kruidenboter met vakantiekruiden love2eat

Campingrecept van De keukenboef: kruidenboter met vakantiekruiden

We love2eat! Zéker op de camping. Foodblogger Bianca aka De keukenboef maakt wekelijks speciaal voor Love2camp een recept campingproof. Dit keer: kruidenboter met vakantiekruiden.

Confession: we durven eigenlijk niet te berekenen hoeveel stokbroden er op een vakantie doorheen gaan. Lekker bij het ontbijt, een baguette bij de lunch of een stokbroodje met salade als makkelijk diner. Thuis eten we wat minder stokbrood. Wat trouwens erg moeilijk is met een verrukkelijke Franse bakker in de buurt (we bedoelen dus zijn brood). Toen onze Keukenboef Bianca voorstelde om een receptje te maken van boter met kruiden uit je vakantieland, waren we meteen enthousiast. Liever home made dan uit een plastic bakje. Kom dus maar door met die boter! En vergeet niet de variaties helemaal onder te bekijken.

Geen harde kruiden

De keukenboef in eigen persoon vertelt: “Het voordeel van zelf kruidenboter maken, is dat je de kruiden kan gebruiken waar je dol op bent. Nu ben ik een enorme fan van koriander – dus ik had liever korianderboter gemaakt – maar daar doe ik niet al mijn gasten evenveel plezier mee. Daarom heb ik nu gekozen voor wat toegankelijkere kruiden zoals peterselie, bieslook en basilicum. Gebruik wel alleen zachte groene kruiden wanneer je kruidenboter gaat maken. Denk aan dille, bovengenoemde kruiden, koriander en salie. Harde kruiden zoals rozemarijn en tijm zijn hier niet echt geschikt voor, omdat je harde stukjes krijgt in je boter. Deze laatste kruiden komen beter tot hun recht in bijvoorbeeld een stoofpotje.”

kruidenboter met vakantiekruiden love2eat

Wat heb je nodig voor een flink schaaltje?

  • 1 pakje gezouten roomboter
  • 1 handvol verse groene kruiden (ik heb twee takjes peterselie, twee takjes basilicum en een kwart bosje bieslook gebruikt)

Hoe maak je deze kruidenboter?

  1. Laat het pakje boter buiten de koeling zacht worden.
  2. Rits de blaadjes van de takjes en hak alle kruiden zeer fijn.
  3. Door voor het hakken wat zeezout op de kruiden te strooien voorkom je dat de kruiden alle kanten op vliegen.
  4. Wanneer de boter zacht is geworden, spatel je de verse kruiden door de boter. Voeg eventueel wat extra kruiden toe indien gewenst.
  5. Serveer op een schaaltje of bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje.

Variaties: maak de kruidenboter uit jouw vakantieland

  • Franse boter: kervel, peterselie en knoflook
  • Italiaanse boter: basilicum en kleine stukjes zwarte olijven
  • Spaanse boter: zongedroogde tomaatjes, knoflook en een halve Spaanse peper (let op: is misschien te pittig voor de kindjes, laat dan de Spaanse peper weg en vervang dit door 2 theelepels paprikapoeder)
  • Hongaarse boter: paprikapoeder en wat fijngesneden rode paprika
  • Scandinavische boter: dille en peterselie
  • Portugese boter: piri piri kruidenmix
  • Duitse boter: kerriepoeder en een fijngesneden sjalotje

Het originele recept van deze kruidenboter vind je op de site van De keukenboef. Kijk voor meer campingrecepten in onze rubriek Love2eat.

[su_button url=”https://www.love2camp.nl/category/love2eat/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Meer campingrecepten »[/su_button]

 

BIANCA VOLGEN VIA LOVE2CAMP EN DE KEUKENBOEF

bianca_de_keukenboef

Hier lees je wie Bianca aka De keukenboef is. De campingrecepten en kooktips die Bianca voor Love2camp samenstelt, vind je elke maandag in onze rubriek Love2eat. Wil je Bianca als De keukenboef volgen? Kijk dan op haar siteFacebook-pagina of Instagram.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *