Campingeigenaar vertelt: Elsemarijn en Wim-Martijn van camping Sempreverde (Italië)

Het is de droom van velen: een eigen camping. Het lijkt ons ook fantastisch om de hele dag met kamperen bezig te zijn. Maar hoe is het om daadwerkelijk een camping te runnen? In de serie ‘Campingeigenaar vertelt…’, dit keer Elsemarijn en Wim-Martijn van camping Sempreverde in Italië.

Even een korte inleiding: een tijdje geleden plaatsten we de tweede blogpost met campings uit het populaire tv-programma Ik Vertrek. Daarin noemden we ook camping Sempreverde, de camping van Elsemarijn en Wim-Martijn Tammenga. Vervolgens kwamen we met hen in contact en dat was voor ons natuurlijk de uitgelezen kans om hen te vragen voor ‘Campingeigenaar vertelt’!

Vertel eens wat over jezelf?
Wij zijn Wim-Martijn en Elsemarijn Tammenga, getrouwd en hebben drie jongens: Ezra (7), Marcus (4) en Noël (2).

Hoe zijn jullie in Italië terechtgekomen?
Net na de geboorte van onze jongste zoon hebben we besloten dat we graag binnen een aantal jaren een nieuw leven wilden opbouwen in het buitenland. Via een uitgebreide zoektocht kwamen we uiteindelijk terecht in Le Marche, Italië. Daar konden we een stuk grond met campingbestemming kopen. Er was op dat moment nog niets aanwezig en we hebben alles helemaal zelf ontworpen en opgebouwd.

Camping Sempreverde Italië

De emigratie was te zien in Ik Vertrek. Waarom hebben jullie meegedaan?
Wij hebben alle afleveringen van alle seizoenen wel gezien. Vaak hoofdschuddend, ons afvragend hoe mensen zo dom kunnen zijn, onvoorbereid, zulke keuzes maken. Maar ook genietend van het lef dat deze mensen hebben om een stap te zetten en een nieuw leven te beginnen. Soms zelfs inspirerend en met bewondering voor het resultaat dat ze ondanks alles neerzetten. Voor ons waren er een aantal redenen om mee te doen.
Allereerst omdat het ons ontzettend gaaf leek! We hadden er vertrouwen in dat we echt wat moois konden neerzetten en dat wilden we graag laten zien. Samen met onze kids zo’n stap zetten is niet niks, maar ook zó gaaf. Naast dat we een mooie film hebben van alles wat we hebben gedaan, is het natuurlijk ook geweldige promotie; 2 miljoen potentiële gasten voor de camping!
We kregen zo vaak de reactie: o dat heb ik ook altijd al gewild, maar nooit gedurfd… Daarom wilden we ook graag inspireren, laten zien dat het echt kan. Dat je ook met een gezin je dromen kunt uitvoeren, het avontuur kunt aangaan, stappen kunt zetten! Het gewoon kan doen! Ongeacht de uitkomst.

Camping Sempreverde Italië

Wat heeft deelname aan Ik Vertrek jullie gebracht?
Door Ik Vertrek hebben we enorm veel aandacht voor onze camping gekregen; 2,1 miljoen mensen hebben de uitzending gezien. Mede hierdoor zitten we bomvol geboekt het komende seizoen en zijn er al veel aanvragen voor 2019. Daarnaast hebben we een prachtig document van onze emigratie naar Italië. Zeker voor onze jonge kinderen heel waardevol om te hebben. Ook krijgen we veel vragen van mensen met eenzelfde droom die door de uitzending zijn geïnspireerd om ook hun droom na te jagen.

Met wie runnen jullie camping Sempreverde?
We runnen de camping samen. We hebben een goede taakverdeling in wie wat doet. Het is superleuk om dit samen zo op te kunnen bouwen.

Wonen jullie op de camping?
We wonen direct aangrenzend aan de camping. Ons huis ligt iets hoger op een heuvel en tussen de camping en ons huis ligt nog een grote tuin. We hebben voldoende privacy voor ons gezin en zeker voor onze kinderen, maar zijn tegelijk ook direct weer aanwezig op de camping. Ideaal voor ons en onze gasten.

Camping Sempreverde Italië

Hebben jullie nog een privéleven?
Ja hoor. Doordat de gasten in principe niet bij ons huis komen, is dat echt ons privéterrein. Natuurlijk loopt tijdens het hoogseizoen ons privéleven en campingleven behoorlijk door elkaar, maar dat is ook heel gezellig. Onze kinderen spelen ook veel op de camping. Wel proberen we tijdens de drukke periodes minimaal één dag per week met onze kids er op uit te gaan. Een van ons blijft dan op de camping.

Waar bestaan jullie dagelijkse bezigheden uit?
Wij vinden persoonlijke aandacht voor onze gasten heel belangrijk. Doordat we een kleine camping zijn, kan dit gelukkig ook. Zo begroeten we al onze gasten persoonlijk en hebben we ook tijdens het verblijf regelmatig contact met hen, vertellen we waar de mooiste plekken en beste restaurants zijn. Daarnaast zijn we vooral bezig met het organiseren van activiteiten, onderhoud van de camping en schoonmaken. Oftewel: kletsen en poetsen.

Wat vinden jullie het leukste aan campingeigenaar zijn?
Veel verschillende mensen die als gast onze camping aan doen. Jong en oud zien genieten van de camping en omgeving. Ons belangrijkste doel is als volgt omschreven op onze website: “Graag maken wij je vakantie tot een unieke ervaring zodat je vol rust, herinneringen en nieuwe inspiratie aan het eind van je vakantie weer naar huis gaat.” En daar gaan we voor!

En wat het minst leuk?
De winterperiode. Dan is het stil en kijken we vooral weer heel erg uit naar het voorjaar en de start van het nieuwe seizoen. Gelukkig zijn we de komende winters nog druk bezig met het realiseren van alle plannen voor de camping dus we vervelen ons niet.

Camping Sempreverde Italië

Welke vraag stellen campinggasten jullie het meeste?
Hoe hebben jullie dit kunnen realiseren in zo’n korte tijd?

Wat is de gekste vraag die jullie ooit is gesteld?
Is er ook een snackbar in de buurt?

Hebben jullie tips voor mensen die een camping willen beginnen?
Bedenk goed wat je doelgroep is en waar je op wilt focussen. Het is super gaaf, maar ook keihard werken. Zorg voor voldoende financiële middelen, het is vaak veel duurder dan begroot. Ook in Italië zijn heel veel regels waar je je aan moet houden. En vergeet vooral niet een goede website te bouwen en zorgen voor goede vindbaarheid. Gasten komen niet vanzelf.

Camping Sempreverde

Waar gaan jullie zelf naar toe op vakantie?
Op dit moment gaan we zelf even niet op vakantie, we zijn pas net gestart met onze camping. In de toekomst hopen we zelf af en toe lekker ergens de zon op te zoeken met onze kinderen. Bijvoorbeeld in de herfst als de camping is gesloten.

Ben je nieuwsgierig naar camping Sempreverde in Italië? Neem dan een kijkje op deze site. 

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *