Daktentfestival in Nederland én België

Slapen op de auto wordt steeds populairder. Dat bleek vorig jaar tijdens het eerste Daktentfestival. Het evenement krijgt in september dan ook een vervolg. En onze zuiderburen hebben de daktent eveneens ontdekt. Daarom heeft ook België in 2019 een Daktentfestival.

Een daktent bovenop een terreinwagen in de Australische woestijn of de ruige natuur van Scandinavië. Het is een bekend beeld. Maar steeds vaker zie je een daktent op een normale personenwagen.

Heb jij een daktent óf ben je benieuwd hoe het is om ermee te kamperen? Dan is het Daktentfestival echt iets voor jou. Dit jaar kun je er zelfs twee bezoeken, één in Nederland en één in België.

Waarom een daktent?

Voordat je besluit een van de festivals te bezoeken, vraag je je misschien af wat er zo leuk is aan een daktent. Dat deden wij in het begin ook. Is het niet lastig om de hele tijd dat laddertje op te klimmen, heb je wel genoeg ruimte, kan je er met een heel gezin in slapen en hoe snel zet je zo’n tent op? We zagen genoeg beren op de weg.

Daktent Campwerk

In deze daktent van Campwerk heb je weinig last van optrekkende kou.

Hoewel nog niet al onze vragen zijn beantwoord, zien we inmiddels wel de voordelen (die we hier noemen). Zo hebben we ondervonden dat het op het dak best behaaglijk ligt. Bijkomend voordeel: je hebt geen last van optrekkende kou. Een daktent houdt bovendien de kofferruimte vrij en wordt op een drassige kampeerplek niet vies. En het opzetten? Dat gaat razend snel.

Ben je overtuigd of wil je toch meer weten? Bezoek dan zeker een van de Daktentfestivals. In België wordt het gehouden van 14 tot en met 16 juni 2019 op Camping Houtum in Kasterlee. Kaarten kun je hier bestellen. Het Nederlandse festival vindt van 13 tot en met 15 september plaats op Camping de Vledders in Schipborg. Kijk hier voor meer info en tickets.

Heb jij wel eens in een daktent geslapen?

Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *