Camping Du Rivage

Campingeigenaar vertelt: Ronn & Petra van camping du Rivage

Het is de droom van velen: een eigen camping. Het lijkt ons ook fantastisch om de hele dag met kamperen bezig te zijn. Maar hoe is het om daadwerkelijk een camping te runnen? In de serie ‘Campingeigenaar vertelt…’, dit keer Ronn en Petra van  camping du Rivage in Luxemburg.

Allereerst, wie zijn jullie?

Wij zijn Ronn en Petra. We hebben vier kinderen. Sophie (23) onze oudste dochter woont samen en studeert in Stuttgart. Emma (19), de tweede dochter, gaat na de zomer in Trier studeren. Onze zoon Lars (16) zit op het middelbaar onderwijs. In zomermaanden werkt hij bij ons bij de kanoverhuur. En dan hebben we Carmen (12) nog.  Ze is de jongste van het gezin, zit net op middelbaar speciaal onderwijs in Bitburg en is de komiek van de familie. Ook zij helpt al goed mee op de camping.

Een camping beginnen in Luxemburg. Hoe is dat zo gekomen?
Ik werkte vroeger als automonteur bij een Volvo-garagebedrijf en mijn vrouw Petra werkte bij de bank. Ik dacht: ‘dit ga ik niet tot mijn 65ste doen’ en mijn vrouw had het zelfde idee. In juli 1998 zijn we hier op vakantie geweest en we vonden dit de uitgelezen plek om een bedrijf te beginnen. In november van dat jaar hebben we ons huis verkocht en in mei 1999 zijn we hier van start gegaan. We begonnen met het verhuren van veertien mountainbikes en drie kajaks. In de winter van 2007 hebben wij deze camping gepacht en zijn ook direct begonnen. De camping was een grote ravage in plaats van Rivage. Samen met een neef van mij zijn we keihard aan de slag gegaan. Uiteindelijk is de camping geworden zoals ie nu is. Mijn neef komt in het hoogseizoen nog altijd werken, daar zijn wij blij mee. Buiten de familie hebben natuurlijk ook nog personeel voor het sanitair en voor ons kano- & mountainbikeverhuurbedrijf. Dit zijn meestal Nederlandse studenten via bekenden, dat geeft wel een vertrouwd gevoel. Van onze gasten krijgen wij veel complimenten. Vooral de kneuterigheid en het feit dat de camping overzichtelijk is voor gezinnen en de Brabantse humor en gezelligheid spreekt bijzonder aan.
Camping Du Rivage

Wonen jullie op de camping? 

Nee, wij wonen niet op de camping de zelf. Ons huis staat aan de Duitse kant van Wallendorf. Het ligt op 300 meter van de camping, dus in een vloek en zucht zijn we er. Zo houd je privé en werk mooi gescheiden.

Waar bestaan jullie dagelijkse bezigheden uit?

We starten ’s morgens natuurlijk met ontbijt en koffie, daarna beginnen we met tal van dingen die de dag mee zich brengt. Natuurlijk eerst de mails en de reserveringen. Op de camping wordt alles bijgehouden: maaien, onderhoud etc. Het sanitair wordt ’s middags grondig zuiver gemaakt en door de dag heen met de regelmaat gecontroleerd. Petra staat voornamelijk achter de receptie en Ronn doet de technische dingen op de camping.

Camping Du Rivage

Wat vinden jullie het leukste aan campingeigenaar zijn?
De heerlijke vrijheid die je hebt en elke dag het buiten zijn. En uiteraard tal van mensen leren kennen.

En het minst leuk?
Tja, als een toilet echt smerig is achtergelaten, dan zul je die toch zuiver moeten maken. Dat is niet leuk! Wij kunnen ook nog steeds niet begrijpen dat ook volwassen mensen er een smeerboel van kunnen maken.

 

Welke vraag stellen campinggasten jullie het meeste?
Wat wordt het weer vandaag?  Ze kunnen het tegenwoordig zelf bekijken met al die weerapps, maar als er regen wordt voorspeld willen ze eigenlijk van ons horen dat de zon komt.

Camping Du Rivage

Wat is de gekste vraag die jullie ooit is gesteld?
Of je met een kanotocht nat wordt. Mijn antwoord is meestal: heb je wel eens van droog water gehoord?

Hebben jullie tips voor mensen die een camping willen beginnen?
Doe het met hart en ziel. En maak van je camping echt jullie ding. Zorg er wel voor dat de klanten op de eerste plaats staan en maak ze bekend wat er in de omgeving te doen en te ontdekken is. Dat is echt een van de belangrijkste dingen. En bedenk je dat je zelf niet op vakantie kunt wanneer je camping geopend is. Het lijkt romantisch en leuk om een camping te runnen, maar het is ook keihard werken! Romantiseer het niet. Het is gewoon echt een bedrijf.

 

a6-kaart-du-rivage-jpeg
Waar gaan jullie zelf naar toe op vakantie?
Wij gaan meestal in oktober met de twee jongsten op vakantie. Onder meer in Amerika, Frankrijk  en Spanje. Landen als Thailand, Vietnam en Australië staan nog op de lijst.

 

Tot slot, waarom moeten we écht een keer jullie camping bezoeken?
Kom langs en beleef het mee, daarna weet je waarom je onze camping moet bezoeken. Bovendien is de omgeving echt prachtig.

 

Ben je nieuwsgierig naar camping du Rivage? Neem dan een kijkje op deze site.

 

Meer in de serie ‘Campingeigenaar vertelt…’
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *