Campingplatz am Rhein in Rüdesheim (Duitsland)

Na een familiebezoek in Duitsland wilden we graag nog een paar dagen kamperen. We kwamen terecht op Campingplatz am Rhein in Rüdesheim. Nog nooit stonden we op zo’n kleine plek. Daarentegen hebben we ook niet eerder een camping gezien waar het sanitair zo mooi en schoon was.

De meneer achter de receptie keek bedenkelijk toen die Holländer vroegen of hij nog een plek had. Alleen “Ein sehr kleiner” had hij nog vrij. Dat was een understatement. Maar omdat we weinig zin hadden om verder te zoeken en de campingmeneer ons verzekerde dat overal alles vol was, manoeuvreerden we ons reispaleis het mini-plekje op.

Campingplatz am Rhein

Hij staat. Al was het wat passen en meten.

Rheingau

Campingplatz am Rhein is prachtig gelegen in de Duitse Rheingau. Wijnkenners zullen de regio vast wel kennen. De camping ligt pal aan de Rijn op loopafstand van het gezellige, toeristische centrum van Rüdesheim. Qua faciliteiten heeft de camping niet heel veel te bieden. Er is een biergarten voor de kleine trek, een speeltuintje en een klein winkeltje waar je ‘s ochtends brood kunt halen.

campingplatzamrhein4

Een korte wandeling langs de Rijn naar het centrum van Rüdesheim.

De camping moet het vooral hebben van de gunstige ligging en…. het sanitair. Ik kan niet anders zeggen dan dat dat subliem is. Modern, ruim en heel buitengewoon schoon. Leuk detail: het rustgevende muziekje dat echt uitnodigt tot toiletbezoek.

Rüdesheim

Pal naast Campingplatz am Rhein ligt een verwarmd openluchtzwembad. Volwassenen betalen vier euro entree, kinderen mogen voor twee euro naar binnen. Verder is in de omgeving genoeg te doen. Een boottocht over de Rijn, een ritje met de kabelbaan, een tochtje met de Winzerexpress door de heuvels vol wijnranken, wijnproeverijen en ‘s avonds lekker uit eten in het gezellige centrum in Rüdesheim.

Voor het met de caravan gereden! Trots!

Ik kan het!

Campingplatz am Rhein

Een bezoek aan deze regio vind ik zeer de moeite waard. Het is slechts vier uurtjes rijden vanaf Utrecht, en toch is de omgeving compleet anders. Campingplatz am Rhein is een goede uitvalsbasis om de Rheingau te ontdekken. Maar ben je op zoek naar een camping vol faciliteiten en met animatie, dan kun je je heil beter elders zoeken.

 
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *