Dilemma: wanneer mag mijn kind een eigen tentje?

Bijna negen is mijn oudste. Beetje bij beetje moet ik hem loslaten. Vrijheid en vertrouwen geven. Niet alleen thuis, maar ook op vakantie. Afgelopen zomer begon hij opeens over een eigen tentje. Wat nu?

Negen maanden was hij toen hij voor het eerst mee ging naar de camping. Zijn campingbedje stond naast ons luchtbed in de De Waard. Twee jaar later en een zusje rijker kreeg hij een eigen luchtbed. Het was passen en meten, maar het lukte: we sliepen heel gezellig met z’n vieren in één ruimte.

Toch was het gebrek aan privacy een van de redenen om over te stappen naar een grotere tent met meerdere cabines. Dus vanaf zijn vierde sliep hij prinsheerlijk in zijn eigen tentkamertje.

Van tent naar caravan

En toen was daar ineens de caravan die er nooit zou komen. Naast heel veel voordelen (vaarwel plasemmer), was er voor mijn mannetje ook een nadeel: hij moest een bed gaan delen met zijn zusje.

Gelukkig hadden ze er allebei wel lol in. Dus daarom had ik dé vraag niet zien aankomen. Toch was hij daar afgelopen zomer ineens: “Mama, wanneer mag ik in een eigen tentje slapen?”

Eigen tent kind

“Mag ik in een eigen tent slapen?”

Van caravan naar eigen tentje

Het was een vraag waarop ik niet meteen antwoord had. En eerlijk gezegd heb ik dat maanden later nog steeds niet. Want ik wil helemaal niet dat hij in een eigen tentje gaat slapen. Ik wil hem bij me houden. Veilig in de caravan. Natuurlijk weet ik dat ik hem moet loslaten. Vrijheid en vertrouwen moet geven. Maar alleen in een tentje? Ik denk dat hij daar nog niet aan toe is. En ik ook niet.

De verhalen over de Franse campingverkrachter liggen nog vers in het geheugen. Al is dat niet eens mijn grootste zorg. Wat dat dan wel is? Ik kan er geen vinger opleggen. Noem het een onderbuikgevoel.

Gelukkig kwam manlief met een mogelijke oplossing. In dit geval in de vorm van een tentje in de voortent. Ergens op zolder ligt nog een oud koepeltje. De binnentent is afzonderlijk op te zetten. Het lijkt mij een uitstekende oplossing, want zo heeft hij zijn eigen domein maar is hij toch nog lekker dichtbij. Dus mocht de vraag opnieuw komen, dan denk ik dat ik mijn antwoord weet. Al hoopt mijn moederhart dat dat stoere mannetje van bijna negen voorlopig nog lekker in de caravan blijft slapen.

Wat vind jij? Ben ik een overbezorgde moeder? En vanaf welke leeftijd sliep jouw kind alleen in een tentje? Laat het ons weten.

Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen