Camping La Magaudie

Campingeigenaar vertelt: Petra en Mark van Camping La Magaudie

Het is de droom van velen: een eigen camping. Het lijkt ons ook fantastisch om de hele dag met kamperen bezig te zijn. Maar hoe is het om daadwerkelijk een camping te runnen? In de nieuwe serie ‘Campingeigenaar vertelt…’, dit keer Petra en Mark van Camping La Magaudie in Frankrijk.

Vertel eens wat over jezelf?
Wij zijn Mark (49) en Petra (51). We kennen elkaar sinds 1986, zijn in 1988 gaan samenwonen en dat doen we nog steeds met heel veel plezier. Eind december 2012 zijn we in Frankrijk getrouwd na een hele lange stageperiode. We hebben geen kinderen, maar wel een paar leuke katten.

Hoe zijn jullie eigenaar van Camping La Magaudie geworden?
We gingen altijd op vakantie naar Frankrijk met een leuke omgebouwde Citroën HY camper en toerden dan lekker rond op zoek naar leuke plekjes en lekkere wijnen. Onze droom was dan ook om later als we met pensioen zijn, naar Frankrijk te gaan. Maar waarom wachten? Tijdens een etentje in februari 2002 ontstond het idee om eens te gaan informeren wat we nodig hadden voor het starten van een camping in Frankrijk. En wat bleek… het is een vrij beroep en er zijn geen speciale papieren nodig. Daarna zijn we op internet gaan zoeken naar campings die te koop staan en ook te betalen waren. In juni 2002 gingen we op vakantie met drie adressen van campings die te koop stonden. Bij de eerste camping was het gelijk raak… die had alles wat we zochten en we konden overal nog onze eigen draai aan geven. Binnen twee dagen was het voorlopig koopcontract getekend! En… de andere twee campings hebben we niet meer bezocht. Daarna huis verkopen, baan opzeggen en in november 2002 op naar Frankrijk.

Camping La Magaudie

De camping vanuit de lucht (foto: camping La Magaudie)

Waarom hebben jullie juist voor Frankrijk gekozen?
Omdat Frankrijk ‘ons vakantieland’ was.

Wonen jullie op de camping? Zo ja, hoe bevalt dat?
Ons huis staat op de camping, dit is erg handig. Je stapt de deur uit en je bent op je werk. Wel is het zo dat het best wel eens moeilijk is om werk en privé gescheiden te houden, maar dat lukt aardig. Voor het papierwerk hebben we een kantoor in de receptie zodat dat niet in huis gedaan hoeft te worden en dat scheelt al heel veel.

Hebben jullie nog wel een privéleven als jullie op de camping wonen?
We zijn open van 15 april tot 1 oktober en in die periode is het best lastig om een privéleven te hebben. Ons restaurant is elke avond geopend (behalve op woensdag) en in het hoogseizoen hebben we gemiddeld twee of drie vakantiekrachten rondhuppelen. Tussen de middag is alles van 12.00 – 14.00 uur gesloten en we eten dan ‘s middags gezellig met elkaar in ons huis. Gelukkig respecteren de gasten ons privégedeelte en worden we zelden of nooit aan huis gestoord.

Camping La Magaudie

Petra en Mark aan het werk in de keuken van het restaurant.

Waar bestaan jullie dagelijkse bezigheden uit?
Het begint ‘s morgens met brood bakken voor de gasten, daarna de broodjes verkopen, ondertussen de bar/koelingen aanvullen. Mailtjes beantwoorden, sanitair schoonmaken. Als het nodig is wordt er ook gemaaid, planten water geven, onkruid wieden etc. Boodschappen halen. Gasten verwelkomen en van informatie voorzien. Vanaf half juni tot eind september is het zwembad geopend, dus dan moet het water 3x per dag getest worden en alles goed worden schoongehouden. Dan ‘s middags terras draaien en de voorbereidingen doen in de keuken voor ‘s avonds. ‘s Avonds keuken/terras draaien en na afloop natuurlijk nog de keuken schoonmaken.

Wat vinden jullie het leukste aan campingeigenaar zijn?
Dat alle mensen over het algemeen goedgezind en vrolijk zijn, ze hebben tenslotte vakantie. En dat wij hen een mooie en gezellige vakantie kunnen bezorgen.

Camping La Magaudie

En wat het minst leuk?
Dat je ruim 5 maanden (dag in dag uit) aan het werk bent en bijna geen tijd hebt om iets leuks met elkaar te gaan doen, maar we klagen niet hoor… dat halen we in de 7 maanden dat we dicht zijn wel weer in!

Welke vraag stellen campinggasten jullie het meeste?
Als het één dag minder weer is: “Blijft het lang zo? Wat doet het weer?”

Camping La Magaudie

Wat is de gekste vraag die jullie ooit is gesteld?
Dat was op een vakantiebeurs waar we stonden, er stond een stel voor ons dat vroeg of er ook honden op de camping mochten komen. ‘Ja hoor’, zeiden wij. Waarop hun antwoord was: ‘oh, dan komen wij niet, wij houden niet van honden’. Of: ‘hebben jullie ook een staafmixer te leen?’.

Hebben jullie tips voor mensen die een camping willen beginnen?
Niet echt tips… zorg in ieder geval dat je goed met de gemeente overweg kunt en betrek hen in het project. Niet alles zelf willen uitzoeken en hoog van de toren blazen. Ze voelen zich vereerd als ze iets voor je kunnen doen.

Camping La Magaudie

Waar gaan jullie zelf naar toe op vakantie?
Meestal gaan we direct na het seizoen een aantal dagen lekker naar de Middellandse Zee. We zijn eens in november naar Lanzarote geweest, een all-inclusive reis, maar daarbij misten we onze vrijheid. Vorig jaar zijn we in oktober naar Kreta geweest en daar hebben we een auto gehuurd. Echt fantastisch om het eiland te ontdekken en verder zijn we nog een beetje zoekende…

Ben je nieuwsgierig naar Camping La Magaudie? Neem dan een kijkje op deze site.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *