Dít campingtype kenden we nog niet

Als je – net als wij – al je hele leven kampeert, denk je de meeste kampeerders wel te kennen. Niet dus! Deze zomer ontdekten we een campingtype dat we nog niet eerder hadden ontmoet. Herkenbaar?

Al eerder zetten we onze (veelbesproken) campingtypes op een rij. Het is nog steeds een van onze meest gelezen blogposts! Je vindt ze hier.

De groep eyeballers

Laten we eerst even kort uitleggen hoe dit type aan z’n naam komt. The Urban Dictionary omschrijft eyeballing of eyeballin’ min of meer als ‘het kijken naar iemand met zeer veel interesse’. Wel, dat zegt alles over dit campingtype. De eyeballers houden álles wat je doet in de gaten met EXTREEM veel interesse. Verwar ze trouwens niet met het campingtype ‘de voyeur’, die meer een stiekeme gluurder is (zijn we dat niet allemaal trouwens…?). Eyeballers geven je het gevoel dat jij op de camping bent gezet om hen van entertainment te voorzien. Jij bent de hoofdpersoon in hun reallife soap. Wees trouwens gerust, je campingburen en de rest van de camping kunnen op evenveel interesse van de eyeballers rekenen.

Campingtype

In dit rustige straatje hadden we gelukkig geen last van eyeballers.

Alles ging goed, totdat…

Je bent al niet echt lucky als je een eyeballer vlakbij je tent hebt staan, laat staan dat het een GROEP eyeballers is. En laten wij die nou deze zomer hebben getroffen. Heus, de camping was echt niet van het rustigste soort. Maar toch hadden de kampeerders die er al stonden met elkaar een fijne omgangsmodus gevonden. De één zeiden we automatisch iedere keer gedag, terwijl we de wat schuwere kampeerders hun rustmoment gunden en het bij een vaag knikje hielden. Alles ging goed, totdat de groep eyeballers hun intrek op de camping nam. Binnen een uur na aankomst zaten ze niet óp, maar vóór hun plekken (midden op straat dus) te borrelen. Je zou zeggen dat een groep van pak ‘m beet zes volwassenen genoeg heeft aan elkaar. Zo niet de eyeballers. Zij hadden de andere campinggasten nodig als entertainment. En dat betekende dat je niet meer naar het sanitairgebouw of winkeltje kon lopen zonder op een opmerking te worden getrakteerd. “Wow, jullie zijn snel terug van de afwas! Hadden jullie maar zes bordjes ofzo?” En dat alles ten overstaan van de hele groep, of beter gezegd: het hele straatje. Want natuurlijk hebben de eyeballers hun stemgeluid op volume 10 staan.

Campingtype

En hier ook niet…

Medelijden

Natuurlijk, bovenstaande opmerkingen zijn heel onschuldig en die kunnen we best wel hebben. Maar als je niet langs een borrelende groep kunt lopen zonder dat ze je zitten te eyeballen, dan ben je dat op een gegeven moment ook wel zat. We hadden vooral medelijden met hun overburen, die de hele dag door werden ‘ge-eyeballed’. Dat we niet de enige waren die het gedrag van de groep eyeballers irritant vonden, bleek wel toen we achter een andere campinggast richting het restaurant liepen. Voor ons liep de groep dezelfde kant op. “Oh nee hè”, verzuchtte de andere campinggast. “Gaan zij ook naar het restaurant? Daar heb ik dus zó geen zin in.” Wij waren gerustgesteld: we zijn dus niet de enigen die dit overheersende en intimiderende campingtype liever ziet gaan dan komen. En jij?

Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
Camping Le Phare Honfleur
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *