De zomervakantie van Martine in foto’s

Marije liet je onlangs al meegenieten van haar zomervakantie in Kroatië en Oostenrijk. Nu is het mijn beurt. Al ben ik een beetje huiverig, want wie is er nou geïnteresseerd in mijn campingavonturen? En wil ik alles wel delen? Nou vooruit, dit was mijn vakantie in Frankrijk.

parkeerplaats snelweg

Even de benen strekken.

Op een vroege zondagmorgen in juli – om stipt vier uur zaten we in de auto – vertrokken we richting zuiden. De eerste bestemming was camping Aux Rives du Soleil in de Bourgogne, waar we drie nachten zouden blijven. De eerste stop was in Luxemburg. Daar in het ochtendzonnetje op de parkeerplaats realiseerde ik het me pas echt: vakantie!

Camping Aux Rives du soleil

Aux Rives du Soleil

Een verkoelende duik in het zwembad.

Halverwege de middag kwamen we aan op de eerste camping. We kregen een ruime plek toegewezen, maar toen kwam het lastigste… het reispaleis neerzetten zonder echtelijke twist. Zowaar, we slaagden met verve. Even een duik in het zwembad en toen konden we met de benen omhoog genieten van het eerste wijntje van de vakantie. De kids vermaakten zich intussen op het speelveld. Ideaal.

Domaine de la Noguiere

Ons plekje op camping Domaine de la Noguiere.

Na drie dagen was het tijd om verder te trekken. Op naar camping Domaine de la Noguiere in Le Muy. Ook hier arriveerden we in de loop van de middag. Ons plekje was wederom best ruim. Er stond een olijfboompje en er was plaats voor de hangmat. Fijn.

Klimparcours.

Klimparcours.

Naast een klein speeltuintje, een sportveld en een fijn zwembad, was hier een klimparcours. Ik vond het aardig aan de prijs (een tientje per kind voor het kleine parcours), maar het plezier dat de kids hadden maakte dit meer dan goed.

Rotsen

De ideale duikplank.

Een zwembad op de camping, een stief kwartiertje rijden van het strand en ook nog een riviertje om in af te koelen.

St. Tropez.

Met de boot naar St. Tropez.

Aan de Côte d’Azur hoef je je niet te vervelen. Wij maakten onder meer een boottochtje van Sainte-Maxime naar het mondaine Saint-Tropez. We vergaapten ons aan de luxe jachten, genoten van een lekkere lunch en deden aan window shoppen.

Monaco.

Monaco.

Over het algemeen hadden we prima weer. Op een dag dat het wat regende reden we naar Monaco. Zoonlief is een fervent Formule 1-fan en hij wilde de curbstones waarover Max Verstappen reed graag eens met eigen ogen aanschouwen.

Camping Le Brabois.

Camping Le Brabois.

De twee weken in Le Muy vlogen om. We hadden ons er met gemak nog twee weken kunnen vermaken, maar de plicht roept en dus was het tijd om huiswaarts te gaan. We maakten een tussenstop op camping Le Brabois in Villers-lès-Nancy. Een prima overnachtingscamping.

Love2camp-caravan

Weer naar huis.

Na een ontbijtje met verse broodjes stapten we in de auto voor de laatste etappe. Zonder kleerscheuren reden we aan het einde van de middag met de Love2camp-caravan de straat in. De maandag op mijn werk vond mijn collega dat ik “weinig spectaculaire verhalen had”. Dat klopt. Spectaculair was de vakantie niet, maar heel fijn, gezellig en ontspannend was hij wel.

Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *