Vaatwasser op de camping: handig of overdreven?

Natúúrlijk hoorden we al eerder over campings met een vaatwasser. En alweer een paar jaar geleden zagen we er ook eentje staan op een doorgangscamping. Onlangs stonden we op een camping met een vaatwasser en hebben we er wél gebruik van gemaakt. Daarmee kunnen we eindelijk antwoord geven op de volgende vraag: een vaatwasser op de camping, is dat handig of overdreven?

Deze blog verscheen eerder op Campingtrend.nl, waar we als Love2camp voor schrijven.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: dat is best handig. Afgelopen meivakantie stonden we een kleine week op camping Zonneweelde in Nieuwvliet, Zeeuws-Vlaanderen. Daar kregen we bij het inchecken een zakje muntjes voor de vaatwasser. Op de camping staan twee afwasmachines, die bij het sanitair zijn te vinden. Mensen die geen muntjes (meer) hebben, kunnen voor een euro toch de afwas laten doen. De afwas is na vijf minuten klaar.

Vaatwasser op de camping als gezinsuitje

Onze eerste campingvaatwaservaring was zo ongeveer een gezinsuitje. Met z’n vieren stonden we naast de vaatwasser te wachten om te zien hoe ons campingservies eruit zou komen. En dat was best prima. Zeker als je bedenkt dat we niet alles goed hadden afgespoeld van tevoren, wat wel de bedoeling is. Helaas was de vaat niet zo droog als beloofd, maar daar hebben we natuurlijk een theedoek voor. Uiteindelijk hebben we de vaatwasser elke dag gebruikt, ook dankzij de gratis muntjes. De vaatwassers op deze camping konden precies een klein dagelijks afwasje kwijt. Prima!

Campingvaatwasser

De vaatwasser is bij of in het sanitairgebouw te vinden.

Duurzaam door waterbesparing

Staan er alleen vaatwassers om luie kampeerders te ontlasten? Nee, er zijn meerdere redenen. Zo schijnt een vaatwasser duurzamer te zijn dan een rondje met de hand afwassen. Op camping Zonneweelde staan de vaatwassers van Easy Be, die deze gratis afwasservice biedt op ruim honderdzestig Europese campings, verspreid over veertien landen. “De duurzaamheid komt via de besparing van 40 liter warm water bij elke wasbeurt”, zo lezen we op de site van Easy Be.
Yelloh Village Le P'tit Bois

Toevallig hebben we altijd hele goede afwassers bij ons.

Nu altijd een camping met vaatwasser?

Zo’n vaatwasser op de camping is dus best handig. Dat neemt niet weg dat wij prima zonder kunnen. Zeker nu onze zoons oud genoeg zijn om de afwas te doen ? En zelf afwassen op de camping kan heel gezellig zijn. Hier schreef ik er al eerder over. Ik zal dus niet op zoek gaan naar een camping met vaatwasser, maar als er tóch eentje staat, dan zal ik die waarschijnlijk gebruiken. Het duurzaamheidsaspect spreekt me trouwens wel erg aan. En nu maar afwachten: hoeven we over tien jaar helemaal niet meer zelf af te wassen op de camping omdat er dan overal vaatwassers staan?

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *