Campings uit Ik Vertrek

Campings uit Ik Vertrek #2 (met uitzendingen!)

Ben je ook zo gek op Ik Vertrek? Het realityprogramma loopt sinds 2005 en is een van onze favorieten op tv. Daarom zetten wij enkele campings uit Ik Vertrek op een rijtje. Vandaag deel 2!

Camping Na Venkovĕ, Luze in Tsjechië

Camping Na Venkovĕ

Foto: Facebook-pagina camping Na Venkovĕ

Wie even in z’n geheugen graaft, herinnert zich misschien nog wel de familie Hoek. In 2007 werden zij door Ik Vertrek gevolgd toen ze het Noord-Hollandse Heemskerk verlieten om een nieuw leven in Tsjechië te beginnen. Het gezin Hoek bestaat uit vader Jan, moeder Corrie en hun volwassen zoons Eric, Maikel en Patrick. De vijf hadden de wens om samen een camping te beginnen en kozen voor Tsjechië. Tijdens de eerste uitzending over de familie bleek dat het hard aanpoten was. Financieel zat het niet mee, er kwamen geen boekingen en het leek er even op alsof hun droom uit elkaar zou spatten. Toch bestaat hun camping nog steeds. Kijk op hun site voor alle ins & outs. De aflevering over de familie Hoek was onderdeel van de serie waarin BN’ers terugkeken op hun favoriete Ik Vertrek-aflevering. Cabaretier Richard Groenendijk koos voor de uitzending over camping Na Venkovĕ. Kijk deze jubileumaflevering hier terug.

Naturistencamping Dobrá Lúka, Pliešovce in Slowakije

Camping Dobrá Lùka

Foto: Facebook-pagina camping Dobrá Lùka

Mark en Margot waren in 2012 te zien in Ik Vertrek. Mark werkte als printerservicemonteur en Margot had haar eigen lingeriewinkel, maar de twee wilden iets heel anders. Ze lieten Nederland achter zich om een kleinschalige naturistencamping in Slowakije te beginnen. De eerste in het land nog wel! Om hun droom te realiseren, kochten ze een vervallen boerderij met een stuk grond aan. In het programma was te zien dat de start van hun camping niet zonder problemen verliep. Inmiddels is camping Dobrá Lúka een vaste waarde in Slowakije. De camping is uitgebreid met onder meer een kinderboerderij en een zwembad. Campinggasten zijn welkom met hun eigen kampeermiddel, maar kunnen ook kiezen voor een huuraccommodatie zoals een tent, caravan of Pipowagen. Op de site van Dobrá Lúka vind je alle informatie over de camping. De uitzending van Ik Vertrek kijk je hier terug.

Camping Sempreverde, Le Marche in Italië

Camping Sempreverde ItaliëFoto: Camping Sempreverde

Wim-Martijn en Elsemarijn Tammenga waren in november 2017 te zien in Ik Vertrek. Samen met hun zoontjes Ezra, Marcus en Noël gaven ze hun bestaan in Nederland op voor een nieuw leven in San Lorenzo in Campo (Le Marche) in Italië. Het plan van de Tammenga’s was duidelijk: binnen vier maanden wilden ze een camping neerzetten met twaalf staanplaatsen en luxe tenten met privésanitair. De uitzending maakte indruk op de kijkers, onder meer vanwege de drie jonge kinderen die over de bouwplaats renden én het feit dat het stel zonder ervaring een camping wilde opzetten. Maar zoals dat gaat in Ik Vertrek was het ook bij Wim-Martijn en Elsemarijn ‘eind goed, al goed’ en in de zomer van 2017 opende camping Sempreverde haar poorten. Op de site van Sempreverde vind je meer info over de camping. De uitzending van Ik Vertrek kijk je hier terug.

Camping Um Bierg, Tarchamps in Luxemburg

Camping Um Bierg Luxemburg

Foto: camping Um Bierg

De Ik Vertrek-uitzending van november 2017 waarin pedicure Judith het waterrijke Loosdrecht (bij ons om de hoek!) verruilde voor Luxemburg, deed de meeste kijkers weer smullen. Wat was het verhaal ook alweer? Judith wilde een bestaande camping in het plaatsje Tarchamps overnemen, maar had daarvoor een investeerder nodig. Entree goede vriend Patrick, die Judith wel financieel wilde helpen. Tegelijkertijd wist iedereen dat Patrick hoopte dat er misschien meer in zat dan alleen een vriendschappelijke cq. financiële relatie. En dan was er nog vriendin Ilona, die mee ging naar Luxemburg, maar vanwege haar reuma niet altijd kon bijspringen. Het was een fijne uitzending, die zeker het terugkijken waard is. Dat doe je hier. Maar nu even over camping Um Bierg, die inmiddels gewoon draait. Je kampeert hier op terrassen met uitzicht op de Luxemburgse heuvels. Op de site vind je alle info over de camping.

Meer campings uit Ik Vertrek

Campings uit Ik Vertrek #1 (met uitzendingen!)
Binnenkort plaatsen we nog enkele campings uit Ik Vertrek. Wil je trouwens weten hoe het is om een camping te runnen? Kijk dan eens naar onze rubriek Campingeigenaar vertelt…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *