Casa Tartufo (Le Marche, Italië)

Is de camping echt zo leuk als de website doet vermoeden? Het is iets wat veel kampeerders willen weten. Wij willen daar graag bij helpen en reviewen elke camping die we hebben bezocht. We hebben een aantal bekenden gevraagd hetzelfde te doen. Dit keer Love2camp-vriendin Judith. Zij komen al drie jaar op Casa Tartufo in Le Marche, Italië. De Nederlandse eigenaren Ben en Sabine (ooit te zien in Ik Vertrek) runnen de vakantieappartementen en de kleine camping.

Judith: “In 2016 begon ons Italiaanse avontuur. Last minute was er een plekje vrijgekomen op de camping van Casa Tartufo. We kregen een leuk bericht van de eigenaren Ben en Sabine dat we toch konden komen. Weliswaar voor vijf dagen, maar dit was een mooi begin. Daarna zouden we wel verder zien.

Casa Tartufo Italië

Campingplaats op Casa Tartufo.

Ik had de camping uitgezocht vanwege de ligging, de kleinschaligheid (toen nog zes plekken, maar inmiddels twintig), de Nederlandse eigenaren en de leeftijd van de kinderen van de eigenaren. De zoon van mijn vriend was toen vijftien jaar en als hij het gezellig heeft, hebben wij dat ook.

Vriendelijke ontvangst
Na onze reis met tussenstop in Como aan het Lago di Como kwamen we aan bij Casa Tartufo. We werden vriendelijk ontvangen. Kregen een rondleiding over de camping en langs de zes appartementen. Voor degene die wel het kampeergevoel willen hebben, maar geen tent op willen zetten: ze hebben ook nog twee ingerichte safaritenten!

Casa Tartufo Italië

Huisgemaakte pizza’s voor de gasten.

De eerste avond konden we aanschuiven aan een lange tafel waar eigenaar Ben heerlijke pizza’s voor alle gasten bakte! Eerst voor de kinderen, want dan konden die weer spelen onder begeleiding van hun dochter Lotte. Vervolgens voor de volwassenen. Een heerlijke avond tot in de puntjes verzorgd met als toetje zelfgemaakte limoncello van Sabine.

Chillen op de berg
De zoon van mijn vriend hebben we eigenlijk alleen de eerste avond gezien daarna ging hij op stap (boven op de berg ‘chillen’) met de kinderen van de eigenaren, andere kinderen van de camping en enkele lokale Italianen. Overdag lekker uitrusten bij het zwembad op een ligstoel en de jonge kinderen entertainen. Hij had de tijd van zijn leven.

Casa Tartufo zwembad

En wij ook. Heerlijk lezen aan het zwembad en groenten en fruit kopen bij de groenteman die eens per week de berg oprijdt. Of een uitstapje maken naar het strand of andere leuke plaatsjes. Na die vijf dagen kwam er gelukkig een ander plekje vrij en konden we met tent en al verhuizen. Uiteindelijk zijn we 2,5 week gebleven.

De omgeving
Casa Tartufo ligt in de bergen. Ze hebben een speciale route voor mensen met een caravan en die zou ik zeker nemen. In de omgeving liggen enkele restaurantjes. Vanwege de bergen is het wel aan te raden om met de auto te gaan. Boodschappen kun je doen bij de lokale supermarkten op ca. 20 minuten rijden. Wil je shoppen dan zit je wel wat langer in de auto. Het strand ligt op een uur rijden, maar is ook zeker een aanrader. Wij gaan graag naar het plaatsje Fano aan het strand. Overigens kunnen Ben en Sabine je alles vertellen over de omgeving en de leuke plekjes. Zelf organiseren ze ook excursies naar wijnhuizen, stadjes en fiets- en wandeltochten.

Door de kleinschaligheid leg je makkelijk contact met de andere gasten. Onlangs hebben we zelfs in Nederland een reünie gehad met een aantal gasten.

Casa Tartufo Italië

Uitzicht over het dal.

Nóg lekkerdere pizza’s
Dit jaar rijden we voor de derde keer de berg op naar Casa Tartufo. Op verzoek van de zoon van mijn vriend. We zijn extra benieuwd hoe deze vakantie zal zijn. Ben en Sabine hebben de wintermaanden namelijk hard doorgewerkt om het zwembad en het aantal kampeerplaatsen (nu dus twintig) uit te breiden. Ook heeft Ben meegelopen met een echte Italiaanse pizzabakker. Dus wij hebben nog hogere verwachtingen.”

Meer campingreviews op Love2camp

ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *