Campingrecept van De Keukenboef: Noedels met piri-piri gamba’s

We love2eat! Zéker op de camping. Foodblogger Bianca aka De keukenboef maakt wekelijks speciaal voor Love2camp een recept campingproof. Dit keer: noedels met piri-piri gamba’s.

Keukenboef Bianca: “Onlangs las ik een artikel waarin stond beschreven dat de gemiddelde Nederlander slechts 127 gram groente per dag eet en daarnaast ook nog te weinig fruit, vezels en vis eet. 127 gram! Een gemiddelde paprika weegt nog meer. Op vakantie zal dat niet veel meer zijn.”

“Een garnaal is natuurlijk geen vis en qua vetzuren kan je beter een lekkere vette haring verorberen, maar hé we moeten ergens beginnen. In dit recept maak ik ze met piri-piri lekker pittig. We stimuleren de stoelgang even iets extra vandaag, wat op de camping soms best handig kan zijn (mits niet teveel natuurlijk…). Werkt echt, believe me!”

Wat heb je nodig voor twee personen?

 • 300 gram garnalen
 • 1 stronk broccoli
 • 120 gram ongekookte noedels
 • 1/2 bosje bosui

Voor het piri-piri mengsel:

 • 2 theelepels chilivlokken
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je deze noedels met piri-piri gamba’s?

 1. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking, giet af en zet apart indien onderstaande ingrediënten nog niet klaar zijn binnen de kooktijd.
 2. Snijd de broccoli in halve roosjes en kook deze in 5 minuten net niet helemaal gaar. Je wil nog een beetje bite houden. Giet af en zet apart.
 3. Maak het piri-piri mengsel door de ingrediënten te mengen.
 4. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
 5. Bak de gamba’s in een hete pan door ze om-en-om te bakken, voeg na 2 minuten de broccoli en noedels toe. Meng het geheel. Ik gebruik hiervoor een tang, want dat is iets makkelijker dan een lepel.
 6. De garnalen kan je uiteraard ook grillen op de BBQ.
 7. Giet de piri-piri in de pan. Ben je bang dat het te pittig wordt? Halveer dan het mengsel dat je in de pan doet en zet de rest op tafel voor later, zodat je zelf kan bepalen hoe pittig je het wilt hebben.
 8. Verdeel over twee borden en strooi de bosui er over.

Het originele recept van deze noedels met piri-piri gamba’s vind je op de site van De keukenboef. Kijk voor meer campingrecepten in onze rubriek Love2eat.

[su_button url=”https://www.love2camp.nl/category/love2eat/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Meer campingrecepten »[/su_button]

 

BIANCA VOLGEN VIA LOVE2CAMP EN DE KEUKENBOEF

bianca_de_keukenboef

Hier lees je wie Bianca aka De keukenboef is. De campingrecepten en kooktips die Bianca voor Love2camp samenstelt, vind je elke maandag in onze rubriek Love2eat. Wil je Bianca als De keukenboef volgen? Kijk dan op haar siteFacebook-pagina of Instagram.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *