caravancity caravan pimpen

Caravan pimpen: Femke van Caravanity geeft raad

Grootste plannen heb ik met mijn vorig jaar aangeschafte caravan. Weg met de bruine kastjes en de degelijke bekleding. Maar nu het kampeerseizoen nadert realiseer ik me dat ik eigenlijk geen idee heb hoe ik dat caravan pimpen aan moet pakken. Gelukkig is er iemand die het wél weet: Femke Creemers van Caravanity.

Femke Creemers van Caravanity

Femke Creemers van Caravanity

Eerder schreef ik al dat ik nooit een caravan zou kopen. Tja, niets veranderlijker dan een mens. Wel wil ik de keurig onderhouden sleurhut omtoveren tot een hip reispaleis. Mijn wederhelft probeert mijn enthousiasme te temmen, maar ik speur het wereldwijde web al af naar voorbeelden, tips en ideeën. Ze zijn er genoeg, maar eerlijk gezegd heb ik geen idee waar ik moet beginnen. Dat ik totaal niet met de naaimachine overweg kan en het allemaal een beetje low budget moet helpt natuurlijk niet mee. Daarom ging ik eens te rade bij Femke Creemers, oprichter van het online magazine Caravanity.

Femke, kan iedereen een caravan pimpen?
ABSOLUUT. Je hebt echt geen twee rechterhanden nodig om dit te kunnen.

Maar waar moet ik beginnen?
Het maken van een plan is de eerste stap: wat wil je? Ga maar eens met een fles wijn een paar avonden in je caravan zitten en kijk goed rond. Waar heb je behoefte aan? Wil je binnen koken? Zo nee, dan kan het keukentje misschien wel een kastje worden. Wil je twee,drie of vier kinderen in je caravan laten slapen? Dan wil je misschien wel stapelbedden bouwen. Wil je de boel lichter maken, dan zul je met een pot verf in de weer moeten. Caravan pimpen
Daarna bepaal je je stijl: veel kleur, juist sober, stoer, pimpelpaars of Scandinavisch…. maak een moodboard, dat geeft je houvast.
En tot slot ga je over tot actie: eerst leeghalen, slopen, dan opbouwen, schoonmaken, schuren, verven, stofferen en tot slot: stylen.

Ik wil graag een leuk stofje om de kussen, maar ik kan niet naaien. Wat nu?
Ook voor het bekleden van je banken zijn hele makkelijke hacks, zonder dat je een naaimachine aan hoeft te raken. Kijk hier maar eens. Gewoon even een setje bretels halen en je kussen inpakken als een cadeautje. Voilà! En wil je toch echt iets genaaid hebben, dan is er vast wel een handige (schoon)moeder of vriendin die je uit de brand kan helpen.

img_1282_2-400x600Welke fout maken mensen vaak als ze hun caravan willen pimpen?
Volgens mij kun je met pimpen niet heel snel fouten maken. Als de basis wit is, dan kun je elk jaar eigenlijk je caravan opnieuw stylen volgens de laatste trends (als je dat wilt). Maar wat wel regelmatig gebeurt is dat men een caravan koopt met ‘t hart, i.p.v. met ‘t verstand. Met name bij oudere caravans let men vooral op het fantastische uiterlijk, terwijl de bodemplaat verrot is en de muren lekken.

Waar kan ik leuke en betaalbare spulletjes scoren?
Er zijn tal van winkels waar je erg goed kunt slagen: kringloop, action, Kwantum, Ikea, HEMA, de markt. Maar let wel op dat je niet teveel meuk koopt. Al dat goedkope plastic is na een seizoen vervlogen. Investeer liever in een degelijk servies waar je fatsoenlijk op kunt snijden en in goede verf die temperatuurschommelingen verdraagt.

Tot slot, heb je nog goede tips?
1001 uiteraard. Maar hou Caravanity.nl goed in de gaten. Met name begin april. Dan bestaan we 5 jaar en is er een online feestje. Nou ja, feest. En ik trakteer 🙂

Pimpweekend

Wil je net als ik inspiratie opdoen om je caravan een make-over te geven? Dan is het Pimpweekend van de Facebook-groep ‘Pimp je caravan’ misschien iets voor jou. Op 19, 20 en 21 mei kun je op Camping Jagerstee in Epe andere pimpers ontmoeten, ideeën opdoen, workshops volgen, je eigen reispaleis showen en nog veel meer.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *