Kamperen aan de Zeeuwse kust: Campingpark Ons buiten in Oostkapelle

Love2camp’s Martine zocht voor afgelopen zomervakantie een camping aan de Zeeuwse kust. Ze bleek niet de enige, dus het was best lastig om ergens een plek voor twee weken te bemachtigen. Uiteindelijk belandde ze met haar gezin op Campingpark Ons Buiten in Oostkapelle.

‘De zoute zee slaakt een diepe zilte zucht. Boven het vlakke land trilt stil de warme lucht’, zingt Bløf. Nou, met die warme lucht viel het tijdens onze vakantie aan de Zeeuwse kust wel mee, want in juli hadden we te maken met een typisch Hollandse zomer. En die mosselfeesten waarover Paskal Jakobsen zingt, tja die waren er ook niet. Iets wat ik helemaal begrijp, want de oorzaak (corona), was immers precies dezelfde als waardoor wij afgelopen zomer geen Holiday in Spain vierden, maar ergens Aan de kust in Zeeland. Op Campingpark Ons Buiten in Oostkapelle om precies te zijn.

Ons Buiten

Geen drukte bij de receptie. Vanwege de coronamaatregelen was deze namelijk gesloten.

Kindvriendelijke camping in Zeeland

Bij aankomst op Ons Buiten was de receptie gesloten. Het is een van de coronamaatregelen die de camping heeft genomen. Gelukkig waren we hier vooraf van op de hoogte gebracht en wisten we welke plek voor ons gereserveerd was. Deze bleek in een keurig, geasfalteerd straatje te liggen. Ik moest even schakelen, want eigenlijk houd ik meer van ‘wat minder keurig’. Maar he, alles was anders deze zomer, dus vooruit maar.

Ons Buiten

‘Ons’ laantje op Ons Buiten. En check die mooie, blauwe lucht! Ook dat kan in Nederland.

Terwijl de man en ik het kampement opbouwden, begonnen de kids aan hun ontdekkingstocht over de camping. Het duurde een uur voor we ze weer zagen, en dat was goed nieuws. Ze hadden de speeltuin ontdekt, iets wat achteraf ook het grootste pluspunt van de camping is. Niet eerder heb ik zo’n coole speeltuin gezien op een camping. Dammetjes en zandkastelen bouwen in het water-modder gedeelte, hutten bouwen, springen op het waterspringkussen, verstoppertje spelen of gewoon schommelen en glijden. Het kan er allemaal. Ik zou bijna wensen dat ik weer kind was. Speel je liever niet mee, maar wil je wel een oogje in het zeil houden? Ga dan lekker op het terras van de Huyskamer zitten en geniet van een lekkere kop koffie. (Iets sterkers kan natuurlijk ook.)

Ons Buiten

Water en modder. Kids kunnen heerlijk vies worden in deze speeltuin.

Niet alleen de speeltuin op Ons Buiten is prima in orde. Ook het sanitair vond ik prima. Het was schoon en is ruim opgezet. Hierdoor konden ook de coronarichtlijnen van het RIVM prima worden nageleefd. Zo stond er een looprichting aangegeven en bij de ingang hing desinfecterende handgel.

Wel een zwembad, geen zwemparadijs

Houd je van zwemmen, glijden en andersoortige waterpret? Dan kun je beter een andere camping zoeken. Ons Buiten heeft namelijk geen zwemparadijs. Wél is er een overdekt zwembad. Gewoon een simpel, rechthoekig bassin. Het is een week voor ons bezoek opgeleverd en dus helemaal spik en span. Toch zijn wij er maar één keer geweest. Het vooraf intekenen (coronamaatregel) zat niet helemaal in mijn systeem. En ook hier gold: vol=vol. Maar de echte reden is misschien wel dat de camping zo dicht bij het strand en de zee ligt. Weer of geen weer, zout trekt ons toch meer dan chloor.

Ons Buiten

De zee was wat frisjes, maar dat maakte voor deze bikkels niet uit.

Tussen strand en dorp

Wat betreft de ligging van Ons Buiten kan ik kort zijn: die is namelijk super. Vanaf de camping loop je zo Oostkapelle in. Fijn dat dit zo dichtbij is, want wil je ontbijten met verse broodjes, dan moet je die toch echt in het dorpje halen. Op het park zelf is namelijk geen winkeltje. Wij hebben dit niet gemist, maar ik kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen geldt.

Ons Buiten

Ons Buiten heeft geen winkeltje, maar wel een heel fijn terras. En dat is ook wat waard!

Naar zee fiets je in een minuut of tien. Het strand bij Oostkapelle is heerlijk breed en relatief rustig. (Tip: Strandcafé Bij Karel heeft heerlijke bitterballen én dito limonsecco.) De route er naar toe is bovendien prachtig! Wil je wat meer reuring, fiets dan door naar Domburg. Het strand is hier drukker, er zijn meer terrasjes en je vindt er leuke winkeltjes.

Al met al was Ons Buiten een prima alternatief voor onze zomervakantie in coronatijd. Ken jij de camping en deel je mijn mening (niet)? Laat het ons dan vooral weten.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *