De avonturen van Lief en Bart op camping Casa Valerosa – deel 2

Lief en Bart – afkomstig uit België – runnen sinds kort camping Casa Valerosa in Spanje. Daar komt nogal wat bij kijken. De komende tijd geven Lief en Bart op Love2camp een kijkje in hun leven in Spanje. Vandaag deel 2, waarin ze terugkijken op de maand februari.

Deel 1: Camping Casa Valerosa: volg Lief en Bart bij hun Spaanse avontuur

Februari is dé maand in Spanje om koopjes te doen. Lief gaat vanuit België aan het zoeken op internet. En Bart wordt op pad gestuurd. Het ene werkje is al wat zwaarder dan het andere.

Casa Valerosa

Zwaar werk…

Bestellingen plaatsen (en geld uitgeven) lukt goed. Maar bestellingen ter plaatse (op de campo) laten leveren is een ramp. De camping heeft geen straatnaam en coördinaten doorgeven blijkt via de meeste sites onmogelijk. Soms komt het goed, maar soms ook niet. Het is na enkele weken nog steeds wachten op acht matrassen die ondertussen terug in Italië zijn.

Casa Valerosa

Op dierenbezoek

Casa Valerosa

Goed nadenken over de dierenweide.

Terwijl Bart in Spanje hard werkt aan het afbreken/verplaatsen van de dierenweide gaat Lief thuis in de buurt haar licht opsteken op een kinderboerderij. Veel plannen, maar rustig aan… Over de aanschaf van dieren moet er goed worden nagedacht.

Casa ValerosaOp de camping worden intussen de grove werken aangevat: bulldozers rijden af en aan om door de rotsen te geraken voor de bouw van een extra sanitair blok met septic put. De camping verandert in een bouwwerf.

Twijfels op de camping

Casa Valerosa

Een gepland ziekenhuisbezoek.

Lief moet voor een geplande ingreep naar het ziekenhuis. Niet leuk,maar gelukkig is haar broer (die in Mozambique woont) net in het land om voor haar te zorgen. En enkele dagen later staat Bart plots op de stoep. We krijgen fijn nieuws van de dokter: Lief mag gaan revalideren in Spanje.

Zodoende is Lief een beetje sneller dan eerst verwacht weer op de camping. Meewerken mag niet, maar er zijn is al goed. Voor Bart was het alleen zijn de laatste weken zwaar. De twijfels slaan toe. Hebben we de juiste beslissing genomen? Komen er genoeg boekingen? Welke regels gaan ze nog verzinnen voor de volledige vergunningen een feit zijn?  Krijgen we al het werk wel rond voor de opening in april…?

Casa Valerosa

Positieve vibe

Gelukkig keert de rust na een weekje praten, huilen, rekenen – en een weekendje niks doen – weer wat terug. Knopen worden doorgehakt: we gaan door. Rome en Parijs zijn ook niet in één dag gebouwd. We laten even het afstompende werk liggen en maken de eerste kampeerplekken netjes en klaar voor gebruik. Dat geeft een positieve vibe.

Februari: een korte, maar bewogen maand op Casa Valerosa.

Casa Valerosa

Huilen, praten, rekenen en dan positief weer dóór!

Meer in de serie Campingeigenaar vertelt

Obelink Pop up binnentent
KCJ 2019
Camping Carpe Diem
Slaapmasker Rijksmuseum
Wasjes draaien
Perfect Kid
Boeken vakantie
Obelink Canini tafel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Lijst Titel 1

  • Lijst Titel 2

  • Lijst Titel 3