Casa Valerosa: de vakanties gaan van start – deel 4

Voor Lief en Bart breekt een bijzondere tijd aan, want ook Lief vertrekt definitief naar hun camping Casa Valerosa in Spanje. Binnenkort vertellen ze daar over, maar nu blikken ze – speciaal voor Love2camp – eerst terug op de afgelopen maanden. Casa Valerosa: deel 4.

Deel 1: Camping Casa Valerosa: volg Lief en Bart bij hun Spaanse avontuur

Deel 2: De avonturen van Lief en Bart op Casa Valerosa

Deel 3: Casa Valerosa: De poorten gaan bijna open

Deel 4 (april en mei): ‘onze’ camping wordt ‘jullie’ camping

Het ‘officiële’ eerste kampeerseizoen ging van start tijdens de Paasvakantie. Niet met een groots feest of prominente aanwezigen, dat was niet nodig. De belangrijkste personen waren er: Bart, Lief en de eerste gezinnen. Onze droom omzetten in een droomvakantie voor de gasten, daar draait het om.

Camping Casa Valerosa

Tijdens de gehele Paasvakantie hadden we meestal drie à vier gezinnen te gast. Een beetje komen en gaan (soms wel vier nationaliteiten tegelijkertijd). Helemaal fijn was het wanneer een gezin plots voor de tweede keer binnen een week op de stoep stond (‘de kinderen wilden absoluut terug’) of wanneer gasten tien dagen blijven i.p.v. de geplande drie dagen.

Onze job inhoud verandert stilletjes aan van fulltime klusser naar parttime klusser, poetsvrouw, gids, boekhouder, broodbezorger, vertaler en ga zo maar door.

Maar al snel loopt de Paasvakantie ten einde en staat het vliegtuig weer te wachten op Lief. Ieder terug naar zijn eigen land, met veel pijn in het hart en nog harder aftellend dan voorheen.

Camping Casa Valerosa

Werken vanuit België

In België stopt het werk voor de camping ook niet. Lief weet waar
gasten nood aan hebben: veel info over de mooie, maar nog Camping Casa Valerosaongekende streek. Ze gaat aan de slag met het aanleggen van een infomap. En na enkele weken stevig surfen, lezen, vertalen en op pad sturen van Bart, mag het resultaat er zijn. Uiteraard blijft er ook werk met het behandelen van aanvragen en boekingen, en uitzoeken van extra reclamemogelijkheden.

Een Instagram-account wordt opgestart en Moederdag zorgt voor een mooie winactie via social media.

Op Casa Valerosa krijgt Bart begin mei het bezoek van vier fantastische mensen: Tim en Sonja maken met hun kinderen een rondreis van een half jaar door Europa waarbij zij sociale projecten gaan helpen en mensen dichter bij elkaar proberen te brengen door een gezellige pannenkoekenbak met lokale producten. Volg zeker hun verhaal via Stayontour op Instagram! Zij steken gedurende vijf dagen hun handen uit de mouwen op de camping en sluiten uiteraard ook bij ons af met een pannenkoekenfestijn voor de aanwezige gasten en enkele vrienden uit de buurt.

Camping Casa Valerosa

Ondertussen is het in Nederland mei(vakantie) geworden, jammer genoeg vinden niet veel gezinnen de weg naar Spanje. Ook dit is iets waar we rekening mee moeten houden: mooi weer in België en Nederland beïnvloedt het reis- en boekingsgedrag van mogelijke gasten. Heel begrijpelijk, maar uiteraard niet leuk voor ons. Hopelijk brengt juni slechter weer in het noorden (grapje!!!). Eén troost: de gasten die wél kwamen, waren dik tevreden en ook nu bleven er weer enkele gasten veel langer dan gepland.

Hulp op de camping

Ondertussen is Bart ook niet meer alleen op de camping: sinds
midden mei logeert Fran bij ons, een student die helpt bij de tuin, Camping Casa Valerosahet schoonhouden van het zwembad, verzorgen van de kippen en meer. En Fran spreekt vloeiend Spaans, ook mooi meegenomen! Bart en Fran; een mooi duo dat de camping perfect in orde zal brengen tegen de aankomst van de zomergasten.

Lief telt de dagen af

En Lief… die telt in België de dagen af tot het 2 juli is en Casa Valerosa eindelijk ook haar nieuwe thuis wordt.

Camping Casa Valerosa

Ben je nieuwsgierig naar Casa Valerosa? Tot 20 juli zijn er nog plekken en accommodaties vrij. Lief en Bart ontvangen je graag!

Meer in de serie Campingeigenaar vertelt

Kathedraal Girona
Camping La Bonne Vie
Black Friday
Ecrin nature
Bikkelpimp 2020
Tentje
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *