Daktentkamperen? Kom naar de bezoekersdag van het Daktentfestival!

Daktenten: we zien en horen er steeds vaker over. De populariteit van de daktent  is onder meer terug te zien bij het Daktentfestival, dat van 13 tot en met 15 september plaatsvindt in het Drentse Schipborg. Het festival is namelijk nu al helemaal uitverkocht. Heb je altijd al een daktent in real life willen zien? Dat kan gelukkig nog, want geïnteresseerden zijn welkom op de bezoekersdag op 14 september.

Het Daktentfestival vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Het eerste festival, dat vorige jaar in september werd gehouden, was een groot succes. Maar liefst honderdtwintig deelnemers waren toen met hun daktent op camping De Vledders te vinden. Organisator Ivar van der Leij kondigde direct daarna al een tweede editie aan. En daar bleef het niet bij, want afgelopen juni vond het Eerste Daktentfestival in België plaats.

Voor- en nadelen

Op camping De Vledders in Schipborg, waar de daktentkampeerders samenkomen voor de tweede editie van het festival, zijn alle plaatsen inmiddels bezet. Organisator Ivar staat daar niet van te kijken. “Je ziet de laatste 3 jaar dat de daktent écht wordt ontdekt door de kampeerder. Ook dit jaar wordt er weer fors meer verkocht dan het jaar ervoor. Vrijwel alle aanbieders lopen ondanks een verhoging van de productie tegen een lange levertijd aan.” Ivar zette het festival op nieuwsgierige kampeerders te laten kennismaken met ervaren gebruikers van een daktent. “Want wie kan je het beste over de voor- en nadelen vertellen van het kamperen met een daktent dan de gebruiker zelf?”

Caravana iKamper

Op de Caravana namen we zelf een kijkje in een daktent.

Demonstraties op de bezoekersdag

Ben je geïnteresseerd in daktentkamperen? Kom dan naar op 14 september 2019 tussen 14.00 en 17.00 uur naar camping De Vledders. Tijdens deze bezoekersdag zijn er demonstraties en krijg je alles te horen over de technische voorwaarden waar je auto aan moet voldoen. Ook is er informatie over daktentkamperen met kinderen, een roadtrip naar de Noordkaap en winterkamperen met een daktent.

Wil je meer weten over de voordelen van daktentkamperen? Lees dan ons vorige artikel over dit onderwerp. En meer info over het festival vind je hier: www.daktentfestival.nl.

Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
Camping Le Phare Honfleur
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *