De VakantieBieb opent op 1 juli haar digitale deuren

Het is bijna zover: op 1 juli kun je weer terecht in de VakantieBieb. Er zijn maar liefst zestig ebooks die je gratis kunt lezen. Het goede nieuws is dat je geen lid van de bibliotheek hoeft te zijn om de app te downloaden. De titels staan tot en met 31 augustus online.

Onze kampeervakantie is niet compleet zonder een paar lekkere boeken. We hebben op Love2camp dan ook niet voor niets de rubriek Love2read. Daarom vinden we het zo leuk dat de Koninklijke Bibliotheek elk jaar in de zomervakantie gratis e-books beschikbaar stelt. De boeken zijn te lezen via een app die je kunt downloaden op je tablet of smartphone. Alle info vind je op de site van de VakantieBieb. Hier staan ook veelgestelde vragen.

VakantieBieb

In de VakantieBieb vind je ook veel jeugdboeken.

De VakantieBieb: alle titels

In totaal zijn er dus zestig titels waar je uit kunt kiezen. Er zijn boeken voor volwassenen en voor kinderen. De volledige lijst met ebooks vind je hier. Wij hebben al gekeken en voor ons zitten er genoeg titels tussen die we nog niet hebben gelezen. Wat denk je van Kolja van Arthur Japin, Ma van Hugo Borst, Lieveling van Kim van Kooten en Sterf twee keer van Tess Gerritsen? Het aanbod bestaat uit romans, thrillers en enkele informatieve boeken. Daarnaast zijn er ebooks voor kinderen in drie leeftijdscategorieën: 0-6 jaar, 6-9 jaar, 9-12 jaar en 12+. Hier vind je onder meer boeken van Carry Slee, Max Velthuis, Astrid Lindgren, Marjon Hoffman, Mirjam Oldenhave, Paul van Loon en Maren Stoffels. Enkele titels – die in de lijst een sterretje achter hun naam hebben – zijn ook beschikbaar als audioboek in VakantieLuisteren.

Aanraders uit de VakantieBieb

Het geheim van mijn man – Liane Moriarty

Het geheim van mijn man Liane Moriarty

Foto: A.W. Bruna

Het is alweer een tijdje gelezen dat ik dit boek heb gelezen. Ik weet nog wel dat het een boek is dat ik maar door bleef lezen, omdat ik echt wilde weten hoe het afliep. Na Het geheim van mijn man heb ik nog verschillende titels van Liane Moriarty gelezen waaronder Grote kleine leugens, Drie wensen, Bijna echt gebeurd en Wat Alice vergat. Vooral de laatste vond ik echt een aanrader, maar Het geheim van mijn man is ook echt een fijn vakantieboek.

Samenvatting
Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik er niet meer…
Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is. Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echtgenote en moeder. Maar die brief gaat alles veranderen, en niet alleen voor haarzelf.

Gebroken – B.A. Paris

Gebroken B.A. Parijs

Foto: Ambo|Anthos.

Het eerste boek van B.A. Paris – Achter gesloten deuren – greep me zo enorm naar de keel dat ik haar destijds nieuwste boek Gebroken moest en zou lezen! Ik hou erg van boeken waarin de hoofdpersoon steeds meer buiten het normale leven gaat staan en dat is bij Gebroken het geval. Nadat hoofdpersoon Cass in het donkere bos niet is gestopt om een vrouw in nood te helpen, verandert haar leven en weet ze niet meer wat waar en niet waar is. Om eerlijk te zijn vond ik Achter gesloten deuren (lees hier de review) nét iets beter, maar met Gebroken heb ik me ook prima vermaakt. Lezen dus!

Samenvatting
Het begon die avond in het bos. Cass Anderson stopte niet om de vrouw in de auto te helpen, en nu is zij dood. Sindsdien wordt Cass elke nacht gebeld door iemand die zwijgt en ze weet zeker dat ze in de gaten wordt gehouden. Door het enorme schuldgevoel begint ze dingen te vergeten: of ze haar medicijnen heeft ingenomen, wat haar alarmcode is, en of er echt bloed zat op het keukenmes…

Jetset – Marion Pauw

Jetset Marion Pauw

Foto: Ambo|Anthos.

Eerlijk gezegd weet ik van Jetset alleen nog dat het zich op een jacht afspeelt en dat het een fijn boek is dat ook nog eens makkelijk leest. Ideaal voor op de camping dus!

Samenvatting
Om zijn honderdste miljoen te vieren nodigt de succesvolle zakenman Alexander Zilver zijn beste vrienden, zijn dochter en zijn nieuwe vriendin uit om een week lang met hem op een luxueus jacht door het Caribisch gebied te varen.
Op de tweede dag wordt Alexander echter dood aangetroffen in zijn hut. Kapitein Schmidt en hoofdstewardess Lou vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit. Ze komen tot de ontdekking dat iedere gast wel een motief heeft: de ex-zakenpartner die nog een appeltje met Alexander te schillen had, de vrouw van zijn zakelijk adviseur, met wie Alexander op het jacht een affaire had, de broer die op zijn fortuin uit is. De situatie op het jacht wordt steeds nijpender, al helemaal als het lijk van Alexander Zilver spoorloos verdwijnt.

Welke boeken uit de VakantieBieb staan op jouw lijstje?

Dit vind je misschien ook leuk:

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *