Caravan Salon 2020 in Düsseldorf van start

Lang spande het erom of de Caravan Salon 2020 door zou gaan. Maar coronatijd of niet: vanaf morgen tot en met 13 september is de Messe in Düsseldorf weer het decor van deze grote kampeerbeurs.

De afgelopen maanden druppelde er af en toe nieuws over de Caravan Salon binnen. Vanwege corona en de te nemen maatregelen zegden grote merken de beurs een voor een af. De Erwin Hymer Group (waar onder meer Eriba, Dethleffs, Hymer, Laika, Sunlight, Carado, Bürstner, Niesmann+Bischoff en Crosscamp onder vallen) verschijnt dit jaar op geen enkele Europese beurs, dus ook niet op de Caravan Salon. De Pössl Group (Pössl, Roadcar en andere merken) volgde niet veel later. Toch was dit voor de organisatie van de Caravan Salon geen reden om de hele beurs te annuleren. Wél werd het evenement een week verplaatst.

Deze merken vind je wél op de Caravan Salon 2020

Caravan Salon 2019 StarterWelt

Natuurlijk ziet de Caravan Salon er anders uit dan in andere jaren. Niet in de laatste plaats vanwege de afwezigheid van grote merken. Gelukkig zijn er voldoende fabrikanten die wel hun gezicht laten zien. Denk bijvoorbeeld aan Adria Mobil, Benimar, Campwerk, Caravelair, Challenger, Carthago, Dreamer, Eura Mobil, Fendt, Forster, Hobby, Itineo, Kabe, Knaus, Malibu, Mobilvetta, Morelo, Rapido, Rimor, Roller Team, Sterckeman, Tabbert, Weinsberg, Westfalia en héél veel meer merken. Best een indrukwekkend lijstje toch?

Coronamaatregelen in Düsseldorf

Caravan Salon 2019

Uiteraard zijn er allerlei coronamaatregelen genomen. Hieronder zetten we enkele van die maatregelen op een rijtje:

  • Tickets en parkeerkaarten koop je alleen online. Dat kan via deze site. Let op: er is dus geen fysieke kassa.
  • Er is een maximum van 20.000 bezoekers per dag.
  • Om te zorgen dat mensen anderhalve meter afstand kunnen houden, zijn de gangpaden breder dan anders. Ook is er speciale bewegwijzering.
  • De organisatie houdt via camera’s in de gaten dat er niet teveel mensen op één plek zijn.
  • Wil je een kampeermiddel van binnen bekijken? Dat kan alleen tegelijk met leden van je eigen huishouden en niet met onbekende bezoekers. Fabrikanten maken de kampeermiddelen schoon na elke bezichtiging.
  • Contant betalen is niet mogelijk. Dat kan alleen contactloos.
  • Luchtinstallaties zorgen voor verse lucht in de hallen.
  • Overal staat desinfectiemiddel voor de handen.
  • Verder gelden de bekende coronamaatregelen: bij klachten thuisblijven, niezen in elleboog, anderhalve meter afstand houden, geen handen schudden etc.
  • Een mondkapje is niet verplicht. Voor de zekerheid kan je er eentje meenemen. Wil je een kampeergerelateerd mondkapje? Check dan deze leuke exemplaren van Campingtrend.

Geen Caravan Salon voor Love2camp

Adria camper

Vorig jaar hadden wij nog de tijd van ons leven op de Caravan Salon. Met de Adria Matrix toerden we naar P1 van de Düsseldorfse Messe waar we twee nachten verbleven. Hier lees je ons verslag van de Caravan Salon 2019. Dit jaar laten we de beurs helaas aan ons voorbijgaan. We hebben alle vertrouwen in de genomen maatregelen, maar we voelen ons er toch niet helemaal senang bij.

De Caravan Salon vindt plaats van 4 tot en met 13 september in de Messe in Düsseldorf. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Hier vind je alle informatie.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *