https://dekeukenboef.com/paella-met-kip-en-chorizo/

Campingrecept: Paella met kip en chorizo

We love2eat! Zéker op de camping. Foodblogger Bianca aka De keukenboef maakt regelmatig speciaal voor Love2camp een recept campingproof. Dit keer: paella met kip en chorizo.

Bianca aka De keukenboef deelt haar recept van paella met kip en chorizo. “De mosselen en de zeevruchten laat ik achterwege, want die diepgevroren rubbertjes uit de vriezer van de supermarkt vind ik simpelweg niet te eten. Heel af en toe koop ik ze nog weleens, omdat ik dan geen zin heb om naar de visboer te gaan, maar eigenlijk weet ik het al… Had het niet moeten doen… Tsja, hebben we allemaal wel eens, toch? Dus dacht ik pollo / kip en chorizo / Spaanse worst, check; dat moet goed komen. Alles kan in een en dezelfde pan, dus dat is weer lekker voor de afwas en het staat binnen een half uurtje op tafel. Hoi, hoi.”

Een en dezelfde pan én binnen een half uurtje op tafel: dat klinkt als een heerlijk campingrecept! En waar bereid je dit Spaanse gerecht in? In de paellapan op de Skottelbraai natuurlijk. Een gewone pan kan uiteraard ook. Maarre… hoe maak je deze paella eigenlijk?

Wat heb je nodig voor 4 tot 5 personen?

 • 125 gram chorizo
 • 500 gram kippendijen
 • 250 gram risottorijst
 • 1 gele paprika
 • 1 rode paprika
 • 100 gram haricots verts
 • 1 rode ui
 • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
 • 1,5 kippenbouillonblokje
 • 1 zakje saffraanpoeder

Hoe maak je deze paella met kip en chorizo?

 1. Snijd de chorizo in blokjes van ongeveer 1 cm groot en de kippendijen in blokjes van 2 cm.
 2. Snipper de ui en snijd de paprika’s in kleine blokjes.
 3. Maak 750 ml bouillon met het bouillonblokje.
 4. Bak de chorizo 2 minuten in een grote pan en schep de worst uit de pan.
 5. Vervolgens bak je de kip in het vet van de chorizo totdat deze gaar is. Voeg de laatste 2 minuten de gesneden paprika en ui toe. Bak het mengsel op hoog vuur even goed door. Schep vervolgens uit de pan en zet apart.
 6. Doe de rijst in diezelfde pan en bak deze totdat de korrels glazig beginnen te worden.
 7. Snijd in de tussentijd de haricots verts in dunne ringetjes.
 8. Voeg de saffraan, tomatenpuree en haricots verts toe en roer het geheel door elkaar.
 9. Schenk de bouillon beetje voor beetje bij de rijst. Iedere keer een hoeveelheid van een soeplepel totdat de rijst de bouillon heeft opgenomen. Net zoals bij risotto.
 10. Na 15 minuten is de rijst ongeveer gaar en de bouillon op (als het goed is) en kan je de kip, chorizo, paprika en ui toevoegen.
 11. Roer alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout. Je paella is ready!

Het originele recept van deze paella met kip en chorizo vind je op de site van De keukenboef. Kijk voor meer campingrecepten in onze rubriek Love2eat.

[su_button url=”https://www.love2camp.nl/category/love2eat/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Meer campingrecepten »[/su_button]

 

BIANCA VOLGEN VIA LOVE2CAMP EN DE KEUKENBOEF

bianca_de_keukenboef

Hier lees je wie Bianca aka De keukenboef is. De campingrecepten en kooktips die Bianca voor Love2camp samenstelt, vind je regelmatig in onze rubriek Love2eat. Wil je Bianca als De keukenboef volgen? Kijk dan op haar siteFacebook-pagina of Instagram.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *