Camping Kovárna Červená Řečice Tsjechië

Campingeigenaar vertelt: Mascha van camping Kovárna in Tsjechië

Het is de droom van velen: een eigen camping. Het lijkt ons ook fantastisch om de hele dag met kamperen bezig te zijn. Maar hoe is het om daadwerkelijk een camping te runnen? In de serie ‘Campingeigenaar vertelt…’, dit keer Mascha van camping Kovárna in Tsjechië.

Camping Kovárna Červená Řečice Tsjechië

Mascha en Martin tijdens een potje tafeltennis met Xana en Cheran.

Vertel eens wat over jezelf?
Wij, Martin (50) en Mascha (42), wonen met onze kinderen Xana (16), Cheran (14) en Syena (10) negen maanden per jaar in Spanje aan de Costa Blanca. Hier zijn we vier jaar geleden naar toe verhuisd om een camperplaats in Albir te openen, naast onze prachtige camping in Tsjechië. In de zomermaanden zijn we in Tsjechië en zo hebben we een mooi en afwisselend seizoen. Het enige wat minder leuk is, is dat Martin al twee maanden eerder naar Tsjechië gaat om de camping op te starten en we hem dus in deze maanden moeten missen.

Hoe zijn jullie in Tsjechië terechtgekomen?
In 1997 moest Martin voor zijn werk een half jaar naar Tsjechië, maar dit werd steeds verlengd en een jaar later volgde ik ook. Dit zijn we blijven doen tot 2004. We hadden inmiddels twee kinderen en het bedrijf waar we werkten verhuisde naar de Oekraïne. Na overleg hebben we besloten niet mee te verhuizen. In Tsjechië werd het leven net wat makkelijker doordat er meer grote supermarkten en winkelcentra kwamen, zodat je de boodschappen in een uurtje in huis had en je er geen dagtaak aan had. En we waren inmiddels aardig ingeburgerd. Maar terug naar Nederland gaan, was voor ons ook geen optie. Daardoor kwamen we op het idee om meer mensen te laten genieten van dit prachtige land. En zo zijn we gaan kijken of we een terrein konden kopen. Dit lukte en dus kochten we in 2004 een oud kinderkamp met recreatievergunning dat we hebben omgebouwd tot mooie camping.

Wonen jullie op de camping? Zo ja, hoe bevalt dat?        
We wonen nu in de zomer op de camping en dit bevalt prima.

Camping Kovárna Červená Řečice Tsjechië

Hebben jullie nog wel een privéleven als jullie op de camping wonen?
Nee, een privéleven hebben we die maanden niet, maar daar zijn we ook niet naar op zoek. We genieten van al onze gasten en er komen inmiddels vele bekenden van ons op de camping.

Waar bestaan jullie dagelijkse bezigheden uit?
We hebben ieder onze eigen taken. Martin begint met het zwembadonderhoud en daarna gaat hij de broodbestelling afbakken. Ik zorg voor het toiletgebouw en houd me daarna bezig met de receptie en de broodverkoop. Op de andere uren van de dag doen we beiden de receptie en bar, we bakken pizza’s en snacks als friet en dergelijke en organiseren 1 x per week een bbq. En oh ja, boodschappen en bestellingen doen, de administratie, reparaties, brooddeeg maken om broodjes te bakken boven het kampvuur en… eigenlijk teveel om op te noemen.

Wat vinden jullie het leukste aan campingeigenaar zijn?
Dat de meeste mensen in vakantiestemming zijn en er dus een heel gezellige sfeer op de camping is.

En wat het minst leuk?
Voor Martin het vroege opstaan en voor mij de problemen om iemand te vinden die het toiletgebouw schoonmaakt. Na tien jaar twee trouwe mensen uit het dorp te hebben gehad die het perfect onderhielden, is het de laatste jaren een groot probleem en komt het er vaak op neer dat ik het zelf moet doen. Niet erg in juni, maar in juli en augustus heb ik het eigenlijk te druk daarvoor.

Camping Kovárna Červená Řečice Tsjechië

Welke vraag stellen campinggasten jullie het meeste?
Hoe zijn jullie hier terecht gekomen ?

Wat is de gekste vraag die jullie ooit is gesteld?
Hebben jullie wel benzine in Tsjechië ?

Hebben jullie tips voor mensen die een camping willen beginnen?
Het is een manier van leven. Als je het beide leuk vindt, is het heerlijk. Anders kun je er beter niet aan beginnen.

Camping Kovárna in Tsjechië

Waar gaan jullie zelf naar toe op vakantie?
De laatste jaren is het er door de verhuizing en de kosten van de vergunning van de camperplaats niet meer van gekomen, maar in de toekomst graag een weekje wintersport.

Ben je nieuwsgierig naar camping Kovárna in Tsjechië? Neem dan een kijkje op deze site. Meer informatie over de camperplaats in het Spaanse Albir vind je hier.

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *