Zwembad Les Collines de Castellane

Campingetiquette: de do’s en don’ts

‘Vrijheid, blijheid’ is het credo van veel kampeerders. Toch is er een aantal ongeschreven regels waar iedereen zich aan zou moeten houden, noem het campingetiquette. Dit zijn de tien belangrijkste.

1. Er zijn grenzen. Letterlijk
Als kampeerder heb je weinig privacy. Helaas zijn er altijd mede-kampeerders die zelfs dat kleine beetje weten te schenden door ongegeneerd de kortste route te nemen naar sanitairgebouw, winkeltje of zwembad. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat die route net over jouw plekje gaat: zeg maar dag tegen het kleine beetje privacy dat je nog had. Geef zelf het goede voorbeeld en loop gewoon over de weg.

2. Schreeuw niet in je telefoon
Buren die ellenlang bellen met het thuisfront en jou laten meegenieten. Anno 2016 is het een van de meest voorkomende vormen van geluidsoverlast. Je zou bijna terugverlangen naar de tijd dat je nog muntjes moest opsparen voor de telefooncel. Er is niks mis met een belletje naar je moeder, maar bedenk wel dat niet de hele camping geïnteresseerd is in jouw vakantieverhalen.

3. Houd het sanitair netjes
Thuis haal je de druppels van de bril en de sporen uit de pot. Doe dat op de camping ook. Hetzelfde geldt voor de douches en wastafels. Niemand wordt blij van jouw haren in het doucheputje en resten tandpasta op de spiegel.

Afwassen op de camping
4. Laat geen etensresten achter
Niet op je campingplek, niet bij het zwembad en ook niet in de gootsteen. Het is niet fijn als je met je volle maag eerst andermans spaghetti-slierten uit de gootsteen moet vissen voor je je eigen afwasje kunt doen.

Zwembad Les Collines de Castellane

5. Plekje veroveren
Je kent ze wel, de mensen die ‘s ochtends vroeg al hun handdoek op een ligbed bij het zwembad leggen terwijl ze zich er pas ‘s middags neer vleien. Ben jij zo iemand? Doe het niet! Het is asociaal en zelfs een beetje sneu.

6. De kinderen de hele dag bij de buren stallen
Zodat je zelf een boekje kunt lezen… Doe maar niet.

Turbo7. Honden aan de lijn
‘Hij doet niets’, hebben hondenbezitters me al vaak verzekerd. Ik twijfel er ook niet aan, vind honden zelfs best leuk. Maar als ik wil dat een viervoeter tijdens het ontbijt aan mijn tenen snuffelt of de kruimels op likt, dan neem ik er zelf wel een.

8. Gluren doe je niet (opvallend)
Ik snap best dat je nieuwsgierig bent. Ik ben het zelf ook. En ik begrijp ook dat je wilt zien wat we eten, welk spelletje we doen en wat er aan de waslijn hangt. Maar soms voel ik me een beetje ongemakkelijk als ik weer de ogen van de buurman vang. Kun je alsjeblieft zorgen dat ik het niet merk als je gluurt? Dank!

romantiek-op-de-camping

9. Een echtelijke ruzie en plein public is niet cool
Mocht je je lief toch even goed de waarheid willen zeggen, doe dat dan ergens waar je mede-kampeerders het niet kunnen horen. Hetzelfde geldt overigens voor de ‘goedmaakseks’. Geloof me, daar wil ook niemand van mee genieten.

10. Opvoeden doe je ook op de camping
Iedere ouder zal op vakantie de teugels wat laten vieren, ik ook. Maar dat betekent niet dat je kinderen helemaal los kunnen gaan. Leer ze dat er ook op de camping regels gelden. In ieder geval die hierboven. (Nou vooruit, met nummer 9 hoeven ze zich nog niet bezig te houden.)

Welke do’s of don’ts missen we nog in deze campingetiquette? Laat het ons weten!

Dit vind je misschien ook leuk:

Hielkloven op de camping
Gênante campingmomenten
Romantiek op de camping
Mrs. Perfect
Mr. Perfect
7x privacy op de camping
Jarig zijn op de camping : zo doen wij dat
5 tips voor een nóg fijnere kampeervakantie
8 redenen waarom je echt moet gaan kamperen (echt!)
Zwanger kamperen (wel even goed voorbereiden)
‘Plakkinderen’ op de camping
Opvoeden op de camping: pokerface mee
Negen types die je op elke camping tegenkomt

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *