gevulde komkommer met ei

Campingrecept van De keukenboef: gevulde komkommer met ei

We love2eat! Zéker op de camping. Foodblogger Bianca aka De keukenboef maakt wekelijks speciaal voor Love2camp een recept campingproof. Dit keer: gevulde komkommer met ei.

Op de camping grijpen we rond borreltijd regelmatig naar een snack. Een chippie, olijven, stukje kaas of worst etc. Maar we konden best wel wat inspiratie gebruiken voor een nieuwe namiddagsnack en daarom zijn we zo blij met deze gevulde komkommer met ei. Lekker, en een stukje slanker dan een zak chips.

Wat heb je nodig voor 16-18 stuks?

  • 1 komkommer
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels magere kwark of mayonaise
  • 1 theelepel vadouvankruiden of kerriepoeder

Hoe maak je deze gevulde komkommer met ei?

  1. Kook de eieren hard (7 minuten op het moment dat je ze in het pannetje met kokend water doet), laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze.
  2. Prak de eieren fijn met een vork en meng met de vadouvankruiden en kwark of mayonaise. Je kan naar wens nog wat peper en zout toevoegen.
  3. Snijd de komkommer in plakjes van ongeveer 1,5 centimeter dik en verwijder voorzichtig het bovenste laagje van de zaadlijsten, zodat er een kuiltje ontstaat.
  4. Vul de komkommertjes met de eiersalade en serveer direct.

Het originele recept van deze slanke bbq-sausjes vind je op de site van De keukenboef. Kijk voor meer campingrecepten in onze rubriek Love2eat.

[su_button url=”https://www.love2camp.nl/category/love2eat/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Meer campingrecepten »[/su_button]

 

BIANCA VOLGEN VIA LOVE2CAMP EN DE KEUKENBOEF

bianca_de_keukenboef

Hier lees je wie Bianca aka De keukenboef is. De campingrecepten en kooktips die Bianca voor Love2camp samenstelt, vind je elke maandag in onze rubriek Love2eat. Wil je Bianca als De keukenboef volgen? Kijk dan op haar siteFacebook-pagina of Instagram.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *