Camping Street View: super handig!

In de zoektocht naar De Perfecte Camping is, naast Google en Zoover, de site van Camping Street View voor mij onmisbaar. Ik vertel je waarom!

Hoe ouder ik word, hoe meer ik er achter kom dat ik op sommige punten best wel een controlfreak ben. There, I said it… Dat is ook de reden dat ik niet zomaar een camping boek, maar er dagen, zo niet wéken, voor uit trek. Urenlang zit ik achter m’n laptop, op zoek naar de camping waar we een topvakantie gaan beleven. Ik bekijk foto na foto en lees review na review. Heel af en toe doorstaat een camping mijn ellenlange wensenlijst en stuur ik een mailtje, maar dan zal je net weer zien dat de camping al vol is. Even een diepe zucht en het digitale speuren gaat weer verder.

CSV

Goed, Camping Street View dus. Als ik een camping heb gevonden die me wel wat lijkt, check ik dus eerst alle reviews en foto’s op Zoover. En dan komt het spannende gedeelte… Ik ga naar de site van Camping Street View en kijk of de betreffende camping in hun database voorkomt. Zo ja, dan kan ik precies zien hoe de camping er nu echt uit ziet. Want foto’s zeggen natuurlijk niet alles.

Camping Street View

De video’s op Camping Street View worden gemaakt door filmers die zo veel mogelijk campings bezoeken. Op hun fiets rijden ze over de camping en filmen intussen met een GoPro-camera die op hun helm is bevestigd. De Camping Street View-video’s beginnen altijd bij de receptie waar de filmer zich voorstelt en vraagt of hij een rondje mag maken. Je ziet het zwembad, de plaatsen, het restaurant, de winkel, het sanitair en ga zo maar door. Zo is het al meerdere keren voorgekomen dat de camping waar ik zo enthousiast over was, wel erg krappe staanplaatsen bleek te hebben. Of dat het zwembad kleiner was dan op de foto’s.

Screenshot CSV

Het team van Camping Street View heeft inmiddels al veel video’s online staan. Ze bezochten campings in Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Kroatië, Slovenië, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, België, Duitsland, Luxemburg en… Nederland.

GoPro

Vandaag was ik een enorme thrillseeker: ik heb een camping gemaild of ze nog plek hebben ZONDER dat er een video van de camping op Camping Street View staat. Als dat maar wat wordt…

Wij rijden op vakantie niet met een GoPro op onze helmen over de camping, maar we vertellen je wel graag wat we vinden van de campings die we hebben bezocht. Check hier onze reviews!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *