Camping de Rammelbeek campingeigenaar vertelt

Campingeigenaar vertelt…: Henri van camping De Rammelbeek in Lattrop

Het is de droom van velen: een eigen camping. Het lijkt ons ook fantastisch om de hele dag met kamperen bezig te zijn. Maar hoe is het om daadwerkelijk een camping te runnen? In de serie ‘Campingeigenaar vertelt…’, dit keer Henri van camping De Rammelbeek in het Twentse Lattrop.

Camping de Rammelbeek campingeigenaar vertelt

Campingeigenaar Henri in actie tijdens jeu de boules.

Vertel eens wat over jezelf?
Mijn naam is Henri Groeneveld en in december 2017 word ik 50 jaar. Ik woon op de camping samen met mijn vrouw en twee dochters van 21 en 22 jaar. Mijn oudste dochter heeft samen met haar vriend, mijn extra rechterhand, een eigen plekje op de camping. Er is er dus gelukkig al één uit huis.

Hoe zijn jullie eigenaar van de camping geworden?
Ik ben eigenaar van deze camping geworden met dank aan mijn vader. Hij heeft deze camping gekocht op 22 november 1977. Na een eerste opknapbeurt heeft hij de camping officieel geopend op 4 januari 1978. De Rammelbeek is dus al bijna veertig jaar in het bezit van onze familie.
Met wie runnen jullie de camping?
In onze jeugd hebben mijn broer en zus ook hun steentje bijgedragen en deden we het met het hele gezin. Jaren later heb ik het geluk dat ik de camping mag runnen met mijn gezin, maar ook mijn vader steekt nog steeds graag de handen uit de mouwen op de camping. Mede dankzij een vast team van personeelsleden lukt het om ieder jaar weer vooruitgang te boeken.

Camping de Rammelbeek campingeigenaar vertelt

Wonen jullie op de camping?
Ons woonhuis zit vast aan de receptie. Mijn vader heeft een tijdje op de camping gewoond, maar heeft er destijds voor gekozen om in Lattrop zelf te gaan wonen, om toch de rust en privacy te behouden. Ik vond het belangrijk om 24/7 aanwezig te kunnen zijn op de camping en heb er daarom twintig jaar geleden voor gekozen om een woning aan de receptie te bouwen. Ik kan me vinden in wat andere campingeigenaren zeggen: je hebt nooit écht rust als je op je eigen bedrijf woont, maar daar tegenover staat wel dat je altijd direct kunt bijspringen als het nodig is en je er écht voor je gasten kunt zijn.

Hebben jullie nog wel een privéleven?
Wij hebben zeker nog wel een privéleven, maar in de zomer natuurlijk niet écht. Dan word je geleefd en sta je continu klaar voor je gasten. Maar daarnaast proberen we wel vrienden en familie te blijven bezoeken en uit te nodigen. Het scheelt ook dat mijn dochters al wat ouder zijn en dat ons personeel goed zelfstandig kan functioneren. Zij kunnen de verantwoordelijkheid op zich nemen als wij even de deur uit willen. Al is het maar een rondje fietsen in de omgeving en een ijsje halen. Even dat moment samen pakken vinden wij erg belangrijk.

Camping de Rammelbeek campingeigenaar vertelt
Waar bestaan jullie dagelijkse bezigheden uit?
Onze dagelijkse bezigheden zijn zeer divers. In de winter zijn we vooral bezig met onderhoud en vernieuwingen. Zo hebben we afgelopen winter veertig privé sanitairgebouwtjes bijgebouwd. Dat was een flinke klus met die vrieskou. Ook deze winter zitten we niet stil. We gaan het zwembad uitbreiden met een glijbaan en ook aan de regenirrigatie van de velden wordt gewerkt. In de natte zomers wil er namelijk nog wel eens wateroverlast zijn én dat is dus vanaf 2018 zo goed als opgelost. In de zomer zijn we er vooral voor de gasten. We maken dagelijks met de mensen een praatje, bewaken de rust op de camping en zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat het dagelijkse onderhoud niet blijft liggen. Er is altijd wel wat te beleven op de camping.

Wat vinden jullie het leukste aan campingeigenaar zijn?
Het is natuurlijk heel erg leuk om campingeigenaar te zijn, maar het leukste is toch wel dat je mensen een prettige vakantie kunt bezorgen. Een lach op hun gezicht en even ontspannen, dat doet ons goed. Daarnaast is het natuurlijk erg fijn dat de werkzaamheden heel divers zijn. Ik heb niet alleen een kantoorbaan, maar werk ook praktisch. Van grasmaaien tot stroomproblemen; van alles moet je een beetje verstand hebben. Gelukkig is de jeugd er om stappen te zetten in het hele online gebeuren. Van Facebook tot de website; ik ben blij dat ik me daar niet meer zo mee hoef te bemoeien.

Camping de Rammelbeek campingeigenaar vertelt
En wat is het minst leuk?
Dat vind ik een moeilijke vraag! Eigenlijk is alles op de camping heel erg leuk. Natuurlijk is het vervelend als de gasten ergens ontevreden over zijn, maar als ze het melden kunnen we het oplossen en dan is iedereen weer blij. Dat brengt me misschien wel bij het minst leuke: gasten die ontevreden naar huis gaan en niets zeggen. Dan hebben zij geen leuke vakantie gehad en kunnen wij er niet van leren. In al die jaren hebben wij veel geleerd van de feedback van klanten en dat wordt nog altijd zeer gewaardeerd.

Welke vraag stellen campinggasten jullie het meeste?
Vragen over de wifi. Camping de Rammelbeek ligt aan de grens van Duitsland, waar het netwerk erg slecht is. Dankzij de telefoonmast die vorig jaar geplaatst is, is het voor Vodafone-abonnees gelukkig wat beter geworden. Maar vanwege het slechte netwerk worden er veel vragen gesteld over de wifi. Het werkt uitstekend, maar wanneer het vol raakt kan het wat langzamer worden. Ook werken de apparaten van onze gasten niet altijd mee. Gelukkig kan het bijna altijd worden opgelost.

De Rammelbeek receptie
Wat is de gekste vraag die jullie ooit is gesteld?
Op een camping kom je zoveel gekke vragen tegen dat je eigenlijk nergens meer van staat te kijken. Maar een leuke om nog even te noemen is nog wel de vraag van een kampeerder die bij de start van het seizoen vroeg hoe onze winterslaap was geweest. Hij was er werkelijk van overtuigd dat wij alleen werken wanneer de camping is geopend en dat we de rest van het jaar lekker op vakantie zijn. Dat vond ik wel bijzonder.

Hebben jullie tips voor mensen die een camping willen beginnen?
Neem een camping in het buitenland, altijd mooi weer én wij hebben geen concurrentie. Nee grapje, een beetje concurrentie is juist goed. Maar bedenk vooraf goed waar je aan begint. Lees wat meer van deze interviews, dan zie je hoeveel werk het is. Je werkt altijd wanneer andere mensen vrij zijn en je privéleven gaat er onder lijden. Maar het is zeker een aanrader. Als je het net als wij écht leuk vindt, dan maak je van je hobby je werk en dat is heerlijk.

De Rammelbeek entree
 
Waar gaan jullie zelf naartoe op vakantie?
Als we tijd hebben om op vakantie te gaan, vliegen we meestal naar de zon. Even lekker bijkomen, met de beentjes hoog een boekje lezen aan de rand van het zwembad. Stadjes door struinen, want de dames willen natuurlijk winkelen en lekker eten. Maar vaak zijn we naar vijf of zes dagen wel blij dat we weer naar huis mogen. Lekker in je eigen huis genieten van de mensen om je heen.

Ben je nieuwsgierig naar camping De Rammelbeek in Lattrop? Neem dan een kijkje op deze site. Of bekijk de review die wij eerder schreven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *