Deze boeken gaan mee op vakantie

Bijna vakantie! Dat betekent lezen, veel lezen. Nou ja, in hoeverre de kinderen dat toestaan natuurlijk… 

Sinds ik kan lezen, verslind ik boeken. Niet alleen thuis, maar ook op vakantie. Op de foto ben ik ongeveer zes jaar en op de camping verdiept in de omnibus van Karlsson van het dak. Bedenken welke boeken ik meeneem op vakantie, maakt voor mij echt deel uit van de vakantievoorpret. Titels die ik echt graag wil lezen, bewaar ik tot op de camping. Vroeger nam ik een hele stapel mee, die ik dan uitstalde en waar ik elke keer verlekkerd een boek uit koos. Tegenwoordig lees ik alle boeken op mijn e-reader. Een echte aanrader trouwens! Oké, nu dan de boeken die ik deze vakantie sowieso wil lezen:

Verborgen - Karin SlaughterVerborgen – Karin Slaughter
De timing van de queen of suspense is voortreffelijk. Ze brengt elk jaar net voor de zomer een nieuw boek uit. Niet toevallig natuurlijk, maar wel erg fijn. Haar boeken zijn dik en super spannend. Ik kan me nog een moment herinneren op het strand van het Spaanse Palamós. Ik stond op het punt een van haar boeken uit te lezen en dat eindigde op een totaal onverwachte manier. Ik was in shock! Gelukkig kon de blauwe zee me weer kalmeren 😉
Samenvatting
Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft.
Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen… om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Het pakhuis is eigendom van een beroemde basketbalspeler – een lokale held die de duurste advocaten heeft ingehuurd, en die een aanklacht wegens verkrachting heeft weten te ontduiken.
Voor Will – en voor patholoog-anatoom Sara Linton – wordt het nóg erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills ingewikkelde verleden… de gevolgen zullen zijn leven overhoop halen en ook dat van zijn dierbaren, zijn collega’s en de mensen op wie hij jacht maakt.

Pogingen iets van het leven te maken - Hendrik GroenPogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen
De twee boeken van Hendrik Groen zijn bestsellers. Reden genoeg om te ontdekken waarom het geheime  dagboek van de 83 1/4 jaar oude Amsterdammer zo’n succes is. Ik ben benieuwd!
Samenvatting
Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage…

Als het zaterdag wordt - Nicci FrenchAls het zaterdag wordt – Nicci French
Het schrijversechtpaar Nicci Gerard en Sean French blijft keer op keer fijne boeken afleveren. Ook de huidige serie over psychoanalytica Frieda Klein valt bij mij in de smaak. Als het zaterdag wordt is inmiddels alweer het zesde deel uit deze serie.
Samenvatting
De 32-jarige Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren geleden is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. De moorden waren spraakmakend en domineerden de kranten vanwege het gewelddadige karakter ervan. Psychotherapeute Frieda Klein staat bij de mysterieuze Walter Levin in het krijt: een jaar geleden heeft hij ervoor gezorgd dat inspecteur Karlsson zijn baan kon houden in ruil voor een gunst van Frieda. En nu moet Frieda Klein haar schuld inlossen: Walter wil dat ze Hannah bezoekt om te beoordelen of ze daadwerkelijk gestoord is. Maar wanneer Frieda bij de inrichting komt, ontdekt ze dat er toch meer aan de hand is dan in eerste instantie leek…

Lang leve de liefde - Jill MansellLang leve de liefde – Jill Mansell
Het is een beetje de vraag hoe lang ik, inmiddels thirtysomething, de boeken van Jill Mansell nog echt leuk blijf vinden. Nou ja, voorlopig lezen ze nog heerlijk weg. Haar nieuwste roman mag dan ook niet ontbreken in mijn vakantiebagage.
Samenvatting
Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde. 
Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom vindt ze het dan zo belangrijk wat Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend, die altijd voor haar klaarstaat, ervan vindt?

Leeuwentemmer - Camilla LackbergLeeuwentemmer – Camilla Lackberg
Bij de boeken van Camilla Lackberg moet ik altijd aan kaneelbolletjes denken. Volgens mij heb ik er nog nooit eentje gegeten, maar door haar boeken krijg ik er echt zin in. In elk verhaal haalt Erika Falck, een van de hoofdpersonen, altijd net een bakplaat met warme kaneelbolletjes uit de oven. Gelukkig zijn de thrillers van Lackberg ook echt heel goed en erg spannend. Leeuwentemmer kwam al in 2015 uit. Ik weet niet waarom ik het boek niet eerder heb gelezen. Niet erg, want nu kan ik er op vakantie van genieten.
Samenvatting
De winter Fjällbacka houdt in zijn greep. Inspecteur Patrik Hedström en zijn team zijn bezig met een vermissingszaak van een jong meisje, Victoria, die in een stroomversnelling raakt als ze gevonden wordt. Haar verwondingen laten zien dat ze ernstig is verminkt. Patrik vermoedt een verband met andere verdwijningen en hij moet alles op alles zetten om andere meisjes eenzelfde lot te besparen. Tegelijkertijd verdiept Erika zich in een oude zaak, een familietragedie die eindigde met de dood van de echtgenoot. Ze probeert uit te zoeken wat er is gebeurd. Het lijkt erop dat het verleden zijn schaduw op het heden werpt.

Het boek van de Baltimores - Joël DickerHet boek van de Baltimores – Joël Dicker
Een paar jaar geleden las ik De waarheid over de zaak Harry Quebert; een dik boek en een verhaal dat me niet losliet. Ik heb dan ook hoge verwachtingen van Het boek van de Baltimores. Please, Joël Dicker: stel me niet teleur!
Samenvatting
Tot de dag van het Drama waren er twee families Goldman: de Goldmans-uit-Baltimore en de Goldmans-uit-Montclair. De Goldmans-uit-Montclair, waarvan Marcus Goldman deel uitmaakt, zijn een middenklassengezin dat in een klein huis in Montclair woont. De Goldmans-uit-Baltimore vormen een welvarend gezin dat in een luxe villa in een rijke buitenwijk van Baltimore woont. Voor hen koestert Marcus een grenzeloze bewondering.
Acht jaar na het Drama besluit Marcus de geschiedenis van zijn familie te vertellen en blikt hij terug op de lotgevallen van de Goldmans-uit-Baltimore, op zijn dierbare neven Hillel en Woody en hun buurmeisje Alexandra. Al voor het Drama zich ontvouwde begon het vernis van de Baltimore-Goldmans langzaam scheurtjes te vertonen. Totdat alles op een dag instortte. En sindsdien wordt Marcus voortdurend door één vraag geplaagd: wat is er nu echt met de Baltimores gebeurd?

Huidpijn - Saskia NoortHuidpijn – Saskia Noort
Als Saskia Noort een nieuw boek uitbrengt, lees ik dat. Klaar. Haar boeken staan altijd garant voor een paar uurtjes lekker lezen, dus Huidpijn gaat mee naar Italië.
Samenvatting
Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

Badgasten - Emma StraubBadgasten – Emma Straub
Blogger Miss Lipgloss heeft altijd fijne boekentips. Badgasten van Emma Straub was vorig jaar een van haar favoriete boeken. Toen ik het ook nog eens als aanrader in een tijdschrift zag staan, kwam dit boek op mijn lijst. Ik ben erg benieuwd of dit ook een van mijn favoriete boeken wordt.
Samenvatting
Een Amerikaans gezin en aanhang gaat op vakantie naar Mallorca om hun 35-jarige huwelijk te vieren. Dochter, zoon met zijn oudere Cubaanse vriendin, en de gay best friend met zijn man. Zon, zee, mooie stranden, overheerlijke tapas en ontspannen tennispartijtjes beloven een welverdiende ontsnapping aan de spanningen die er thuis in Manhattan net onder de oppervlakte liggen. Maar naarmate de dagen verstrijken komen er geheimen boven water, steken ingesleten patronen de kop op en worden oude wonden opengereten.

De test - Hjorth RosenfeldtDe test – Hjorth Rosenfeldt
Een tijdje geleden stuitte ik bij toeval op een boek van Hjorth Rosenfeldt. Ik kon niet stoppen met lezen en ging toen het boek uit was op onderzoek uit. Hjorth Rosenfeldt is het pseudoniem van Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt, scenarioschrijvers van onder meer The BridgeDe test is het vijfde deel van de Bergmankronieken, een serie over psycholoog Sebastian Bergman die steeds weer bij politieonderzoeken betrokken raakt. Ik raad aan om de boeken op volgorde te lezen.
Samenvatting
In een verlaten schoolgebouw wordt het lichaam van een Zweedse televisieberoemdheid gevonden. Hij is vastgebonden op een stoel in een hoek van het klaslokaal, op zijn rug zit een lijst met vragen vastgeniet, en hij is door het hoofd geschoten.
Het is het begin van een reeks moorden op mediapersoonlijkheden, die hun gebrek aan kennis met de dood moeten bekopen. In een gewaagd interview fulmineert de nog onbekende moordenaar tegen de onnozelheid in de media. Gerechtspsycholoog Sebastian Bergman daagt hem daarom op zijn beurt uit tot een intellectuele krachtmeting. Een krachtmeting waarmee hij zijn leven op het spel zet.

Love2read
Dat waren ze! Best een rijtje, vooral omdat er aardig wat dikke boeken tussen zitten. Ik vraag me af hoe ver ik kom. Martine en ik lezen trouwens ook in het dagelijks leven veel. Wat we van boeken vinden, lees je in onze rubriek Love2read.

Welke boeken vind jij echte aanraders?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *