De kerstmarkt-tips van Love2camp

Het is alweer een jaar geleden dat we samen in de camper stapten en naar Duitsland reden voor een mini-roadtrip langs enkele kerstmarkten. Heb jij de komende tijd – met of zonder camper/caravan – nog zin in een bezoekje aan een kerstmarkt? Dat kan! Wij zetten een paar leuke kerstmarkten voor je op een rijtje.

Heel even een korte terugblik op onze mini-roadtrip, waar je hier trouwens het hele verslag van leest. Van tevoren hadden we enkele kerstmarkten uitgezocht waaronder Düsseldorf en Münster. Uiteindelijk gooiden we dat weer helemaal om en werden het Keulen, Aken en Valkenburg.

Keulen

Wij begonnen onze rondreis in Keulen, waar we niet ver van de kerstmarkt het laatste plekje op de camperplaats pakten. Die camperplaats is weer op loopafstand van de metro, die je in tien minuten naar de kerstmarkt brengt. De kerstmarkt van Keulen vonden we vooral indrukwekkend vanwege de gigantische Dom waar hij omheen staat. De klokken daarvan begonnen ook nog eens te luiden toen we bij de markt aankwamen. Nou, dan kan je ons wel wegdragen hoor. Uiteindelijk hebben wij het bij de markt rondom de Dom gehouden, onder meer vanwege de vele regen die nét op dat moment naar beneden moest komen. Jammer, want Keulen heeft nog veel meer kerstmarkten verspreid over de stad. Hier vind je ze allemaal. Ze zijn nog tot en met 23 december geopend. Keulen ligt om 225 km van Utrecht.

Kerstmarkt Keulen

De kerstmarkt Keulen met de indrukwekkende Dom!

Aken

Aken was vorig jaar onze tweede stop. Hier troffen we in eerste instantie beter weer, wat de gezelligheid zeker bevordert. Ook in Aken vind je de kerstmarkten verspreid door de stad. Ga lekker dwalen en je komt van de ene markt op de andere terecht. Wij deden dat ook en zijn uiteindelijk het langst gebleven op de kerstmarkt rondom de Dom van Aken. Hier is het erg gezellig met een leuke tent waar je lekker – nou ja, alleen de warme slokken zijn lekker… – glühwein kunt drinken. Meer weten over de Weihnachtsmarkt van Aken? Check dan deze site. Aken ligt op 195 kilometer van Utrecht. Hier is de kerstmarkt nog tot en met 24 december geopend.

Kerstmarkt Aken

Een van de kerstmarkten in Aken.

Valkenburg

Valkenburg presenteert zich als dé kerststad van Nederland. En eerlijk is eerlijk: de Zuid-Limburgse plaats is echt heel gezellig versierd tijdens de feestdagen. En het mooie is: je kunt er heerlijk buiten zitten op een van de overdekte én verwarmde terrassen. Dan de kerstmarkt zelf… Je hebt er meerdere in de mergelgrotten. Wij bezochten die in de Fluweelengrot, maar die vonden we helaas wat tegenvallen. Natuurlijk is het bijzonder om door deze mergelgrot te dwalen, maar na de Duitse Weihnachtsmarkten vonden we het aanbod in de Fluweelengrot vorig jaar wel wat karig. Maar goed, dat vonden wij. Valkenburg is sowieso een leuke plaats om te bezoeken en helemaal in december.

Kerstmarkt Valkenburg

Dit is natuurlijk een mooi plaatje vanaf de kerstmarkt in Valkenburg.

Münster

Münster staat op ons ‘to visit’-lijstje. De Duitse stad telt maar liefst vijf kerstmarkten met in totaal driehonderd stands. Er is een kerstmarkt rondom het stadhuis en eentje op de Aegidii, compleet met houten piramide, klokkenspel en sprookjeswereld. Bij de St. Lambertikerk  vind je een lichtjesmarkt. Hier staat ook de grootste kerstboom van de stad. Op de Giebelhüüskesmarkt vind je veel kunst en lekkernijen, maar wil je gewoon een traditionele kerstmarkt? Ga dan naar het monument voor de Kiepenkerl. Hier vind je authentieke stand. Schenk de glühwein maar in en geniet van de gepofte kastanjes of bratwurst. De kerstmarkten in Münster zijn nog tot 23 december te bezoeken.

Kerstmarkt münster

De Lichtjesmarkt in Münster staat vol met blauwe kraampjes met puntdaken.

Ondergrondse kerstmarkt aan de Moezel

Liefhebbers van wijn mogen de kerstmarkt in Traben-Trarbach eigenlijk niet missen. In de voormalig wijnkelders van de stad kun je genieten van de kerstsfeer. Lekker eten, muziek, decoratie én warmte. De kerstmarkt is ondergronds, dus regen en kou zijn geen spelbreker. Zoek je een overnachtingsadres? Misschien is Camping Rissbach iets voor jou. Marije logeerde er al eens. Hoe dat is bevallen lees je hier.

kerstmarkt in Traben-Trabach

Wil je echt iets anders? Bezoek dan de ondergrondse kerstmarkt in Traben-Trabach.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *