De eerste camping van de vakantie

Het is alweer bijna oud & nieuw. Sinds vorig jaar (ja toen pas) bedenk ik op Oudjaarsavond wat het mooiste moment van het afgelopen jaar was. In 2014 was dat niet moeilijk: het moment dat we na een lange autoreis aan kwamen op de doorreiscamping in Frankrijk

De zon scheen volop en we stonden naast het kleine campingzwembad. De jongens rolden uit de auto. We deden ze een zwembroek aan en daarna hadden ze een heel grasveld tot hun beschikking om uit te razen. Intussen volgden wij ons ritueel: eerst de tafel en stoelen uit de auto halen en een koud drankje uit de koelbox pakken. Daar, in de warme zon en met uitgelaten jongens, was ik zo gelukkig!

We overnachten altijd wel ergens op weg naar onze uiteindelijke bestemming, maar niet alle campings zorgen op de eerste avond/nacht van de vakantie voor een geluksmoment.

Regen
Dit jaar vonden we via internet een Franse camping om de eerste dag op aan te rijden. Afhankelijk van het weer wilden we één tot drie nachten blijven voordat we naar Spanje gingen. Helaas werd het weer onderweg steeds slechter. Het was zo’n 20 graden en zwaar bewolkt toen we het kleine stadje binnen reden. De tent konden we nog net opzetten voordat de bui losbarstte. Het geluksmomentje van de eerste camping was er wel een beetje (samen zijn, rustig zitten met een wijntje, een zonnige vakantie in het vooruitzicht), maar ideaal was het niet. De volgende ochtend regende het nog steeds dus pakten we de hele boel weer in en reden door naar het warme Zuid-Frankrijk. De betreffende eerste camping was trouwens prima. Wellicht komen we er nog eens op doorreis. Je kan er ook vrij voordelig ingerichte tenten huren en dat is een goede optie als je niet alles wilt opzetten.

IMG_6722

Regen op de eerste dag.

Ruim twee jaar geleden overnachtten we op weg naar Spanje op de Franse camping Le Daxia. Een fijne camping met een klein zwembad (heerlijk na een lange reis) en een heerlijke pizzeria. Met mijn mannen om me heen, een lekkere pizza, een goed glas wijn én de hele vakantie nog voor ons, had ik ook daar een echt geluksmoment.

In mijn kampeercarrière heb ik veel ‘eerste campings’ meegemaakt. Op sommige voelde ik me fantastisch, op andere kon ik wel huilen. De camping zelf, het weer, de voorzieningen, de plek; het maakt samen allemaal hoe de eerste overnachting van de vakantie is. Gelukkig zijn de meeste eerste campings prima. Daarnaast heb ik geleerd om mijn verwachtingen te ‘managen’ en niet al te teleurgesteld te zijn als een camping tegenvalt. Sinds vorig jaar zorgen we zelf voor avondeten (pasta). Daardoor zijn we de eerste dag niet afhankelijk van een restaurant of campingwinkel en kan dat in ieder geval niet tegenvallen.

Meer doorreiscampings delen we binnenkort in een aparte blog.

Hoe of waar overnachten jullie de eerste vakantiedag?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *