De lekkende tent, de wineproof caravan en de oude vouwwagen

Een lekkende tent, een super tent en een wineproof caravan. Been there, done that in mijn kampeercarrière. Hieronder vertel ik waar ik in heb gekampeerd sinds ik de oranje bungalowtent en Alpen Kreuzer van mijn ouders achter me liet.

De eerste zomervakantie dat mijn vriend en ik samen op vakantie gingen, wilde ik natuurlijk weer kamperen. Dat vond hij prima, maar dan wel in een tent waar hij in kon staan. Het piepkleine tentje verdween naar zolder. Een kennis had op dat moment een tent te koop: de Basecamp Salou V. Prima tent voor een jong stel, dus die was voor ons.

Basecamp Salou V

De Basecamp Salou V

Met de Salou V ging het dezelfde zomer dat we hem kochten al helemaal mis. Tijdens een vakantie in Nederland waren we terecht gekomen in het altijd zonnige Zuid-Limburg. Nou ja, we merkten al snel dat het er ook wel eens kon regenen. Onze Salou V was niet bestand tegen de enorme hoosbui die ons trof. Langzaamaan druppelde alle regen door het doek onze tent binnen en werd alles nat. De volgende ochtend heb ik bijna gillend (sorry, maar je bent écht niet blij als bed en kleding nat is) de leverancier gebeld die daar kennelijk best wel van schrok en ons voor de resterende nachten een vervangende tent aanbood. Daar hebben we de vakantie verder mee doorgebracht. Ondanks dat er geen garantie op de Salou V zat, kregen we wat geld terug en mochten we een nieuwe tent uitzoeken. We legden geld bij en kochten de Noord-Holland Super van De Wit.

Perfecte tent

Van de Noord-Holland Super hebben we ontzettend veel plezier gehad. Dit was echt de perfecte tent voor ons samen. Met drie stokken was hij eenvoudig op te zetten en toen we de luifel er bij kochten, was hij helemaal ruim genoeg. Met deze tent zijn we onder meer in Frankrijk, Spanje en Italië geweest. Als je met je ogen knipperde, stond hij al. Toen onze oudste zoon bijna een jaar werd, zijn we er voor de laatste keer mee weg geweest. Het campingbedje paste net naast ons tweepersoonsluchtbed, maar ideaal was het niet. Tijd voor iets nieuws!

Vintage vouwwagen

Alpenkreuzer Super GT 1984We keken wat rond naar een grotere tent of een vouwwagen, tot mijn moeder met het idee kwam om de vouwwagen uit mijn jeugd te gebruiken. Die stond al bijna twintig jaar in de stalling, maar was op zich nog prima. Na een grote beurt gingen we eerst een weekje proefkamperen in Zuid-Limburg (nog steeds af en toe een buitje) om later die zomer naar Spanje te karren. Wij vinden de vouwwagen ideaal vanwege de ruimte en het gemak waarmee je er mee reist. Hier schreef ik er al eerder over.

En een caravan

En dan zou ik bijna nog vergeten dat we een tijdje een caravan hebben gehad. Halverwege mijn twenties kregen we een Caravelair Bamba 330 van familie. We zijn er één vakantie mee weg geweest waarin we vooral veel wijntjes voor de tent hebben gedronken. Wel heel relaxed, maar we gingen toch liever met de tent op stap.

Caravelair

Eis voor kampeermiddel: je moet er een wijntje voor kunnen drinken. Caravelair: check!

Toekomst

Onze vouwwagen is uit 1985 en begint langzaamaan wat tekenen van ouderdom te vertonen. We zullen er dus niet eeuwig mee blijven rondtoeren. Af en toe hebben we het er wel eens over. Wat gaan we hierna kopen? Een grote tent en een aanhanger of toch weer een vouwwagen? Eigenlijk denk ik het laatste. En die caravan? Ik vermoed dat we daar nog even mee wachten. Maar zeg nooit nooit, want je ziet tegenwoordig zulke leuke gepimpte caravans. Voorlopig kijken we uit naar onze volgende vakantie mét de Alpen Kreuzer!

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *