Dit zijn de campings van het jaar 2018!

De Vakantiebeurs is gisteren van start gegaan en traditiegetrouw maakt de ANWB op de eerste avond de Campings van het jaar bekend. Wij vertellen je wie zich Campings van het jaar 2018 mogen noemen. Lees je mee?

De beste ANWB-sterren camping

Camping Yelloh!Village Le Sérignan Plage in Sérignan, Frankrijk

Camping Yelloh! Village Le Sérignan Plage

Foto: Camping Yelloh! Village Le Sérignan Plage

Dit zegt de ANWB: “Geweldige service, een heerlijke sfeer en elke glimlach van het personeel is echt gemeend. Het is zomaar een greep uit de reacties op Camping Yelloh! Village Le Sérignan Plage. De maritieme sfeer – de camping ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee – kom je overal tegen. En duurzaamheid? Etienne Amat, de vader van de huidige campingeigenaar had het al over duurzaamheid op de camping toen er nog niemand over sprak. Een verdiende winnaar, deze Franse camping.”

Dit zeggen Martine en Marije: “De Yelloh!Village-campings kennen we natuurlijk. We bezochten onder meer Domaine d’Arnauteille bij Carcasonne. Op Le Sérignan Plage zijn we nog nooit geweest, maar deze camping komt zeker op ons lijstje te staan! We ♥ Zuid-Frankrijk en we combineren een paar uurtjes strand graag met een duik in het zwembad en een ritje door de omgeving.”

De mooiste camping voor gezinnen met jonge kinderen (tot 12 jaar)

Camping de Paal in Bergeijk, Nederland

Camping De Paal Bergeijk

Foto: Camping De Paal

Dit zegt de ANWB: “Hoge ogen gooit de camping met zijn Biebelebontse Paalbergen. De giga-grote zand- en waterspeelplaats met speelhuisjes en speeltoestellen. De familie Martens blijft scoren met alle voorzieningen. Niet alleen de 5 sterren van de ANWB, maar tevens benoemd tot TOPcamping en mag zich scharen onder de beste campings in Europa.”

Dit zeggen Martine en Marije: “Camping De Paal noemt zich zelf de beste kindercamping van Nederland. Ook wij horen goede verhalen over De Paal. Deze camping willen we graag eens bezoeken om te checken of die verhalen kloppen, alleen is het er nog niet van gekomen. Misschien komend kampeerseizoen? De camping die vorig jaar in deze categorie won – Camping Beerze Bulten in Beerze, Nederland – hebben we inmiddels trouwens bezocht. Lees hier onze review.”

De camping met de mooiste huuraccommodaties

Camping Resort Sangulí in Salou, Spanje

Camping Resort Sangulí

Foto: Camping Resort Sangulí

Dit zegt de ANWB: “Met kop en schouders steekt Camping Resort Sangulí uit boven zijn concurrenten in Europa. Op het gebied van huuraccommodaties kent deze camping zijn weerga niet. Je kon hier al een huisje huren in on-Spaanse sferen zoals die van de Caraïbische eilanden, van Polynesië en tussen kleurrijke Mediterrane onderkomens. Nu kampeer je ook tussen tijgers en giraffen in het Africa Resort. De lodges hebben namen gekregen van Afrikaanse stammen zoals Masaï, Nuba en Samburo. Huur je zo’n huis, dan heb je hier een ‘eigen’ zwembad, en ‘eigen’ receptie. In deze zwembaden zwemmen en spuiten nijlpaarden en olifanten en aan de randen zie je giraffen en panters. De eigenaren hebben inspiratie opgedaan in Afrika. Alles is zo identiek mogelijk op de camping uitgevoerd. Dat is goed zo goed gelukt dat deze Spaanse camping in deze categorie de hoofdprijs wint.”

Dit zeggen Martine en Marije: “Salou (en het onvolprezen Blanes en Lloret de Mar natuurlijk) doet ons denken aan vakanties zónder man en kinderen. En daar laten we het verder bij… Dat we nog niet op Camping Resort Sangulí heeft vooral te maken met de afstand. Vanaf Utrecht is het 1600 km rijden en dat vinden wij wat veel. Maar wie weet wat de toekomst ons brengt en crossen we toch nog een keertje voorbij Barcelona.

En zij kozen de winnaars…

Een ANWB-vakjury nomineerde veertig campings. Vervolgens stemden duizenden kampeerders via amwbcamping.nl. Een jury van ANWB-specialisten en kampeerders bepaalde tenslotte de uiteindelijk winnaars.

Wacht! Er is ook nog een innovatieprijs!

Camping De Papillon in Denekamp, Nederland

Camping De Papillon

Foto: Camping De Papillon

Dit zegt de ANWB: “De camping komt de Innovatie Award 2018 toe vanwege de speelse manier waarop kinderen en volwassenen kennis kunnen maken met kunst. Van Gogh, Rembrandt, Da Vinci en Corneille hebben hun intrede gedaan in het souterrain van het recreatiegebouw. Kleine kampeerders leggen de grote kampeerders na zo’n bezoek haarfijn uit wie nou precies de grote meesters zijn. Voor Duitse gasten is er zelfs een Duitse versie van de uitleg.”

Dit zeggen Martine en Marije: “Op naar De Papillon! Na onze kampeertrip gaan we onze kids natuurlijk wel even overhoren, dat is logisch. Zonder gekheid: de omgeving van Denekamp verkenden we afgelopen zomer al tijdens ons bezoekje aan Camping De Rammelbeek en het is er wonderschoon. Mochten we weer eens die kant op gaan, dan houden we De Papillon zeker in gedachten!”

Ben jij ooit op een van deze campings geweest? Laat ons dan weten wat je er van vond!

En wil je weten welke campings zich Campings van het Jaar 2017 mochten noemen? Check dan deze link!

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *