boeken lezen

Deze boeken ga ik lezen op de camping

Thuis lees ik veel, maar op vakantie ga ik echt los. Lekker lezen voor de tent vind ik zó ontspannend! Deze boeken ga ik zéker lezen op de camping.

Vorig jaar maakte ik ook al een boekenlijstje. Eenmaal op vakantie kwam ik er achter dat ik Leeuwentemmer van Camilla Lackberg al had gelezen. Bummer! Vorig jaar schreef ik al dat ik de boeken die ik echt graag wil lezen, meeneem naar de camping. Dat doe ik natuurlijk ook deze zomer weer. Op een speciaal lijstje in Evernote houd ik mijn wenslijstje bij. Sinds een paar maanden lees ik trouwens bijna alles via Kobo Plus (soort Spotify voor boeken), maar daar staan niet alle nieuwe boeken op. De echte wannahaves koop ik dus online. Meestal download ik ze rechtstreeks op mijn e-reader via Bol of Kobo. Vind ik echt ideaal. Maar goed, hier dus mijn boekenlijstje. Hij is trouwens wat lang, dus ik weet niet of ik alles daadwerkelijk kan lezen. Oh ja, dat leuke boekenkarretje op de hoofdfoto troffen we vorig jaar aan in Verbania aan het Lago Maggiore. Echt té schattig!

Trouwens, wist je dat je in de zomervakantie ook gratis boeken kunt lezen in de VakantieBieb?

Goede dochter – Karin Slaughter

Karin Slaughter is een van mijn favoriete auteurs. Haar boeken vind ik altijd spannend, soms shocking, emotioneel en ga zo maar door. Echte rollercoasters dus. Ik kan echt niet wachten om de nieuwe Karin Slaughter te lezen. In een van mijn papieren boeken staat trouwens de handtekening van de queen of suspense. In 2009 (ik weet het nog goed, want ik was hoogzwanger) kwam ze signeren bij de boekhandel in de buurt. Daar moest ik bij zijn! Volgens mij was Genesis toen net uit en heeft ze dat boek gesigneerd.

 

Samenvatting
Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.

Achtentwintig jaar later: Charlotte – de klassieke ‘goede dochter’ – is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven…

NazomerEsther Verhoef 

De boeken van Esther Verhoef lees ik eigenlijk altijd. Sinds de ‘literaire thriller’ populair is geworden in Nederland, zijn er heel veel auteurs die ‘spannende’ boeken schrijven, maar eerlijk gezegd vind ik het niet altijd een succes. Bij Esther Verhoef weet ik dat het goed zit. Ik heb dus veel zin om haar nieuwste boek te gaan lezen.

Samenvatting
Twee werelden.
Eén vrouw.
Nazomer

Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt…

In de haar kenmerkende meeslepende stijl beschrijft Esther Verhoef hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen, en voor welke keuzes staat Vivian nu?

Nazomer voert de lezer van een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York.

Ik zie je op het strand – Jill Mansell

Ook de boeken van Jill Mansell lees ik altijd, al merk ik steeds vaker dat ik behoorlijk van de hoofdpersoon verwijderd raak haha. Niet zo gek, als je bedenkt dat ik zo’n vijftien jaar geleden voor het eerst haar boeken ging lezen en mijn leven er toen heel anders uit zag dan nu. Ik ben inmiddels dus wel iets ouder dan de gemiddelde hoofdpersoon in de Jill Mansell-boeken, maar dat neemt niet weg dat ik ze nog steeds graag lees. Martine trouwens ook!

Samenvatting
Ik zie je op het strand is de nieuwe roman van Jill Mansell (van bestsellers als Lang leve de liefde en Je bent geweldig). Romantische verwikkelingen, misverstanden en zussenrivaliteit – een feelgood verhaal dat je niet weg kunt leggen! Perfect voor wie houdt van Jojo Moyes en Sophie Kinsella.

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Zondagochtend breekt aan – Nicci French 

Er is geen boek van Nicci French dat ik niet heb gelezen. De serie over Frieda Klein vind ik af en toe een beetje vermoeiend omdat ik Frieda een beetje een vermoeiend persoon vind, maar toch lees ik ook deze serie graag. Ik ben benieuwd naar dit zevende deel!

Samenvatting
Zondagochtend breekt aan is het spannende zevende deel van de achtdelige Frieda Klein-serie, geschreven door Nicci French.

Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis – een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft – iets wat Frieda al jarenlang beweert – en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen? De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden… Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.

In het water – Paula Hawkins

Paula Hawkins zette met Het meisje in de trein een bestseller op haar naam. Ik heb het boek natuurlijk ook gelezen. Uiteraard vond ik het spannend en wilde ik steeds verder lezen, maar het was niet het beste boek dat ik ooit heb gelezen. Toch ga ik ook beginnen in haar nieuwste boek.

Samenvatting
Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis. De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen.

In dezelfde hypnotiserende stijl als Het meisje in de trein, waarmee Paula Hawkins miljoenen lezers wereldwijd wist te raken, ontspint zich een verbluffend en gelaagd verhaal dat zich afspeelt in een kleine gemeenschap, waar pijnlijk duidelijk wordt dat herinneringen niet te vertrouwen zijn…

Grote kleine leugens – Liane Moriarty 

Ergens vorig jaar las ik Het geheim van mijn man van Liane Moriarty. Dat vond ik een fijn boek dat ik vrijwel in één keer uit las. Haar tweede boek Grote kleine leugens staat dan ook zeker op mijn lijstje voor de komende vakantie.

Samenvatting
Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood. Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het aller gevaarlijkst zijn…

Gebroken BA ParisGebroken – B.A. Parijs

Een van de spannendste boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen, is Achter gesloten deuren van B.A. Paris. Hier lees je mijn review. Nu heeft deze Frans-Ierse schrijfster een nieuw boek uit: Gebroken. Hoppa, dit boek belandde dus meteen op mijn vakantielijstje.

Samenvatting
Het begon die avond in het bos. Cass Anderson stopte niet om de vrouw in de auto te helpen, en nu is zij dood. Sindsdien wordt Cass elke nacht gebeld door iemand die zwijgt en ze weet zeker dat ze in de gaten wordt gehouden. Door het enorme schuldgevoel begint ze dingen te vergeten: of ze haar medicijnen heeft ingenomen, wat haar alarmcode is, en of er echt bloed zat op het keukenmes…

Welke boeken staan op jouw vakantielijstje?

In deze blogpost maken we gebruik van affiliatelinks. Dit is géén gesponsorde post. Het betekent alleen dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Let op: Voor jou maakt het in prijs geen verschil, dus je merkt er verder niets van. Je steunt alleen ons blog. Dank daarvoor!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *