Campinglezen: deze boeken gaan mee

Het is inmiddels traditie: jaarlijks vertel ik welke boeken ik (Marije) meeneem op vakantie. Net voor ik dit artikel ging schrijven, kreeg ik mijn lijstje van 2016 (je vindt ‘m hier) onder ogen. En oef… er staan wel héél veel dezelfde schrijvers op. So be it! Ik ben een veelvraat qua boeken en de populaire titels gaan er bij mij nu eenmaal goed in. Hier mijn lijstje.

Vroeger nam ik stápels boeken mee op vakantie. Sinds een paar jaar gebruik ik een e-reader en lees ik dus alleen maar e-books. Minder romantisch, wel fijn!

Deze e-books gaan mee op vakantie

Façade – Esther Verhoef

Yes, Esther Verhoef heeft weer een nieuw boek! Haar boeken zijn Facade Esther Verhoefaltijd erg fijn. Rendez-vous is er eentje die me altijd is bijgebleven omdat de hoofdpersoon, net als Verhoef zelf destijds, naar Frankrijk emigreerde. En ook haar roman Tegenlicht vond ik indrukwekkend. Ik heb nu al zin om Façade te lezen.

Samenvatting
Hij leek zo aardig. Dat je hem ontmoette, was toeval. Of niet?
Twee jaar na haar pijnlijke scheiding komt jonge moeder Iris van der Steen eindelijk aan vakantie toe. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet, en stapels cassettebandjes uit haar jeugd, moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen. Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn.

Otmars zonen – Peter Buwalda
Om dit boek kon je het afgelopen jaar niet heen. Buwalda zou zijn Otmars zonen Peter Buwaldaboek presenteren, maar stelde de presentatie op het laatste moment uit omdat Otmars zonen nog niet af was. Veel meer triggers om te gaan lezen heb ik niet nodig. Jaren geleden las ik zijn debuut Bonita Avenue, dat ik erg goed vond. Ik ben dus erg benieuwd naar ‘het boek dat werd uitgesteld’.

Samenvatting
Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in.

Het oordeel – Hjorth Rosenfeldt

Hjorth Rosenfeldt – het pseudoniem van Michael Hjorth en Hans Het oordeel Hjorth RosenfeldtRosenfeldt, scenarioschrijvers van onder meer The Bridge – staat standaard op mijn lijst. Ook hun nieuwe boek heb ik bewaard tot de vakantie. Hopelijk schrijven ze een beetje door zodat ik volgend jaar weer een nieuw deel van de Bergman-kronieken kan lezen 😉

Samenvatting
Sebastian Bergman is teruggekeerd naar zijn oude leven en heeft nog slechts sporadisch contact met de Nationale Recherche. Van zijn dochter Vanja heeft hij al vier maanden niets meer gehoord. Ze woont en werkt inmiddels in Uppsala, bij de plaatselijke politie.
Dan wordt Uppsala opgeschrikt door een serieverkrachter die zijn slachtoffers verdooft voor zijn daad. Een van hen komt daarbij te overlijden en een ander slachtoffer pleegt zelfmoord wanneer de aanval zich herhaalt. De politie roept de hulp in van de Nationale Recherche en ook Bergman sluit zich weer bij het team aan.
De angst voor nieuwe verkrachtingen wordt steeds sterker. Vanja besluit zichzelf als lokaas in te zetten en brengt daarmee haar eigen leven in gevaar. Maar de dader heeft nog een ander doel…

Het schaduwspel – Simone van der Vlugt
Simone van der Vlugt kende ik in eerste instantie van haar literaire Het schaduwspel Simone van der Vlugtthrillers. Die vond ik al lekker weg lezen, maar eerlijk gezegd vind ik haar historische romans nog beter. Fijn dat ze weer een nieuwe heeft uitgebracht!

Samenvatting
In de nieuwe historische roman Het schaduwspel beschrijft Simone van der Vlugt de levens van Eva Ment en Jan Pieterszoon Coen, en een belangrijke periode uit de Nederlandse geschiedenis, de 17e eeuw. Eva Ment verkeert in de betere kringen van Amsterdam. Op een bijeenkomst ontmoet ze Jan Pieterszoon Coen, een man van aanzien, die op zoek is naar een echtgenote.
Ze trouwen en in het voorjaar van 1627 reizen Jan en Eva met hun pasgeboren dochtertje naar de Oost. Na een zeereis vol ontberingen worden ze als vorsten onthaald in Batavia. Er volgt een periode van gewenning, maar vooral van vele verliezen. Gedesillusioneerd reist Eva na een verblijf van bijna drie jaar terug naar Amsterdam.

De verdwijning van Stephanie Mailer – Joël Dicker
Dit is inmiddels het derde boek van Joël Dicker dat ik ga lezen. Het De verdwijning van Stephanie Mailer Joël Dickerbegon met De waarheid over de zaak Harry QuebertDaarover scheef ik al eerder dat dit een dik boek is dat me niet los liet. In 2016 las ik Het boek van de Baltimores. Hopelijk is zijn nieuwe boek net zo lekker leesbaar als zijn voorgangers.

Samenvatting
Orphea is een rustige badplaats in de Hamptons, een paar uur rijden van New York. Een stadje waar niet veel gebeurt, tot het op de avond van 30 juli 1994 wordt opgeschud door een afschuwelijk incident: de burgemeester van de stad en zijn familie worden thuis vermoord, evenals een toevallige voorbijganger die getuige was van de tragedie. Het onderzoek wordt geleid door twee jonge politieagenten, Jesse Rosenberg en Derek Scott. Ambitieus en vasthoudend weten zij de moordenaar te pakken, het bewijs is zeer overtuigend. Ze verdienen lof voor hun prestatie en ontvangen zelfs een onderscheiding. Twintig jaar later, in de vroege zomer van 2014, vertelt een journalist met de naam Stephanie Mailer aan Jesse dat hij destijds een belangrijke fout heeft gemaakt. Voor hij haar uitvoeriger kan spreken, verdwijnt ze onder mysterieuze omstandigheden. Wat is er met Stephanie Mailer gebeurd? Wat heeft ze ontdekt? En vooral: wat gebeurde er echt op de avond van 30 juli 1994 in Orphea?

Ik wil me je mee – Jill Mansell
Martine en ik lezen de boeken van Jill Mansell al héél lang. Volgens Ik wil met je mee Jill Mansellmij schreef ik het al eerder ergens: we beginnen haar boeken een klein beetje te ontgroeien… Onze oudste boys (onze twee eerste Love2camp-kids zijn vrijwel even oud) gaan na de vakantie naar groep 7 (!). En de hoofdpersonen in de boeken van Jill Mansell zijn daar nog lang niet aan toe. Maar goed, maakt niet uit. Wij zwijmelen gewoon even weg bij Jill’s boeken.

Samenvatting
Wanneer Mimi voor het eerst haar vaders nieuwe huis in de Cotswolds bezoekt, raakt ze verliefd op het dorp en de mensen die er wonen, allen met hun eigen sores en gekkigheden. Vooral met Cal heeft ze meteen een klik. En nog iets meer. Hij is gastvrij, charismatisch en gewoonweg té knap. Maar het leven staat op het punt om een aantal onverwachte en schokkende wendingen te nemen. Het pad van Mimi en Cal zal steeds opnieuw kruisen – maar zal het ooit het juiste moment voor hen beiden zijn?

Laatste adem – Robert Bryndza
I love thrillerseries. Het enige nadeel: als je zoveel thrillers achter Laatste adem Robert Bryndzaelkaar leest, kan je de terugkerende hoofdpersonen maar moeilijk uit elkaar houden. Gelukkig is dat niet het geval met Erika Foster, leading lady uit de – je raadt het al – Erika Foster-serie. Dit vind ik een van de beste thrillerseries en ik heb dan ook superveel zin om aan het nieuwste boek van Robert Bryndza te beginnen.

Samenvatting
Als het gemartelde lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een vuilnisbak, haar nietsziende ogen puilend uit hun kassen en haar kleding druipend van het bloed, is detective Erika Foster als eerste ter plaatse. Het enige probleem: dit keer is het niet haar zaak. Terwijl ze vecht om een plekje in het onderzoeksteam ontdekt Erika een verband tussen deze zaak en een onopgeloste moord van vier maanden eerder. Een jonge vrouw, op eenzelfde soort plek gedumpt, met vergelijkbare wonden: een fatale snee in haar dijbeenslagader. Dan wordt een andere vrouw ontvoerd terwijl ze op haar date wacht. Erika en haar team moeten haar vinden voor ze het volgende slachtoffer wordt.

Gouden kooi – Camilla Läckberg
Mijn eerste ervaring met Camilla Läckberg was niet al te best. Mijn Gouden kooi Camilla Läckbergoudste zoontje moest nog een jaar worden en ik las eens een van haar thrillers. Eentje die een ‘kersverse’ moeder niet echt wil lezen. Gelukkig heeft Camilla het in de jaren daarna helemaal goedgemaakt met me!

Samenvatting
Voor de buitenwereld lijkt het of Faye alles heeft: een perfecte man, een geliefde dochter en een luxeappartement in de meest chique wijk van Stockholm. Maar duistere herinneringen uit haar jeugd in Fjällbacka achtervolgen haar en ze voelt zich steeds meer gevangen in een gouden kooi. Ooit was ze een sterke vrouw met ambities, maar voor Jack heeft ze alles opgegeven. Als hij haar verlaat, stort haar hele wereld in. Ineens heeft ze helemaal niets meer. Eerst is ze radeloos, maar dan besluit ze zich niet zomaar gewonnen te geven en beraamt ze een meedogenloos wraakplan.

De laatste weduwe – Karin Slaughter
Karin en ik hebben een afspraak: als ik op zomervakantie ga, zorgt zij
Karin Slaughter De laatste weduwedat ik een nieuw boek van haar kan meenemen. Ik ben al ontzettend lang fan van Karin Slaughter. Haar boeken gaan zo ‘onder mijn huid’ zitten. In 2012 heb ik haar eens gezien tijdens een signeersessie bij de boekhandel om de hoek. Ik ben niet snel ‘starstrucked’ – nu trouwens ook niet heel erg – maar het was wél heel bijzonder om haar eens te zien. Verder ben ik enorm fan van de serie rondom Will Trent. Bring it on, baby!

Samenvatting
Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos. Een paar weken later, op een rustige zondagmiddag, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar binnen no time loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie voert hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering…

Welk boek lees jij op vakantie?

In deze blogpost maken we gebruik van affiliatelinks. Dit is géén gesponsorde post. Het betekent alleen dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Let op: Voor jou maakt het in prijs geen verschil, dus je merkt er verder niets van. Je steunt alleen ons blog. Dank daarvoor!

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *