen zoveel mogelijk service bieden!

Camping Mesles Frankrijk

Wat vinden jullie het leukste aan campingeigenaar zijn?
Om het onze gasten naar hun zin te maken en het buitenleven.

En wat het minst leuk?
Eigenlijk hebben we dit nog niet meegemaakt. Gasten kunnen ziek worden bijvoorbeeld, dan rijden we met ze naar onze Nederlandse huisarts in een medisch centrum in Luzy.

Camping Mesles Frankrijk

Welke vraag stellen campinggasten jullie het meeste?
Hoe zijn jullie hier terechtgekomen, in de middle of nowhere? En: Waar zijn de dichtstbijzijnde bezienswaardigheden?

Wat is de gekste vraag die jullie ooit is gesteld?
Een paar ruiters die onderweg waren, vroegen of ze hun paarden ook bij ons kwijt konden op een extra weilandje. Eigenlijk bestaan er geen gekke vragen.

Hebben jullie tips voor mensen die een camping willen beginnen?
Blijf zo lang mogelijk onderzoeken. Waar? Wat? Hoe? Wanneer? Hoeveel? En wat vind je zelf het leukst? Probeer je zo goed mogelijk in te leven in je gasten. Én je moet natuurlijk een mensen-mens zijn!

Waar gaan jullie zelf naar toe op vakantie?
Naar Zuid-Frankrijk, van oost naar west; we hebben nog lang niet Camping Mesles Frankrijkalles gezien van LDF (la douce France). Ook maken we graag een uitstapje naar Italië of Zwitserland. En we nemen altijd ons hondje Jack mee! Laatste keer zijn we eerst naar Zuid-Frankrijk gereden, toen naar het Aosta-dal in Italië en daarna naar het Lagio Maggiore. Vergeet niet dat het allemaal niet zo ver voor ons is, we zitten nogal centraal in Frankrijk. Zo zijn we bijvoorbeeld in vijf uur aan de Middellandse Zee.

Ben je nieuwsgierig naar camping Mesles in Frankrijk? Neem dan een kijkje op deze site

MEER IN DE SERIE ‘CAMPINGEIGENAAR VERTELT…’

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *