campings-uit-ik-vertrek

Campings uit Ik Vertrek #1 (met uitzendingen!)

Ben je ook zo gek op Ik Vertrek? Het realityprogramma loopt sinds 2005 en is een van onze favorieten op tv. Daarom zetten wij enkele campings uit Ik Vertrek op een rijtje. Vandaag deel 1!

Camping Um Gritt, Bourscheid-Moulin in Luxemburg

campings-uit-ik-vertrek-camping-um-gritt

Bertie en Jan namen in Ik Vertrek camping Um Gritt in Luxemburg over. (foto: camping Um Gritt)

Het verhaal van Bertie en Jan was in 2014 bij Ik Vertrek te zien. Het stel emigreerde met hun jongste dochter Sharon naar Luxemburg om daar een camping te beginnen. Hun twee oudste kinderen bleven in Nederland wonen. Bertie en Jan kwamen al jaren op dezelfde camping in Luxemburg. Toen de eigenaren er mee stopten, besloten ze de camping over te nemen. Alhoewel in Ik Vertrek te zien was dat de twee een moeilijke start hadden, blijkt het allemaal goed te zijn gekomen. Bertie en Jan runnen Camping Um Gritt nog steeds. Neem een kijkje op hun site. Wil je de uitzending van Ik Vertrek terugkijken? Dat kan hier.

NaturCamping am Ellbogensee in Wesenberg OT Strasen, Duitsland

campings-uit-ik-vertrek-naturcaming-am-ellbogensee

Niek en Marianna namen een vervallen camping in voormalig Oost-Duitsland over. (foto: NaturCamping am Ellbogensee)

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat Ik Vertrek liet zien hoe Niek en Marianna Nederland verruilden voor Oost-Duitsland. Samen met Marianna’s dochter en schoonzoon wilden ze hier een vervallen camping overnemen. Vier jaar later gingen de programmamakers nogmaals langs om te kijken hoe het er aan toe ging. Was de camping én het samenwerken met familieleden een succes? We kunnen je geruststellen: op de site van NaturCamping am Ellbogensee staat nog steeds een gezellige familiefoto.

Camping Castillon de Provence in Castellane, Frankrijk

campings-uit-ik-vertrek-Camping-Castillon-de-Provence

Bloot kamperen in Zuid-Franrijk. (foto: Camping Castillon de Provence)

Deze camping van Justus en Annemiek herinneren wij ons om veel verschillende redenen. Ten eerste valt een naturistencamping natuurlijk altijd op en zijn beelden van blote eigenaars die wc’s schoonmaken zowel vermakelijk als bevrijdend. Ten tweede moeten we bij deze camping denken aan de dame op leeftijd die als vrijwilliger op de camping kwam werken en het daar zo fijn had. En dan ten derde… Toen Ik Vertrek nogmaals bij Castillon de Provence langsging, bleek het huwelijk van Justus en Annemiek voorbij te zijn omdat Annemiek voor een ander had gekozen. Shock! Gelukkig staat op de site van Avrotros dat het goed gaat met Justus en de kinderen. Wil je meer weten over Camping Castillon de Provence? Kijk dan hier.

Camping Nature Ferie in Hals, Denemarken

campings-uit-ik-vertrek-caming-nature-ferie

Paula en Peter begonnen een natuurcamping (mét biodanzalessen) in Denemarken. (foto: camping Nature Ferie)

Van Biodanza hadden wij nog nooit gehoord tot we de Ik Vertrek-uitzending over Paula en Peter keken. Tijdens een vakantie in Denemarken ontdekt het stel een boerderij met een stuk grond. Hier zien ze zichzelf hun droom verwezenlijken: een natuurcamping met ruimte voor Paula om haar biodanzelessen te geven. Ze besluiten het avontuur aan te gaan, maar moeten hard werken om hun camping daadwerkelijk op poten te krijgen. Daarnaast moeten ze de Deense taal leren en dat blijkt moeilijker dan gedacht. Gelukkig kunnen we melden dat het allemaal goed is gekomen. Paula en Peter runnen nog steeds hun camping in het Deense Noord-Jutland. Check hun site hier. Oh ja, en biodanza…? Daar lees je hier alles over.

Domaine Ramonjavel in Fongrave, Frankrijk

campings uit ik vertrek-Domaine-Ramonjavel

Luxe tenten op deze camping uit Ik Vertrek (foto: Domaine Ramonjavel)

De Ik Vertrek-aflevering van Don en Brigitte en hun dochters Iris, Maran en Kira was een echte feelgood-uitzending. Het gezin vertrok vol goede moed naar Frankrijk om daar te starten met een chambres d’hôtes en luxe tenten. Vader Don zat op dat moment in een rolstoel, maar dat leek hem nauwelijks te belemmeren. Terwijl de meiden heimwee hadden en het transformeren van een boerencamping tot glamping niet altijd over rozen ging, veranderde er iets bij Don. Hij kreeg langzaam weer het gevoel in zijn benen terug. Heel bijzonder! Op de site van Domaine Ramonjavel lezen we gelukkig dat het gezin de camping nog steeds met veel plezier runt. Ook staat er een leuk stuk over hun deelname aan Ik Vertrek.

Meer campings uit Ik Vertrek

Binnenkort plaatsen we nog enkele campings uit Ik Vertrek. Wil je trouwens weten hoe het is om een camping te runnen? Kijk dan eens naar onze rubriek Campingeigenaar vertelt…

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *