De keukenboef camping

Dit moet je écht meenemen naar de camping

Onze foodvriendin Bianca – beter bekend als De keukenboef – maakt ons deelgenoot van haar geheim. Als je belooft het voor je te houden, vertelt ze het in de volgende alinea. Lees snel verder!

Dit zegt Bianca over kamperen: “Het is alweer een tijdje geleden dat ik op de camping heb gestaan, dus je kan mij wel een volwassen camping virgin noemen. De laatste keer dat ik een haring in de grond heb geslagen, vond ik het niet belangrijk welke keukenspullen er mee genomen werden, maar of ik wel m’n nieuwste Tark-broek in m’n tas had gedaan. De tijd dat Tark-broeken en Anti-flirt bodystockings in waren was geloof ik in de vorige eeuw….”

Nu zijn wij heel blij dat De keukenboef Bianca ons wekelijks voorziet van een campingproof recept, maar tegelijkertijd hopen we haar op onze beurt enthousiast te maken om weer eens te gaan kamperen. Kom op Bianc, wat is lekkerder dan heerlijk eten in de buitenlucht?

Gelukkig weet ze wel héél goed welke keukenspullen je écht mee moet nemen naar de camping. Ben je er klaar voor? Hier komen ze!

kruiden camping

Met veel lekkere kruiden kom je al een heel eind.

Food

 • Kruidenpotjes. Denk aan paprika-, knoflook- en kerriepoeder. Hier kan je echt alle kanten mee op. Zo kan je zelf tonijnsalade maken met een beetje kerriepoeder of kruid je kippenpootjes voor op de barbecue met paprikapoeder. Knoflookpoeder is sowieso handig om in huis te hebben wanneer je geen zin hebt in stinkende vingers van het knoflook pellen.  Zo heb ik een keer een schoonheidsspecialiste gehad die mijn gezicht ging behandelen en ik heb een uur lang knoflook geroken… Daar ben ik dus niet meer naar terug gegaan.
 • Een pak tortilla wraps. In de meeste buitenlandse supermarkten hebben ze deze wel, maar het is altijd handig om deze in je rijdende voorraadkast te hebben. Voor ontbijt, lunch en diner kan je ze gebruiken.
  • In de ochtend lekker met een gekookt eitje en wat gebakken spek.
  • Of tijdens de lunch opgerold met wat gerookte zalm
  • Wat dacht je van tonijnsalade die je met kerriepoeder hebt aangemaakt?
  • En in de avond met geruld gehakt in tomatensaus en gemengde groente (of met rauwkost, want dat scheelt weer een pan op het vuur).
Theedoek Love2camp

Een theedoek komt altijd van pas!

Non-food

 • Een rol aluminiumfolie. Altijd handig om pakketjes te maken voor op de barbecue of om restjes in te verpakken (mocht je je Tupperware zijn vergeten), want eten weggooien is zonde.
 • Boterhamzakjes. Ook fijn om gesneden groente in te bewaren of maak een zakje smurfensnot voor je kinderen, zodat ze zich weer even kunnen vermaken 😉
 • Een mengkom. Makkelijk om eieren in te klutsen waar je wentelteefjes in maakt of je salade in op te dienen op tafel.
 • Theedoeken. Uiteraard om je afwas mee af te drogen, maar ze kunnen ook dienen als tafelkleedje of servet tijdens het diner.
 • Blikopener. Niets is zo vervelend als dat je lekker Mexicaans gevulde tortilla wraps wilt gaan maken en je kan je blikje mais niet openen. De meeste blikopeners hebben ook een ‘haakje’ voor het openen van flesjes. Opener voor de biertjes; check.
 • Recepten: print van te voren wat recepten of maak er screenshots van op je telefoon die je wilt maken op de camping. Je weet van te voren nooit of de wifi het wel doet en misschien ben je op zo’n groot avontuur en heb je niet eens bereik…

BIANCA VOLGEN VIA LOVE2CAMP EN DE KEUKENBOEF

bianca_de_keukenboef

Hier lees je wie Bianca aka De keukenboef is. De campingrecepten en kooktips die Bianca voor Love2camp samenstelt, vind je elke maandag in onze rubriek Love2eat. Wil je Bianca als De keukenboef volgen? Kijk dan op haar siteFacebook-pagina of Instagram.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *