Love2camp bezocht de Caravan Salon 2019

Nieuwe campers, gigantische caravans, campings en kampeerspullen. Alles wat met kamperen te maken heeft is tot en met 8 september te bekijken op de Caravan Salon in Düsseldorf. Als je ons volgt op social media is het je vast niet ontgaan: Love2camp is er geweest!

Journalistiek gezien moet je aan het begin van een artikel nooit je conclusie prijsgeven. Wij kunnen er simpelweg niet omheen: de Caravan Salon in Düsseldorf was overweldigend.

Meerdere keren is ons door Jos Mark van Campingtrend gevraagd om mee te gaan naar ‘s werelds grootste kampeerbeurs. Steeds waren we zelf op vakantie of kwam het simpelweg niet uit, maar dit jaar konden we er wél bij zijn. Voor de trip konden we bovendien een camper van Adria lenen (dank daarvoor!) dus we hadden geen enkel excuus meer om niet te gaan. Gelukkig maar, want wat we aantroffen overtrof al onze verwachtingen.

Met de camper naar de Caravan Salon

Onze verbazing begon al bij aankomst op P1 van de Düsseldorfse Messe. We wisten dat we hier niet als enigen met een camper zouden staan tijdens de Caravan Salon. Maar dat er naast onze Adria nog duizenden andere camperaars bivakkeerden was toch wel bijzonder. Een grotere camperplaats zullen we nooit meer meemaken. Gelukkig hadden we een plek gereserveerd, dus we stonden heel gezellig naast collega’s.

P1 in Düsseldorf. Met onze geleende Adria camper (links) pasten we prima in dit rijtje.

Hoewel wij van ieder tripje samen een feestje maken, moest er toch ook nog worden gewerkt. De dag voor de officiële opening van de Caravan Salon is het vakdag. Grote merken houden dan persconferenties voor dealers en pers. Dat wilden we natuurlijk niet missen. De wekker ging wat vroeg na een kort nachtje, maar desondanks zaten we vrij fris en fruitig in het beursgebouw. We werden niet teleurgesteld.

The night before. Gezellig borrelen met o.a. de heren van Campingtrend en Camp to go.

Adria Astella: Is het een tour- of een stacaravan?

Een van de opvallendste primeurs op de Caravan Salon was de onthulling van de Adria Astella. Twijfel je tussen een tourcaravan en een stacaravan? Dan is de Astella misschien wel wat voor jou: een 9 meter lange caravan met openslaande deuren. Je kunt hem ergens neerzetten, maar hij kan ook mee op reis. Kies je voor dat laatste, dan moet je wél een auto met flinke trekkracht hebben. Als wij hem achter onze eigen auto’s hangen mogen we blij zijn als we het einde van straat halen.

Primeur: de Hymer VisionVenture. Is het geen plaatje?

Bijzonder was ook de presentatie van Hymer, dat met het prototype VisionVenture het oog richt op de toekomst: lichtgewicht, autark, multifunctioneel en gewoon heel erg cool. Wij zijn in ieder geval enorm gecharmeerd van de buscamper.

Boottocht met Isabella

De eerste dag hebben we ongeveer een marathon gelopen om alle persconferenties bij te wonen. Zo groot is de Caravan Salon. Maar wie denkt dat we ‘s avonds met de beentjes omhoog zaten heeft het mis. We waren namelijk door Isabella (je weet wel, van de voortenten) uitgenodigd voor een boottochtje over de Rijn. Lucky us. Zonneschijn, prima eten en drinken, lekkere muziek, en bovenal een goed gezelschap. We hebben een top avond gehad!

Isabella Boottochtje

Met Campingbaas D.W. Harinck (o.a. Camp to go en Campingtrend) op de Isabella-boot.

ANWB Camper van het jaar

Love2camp

Het zal je niet verbazen, maar we LOVE2CAMP!

En dan nu – tromgeroffel – nog een heel leuk nieuwtje. Love2camp zit namelijk in de jury van de verkiezing ANWB Camper van het jaar. De tweede beursdag hebben we samen met andere juryleden campers kritisch bekeken en besproken. Benieuwd welke is verkozen tot ANWB Camper van het jaar? Snappen we, maar dat verklappen we natuurlijk niet. De winnaar wordt pas bekend gemaakt tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, die van 9 t/m 13 oktober plaatsvindt in Utrecht. Nog even geduld dus.

Al met al hebben wij een paar hele leuke dagen gehad in Düsseldorf. Wil je een nieuwe camper, caravan of (dak/voor)tent, ben je toe aan nieuwe kampeeraccessoires, of vind je kampeerbeurzen gewoon leuk? Ga dan zeker naar de Caravan Salon. Nog tot en met 8 september.

Ben jij weleens bij de Caravan Salon geweest? Laat ons weten wat je er van vond.

ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *